Spendwise

Ränta*
5.75 - 15.90 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 90 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 110 197 kr på 60 avbetalningar = 1 837 kr/mån. Nom. ränta 6,0% Eff. ränta 6,17% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Spendwise erbjuder privatlån på upp till 350 000 kronor med individuell räntesättning och utan några övriga avgifter. Det är enkelt att ansöka om ett lån och det går minst lika fort att få ett slutgiltigt besked. Lånet betalas därefter ut inom en bankdag och du kan använda pengarna till precis vad du vill.

En fördel med Spendwise kontra andra aktörer på marknaden är att man erbjuder en app där du som låntagare kan få bättre koll på ditt lån och dess utgifter. Det är även i appen du hittar all information du behöver om du eventuellt skulle vilja göra extraamorteringar.

Spendwise är ett varumärke registrerat av SEB Kort Bank AB, ett dotterbolag inom SEB-koncernen. Bolaget är verksamt i flera nordiska länder.

Kundtjänst

08 15 68 95
Mån-Fre 08:30-17:00
Lör-Sön Stängt

Adress

Spendwise
Stjärntorget 4
169 79 Soln
Org nr: 556574-6624

Är Spendwise rätt för dig?

  • Individuell ränta
  • Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift
  • Få kontroll med Spendwise app
  • Besked direkt
Spendwise

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inkomst på minst 270 000 kr per år
  • Ha ett svenskt personnummer
Spendwise

Utbetalning inom en bankdag när du lånar pengar hos Spendwise

När du fått din låneansökan godkänd betalar Spendwise ut pengarna till ditt konto inom en bankdag.

Låna 10 000 – 350 000 kr hos Spendwise

Hos Spendwise kan du ansöka om ett lån från 10 000 – 350 000 kr på ett enkelt och smidigt sätt. Sajten är lättnavigerad och du fyller i din låneansökan direkt på startsidan. När du skickar in din ansökan får du sedan svar direkt på skärmen och får ta ställning till huruvida du vill acceptera ditt erbjudande eller inte.

Väljer du att acceptera ditt erbjudande kommer lånet betalas ut till dig inom en bankdag.

Sammantaget är det mycket enkelt att ansöka om ett lån hos Spendwise och inget som skiljer sig särskilt mycket från andra aktörer på marknaden.

Spendwise

Individuell räntesättning och inga övriga avgifter

Spendwise tillämpar en individuell räntesättning där din betalningsförmåga avgör hur låg ränta du får. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du få. Räntespannet sträcker sig från 5,75% upp till 15,90%. En fördel med Spendwise jämfört med många andra långivare inom privatlån är att det inte tillkommer några övriga kostnader som gör lånet dyrare, såsom aviavgift eller startavgift. Så länge du betalar din månatliga faktura betalar du endast ränta för ditt lån.

Lånetiden sträcker sig från 2 till 12 år och genom att själv välja löptid har du möjlighet att påverka lånets månadskostnad samt totalkostnad. En kortare löptid ger dig en högre månadskostnad men en lägre totalkostnad medan en längre löptid ger lägre månadskostnad men en högre totalkostnad.

För att beviljas ett lån behöver du uppfylla Spendwise krav vilket innebär att du bl.a. måste ha fyllt 20 år, ha en årsinkomst på minst 270 000 kr och vara fri från betalningsanmärkningar.

Förmånligt privatlån med möjlighet till låg ränta

Sammantaget erbjuder Spendwise ett bra privatlån till dig som vill låna upp till 350 000 kr. Lånebeloppet är inte det största på marknaden men klart tillräckligt för att tillgodose de flestas behov. Det är enkelt att ansöka och pengarna betalas ut inom en bankdag – det blir inte mycket bättre än så.

Men den allra största fördelen med Spendwise är i stället möjligheten att hålla nere kostnaderna och låna pengar billigt. Den individuella räntesättningen premierar dig som har god koll på din ekonomi samtidigt som det inte tillkommer några övriga avgifter som höjer totalkostnaden ytterligare. Spendwise erbjuder även en app där du på ett enkelt och överskådligt sätt kan hålla koll på ditt lån.

I samband med din låneansökan tas en kreditupplysning hos UC – vill du hellre låna pengar utan UC får du vända dig till en annan långivare.

Spendwise

Vanliga frågor om Spendwise

Hos Spendwise har du alltid 30 dagar på dig att fundera över om du vill tacka ja eller nej till ditt låneerbjudande. Skulle du tacka ja har du dessutom alltid 14 dagars ångerrätt.

Ja, du kan betala av delar eller hela lånet när du vill. Kontakta Spendwise innan du gör det så att du får rätt slutsumma att betala.

I Spendwise-appen hittar du alla betalningsuppgifter som krävs för att göra extraamorteringar.

Ja, Spendwise erbjuder lån utan säkerhet vilket gör det möjligt för dig att använda pengarna till precis vad du vill.

Räkneexempel lån:

Låna 90 000 kr upplagt på 5 år (60 delbetalningar) med exempelräntan 6,0% och en effektiv ränta på 6,17%. Totalt belopp att betala 110 197 kr, vilket motsvarar 1 837 kr/mån. Ingen aviavgift, ingen uppläggningsavgift.

Spendwise
Betyg (4/5)

Låna upp till 350 000 kr

Ränta från 5.75%