Svensk Fastighetsförmedling förvärvar Direkto

Svensk Fastighetsförmedling går in som majoritetsägare i låneförmedlaren Direkto (går nu under namnet Ordna). I och med förvärvet får Svensk Fastighetsförmedlings kunder enklare tillgång till privatlån för renoveringar och annat som hör boendet till. Samtidigt får Direkto tillgång till Svensk Fastighetsförmedlings stora kundplattform.

Att hitta ett bra privatlån är inte helt lätt. Det finns många aktörer på marknaden som skiljer sig kraftigt åt gällande räntor och villkor. Om du själv kontaktar flera långivare i jakten på det bästa lånet riskerar du dra på dig många kreditupplysningar som påverkar din kreditvärdighet.

Lösningen på problemet är att använda sig av en låneförmedlare i stället. En av alla låneförmedlare ute på den svenska marknaden är Direkto. Direkto är en låneförmedlare som erbjuder privatlån, billån och samlingslån till privatpersoner. När en låntagare använder Direktos tjänst tar de kontakt med flera långivare och banker och återkommer med deras erbjudanden.

Att använda sig av en låneförmedlare kan vara mycket lönsamt eftersom du kan spara mycket pengar på att välja det billigaste lånet. Nu har Direktos tjänst blivit än mer lönsam, åtminstone för Svensk Fastighetsförmedlings kunder. Svensk Fastighetsförmedlings holdingbolag, Översta Förmedlingsbolaget AB, har nämligen gått in som majoritetsägare i Direkto.

Svensk Fastighetsförmedling har 230 bobutiker och är en av Sveriges största mäklarkedjor.

 • Ordna

  4.5/5

  10 000 – 600 000 kr

  Lånebelopp
  Ränta från

  2.95 – 19.9%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  Lånebelopp

  10 000 – 600 000 kr

  Ränta från

  2.95 – 19.9%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  Räkneexempel lån: 150 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 205 200 kr på 144 avbetalningar = 1 425 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,37%. Eff ränta 5,5%. Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

  4.5/5

  Jämför flera lån
  Smidig ansökan
  Endast en kreditupplysning
  Visa erbjudande
  Räkneexempel lån: 150 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 205 200 kr på 144 avbetalningar = 1 425 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,37%. Eff ränta 5,5%. Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.
 • Enklare tillgång till privatlån för Svensk Fastighetsförmedlings kunder

  I och med Svensk Fastighetsförmedlings förvärv av Direkto får alla bokunder enklare tillgång till privatlån som kan användas till alltifrån badrums- och köksrenoveringar. Men bokunderna ska även kunna använda lånen till andra typer av investeringar som är vanliga i samband med bostadsköp.

  I ett pressmeddelande uttalar sig Svensk Fastighetsförmedlings vd, Liza Nyberg, om förvärvet.

  – Genom förvärvet av Direkto kompletterar vi våra befintliga banksamarbeten för bolån och gör det nu möjligt att enkelt och effektivt få de bästa villkoren även för privatlån, säger Liza Nyberg.

  Direkto når en bred och stabil kundbas

  Direkto känner sig mycket tillfreds med det nya förvärvet. Bolagets vd och grundare, Hemad Razavi, säger att Direkto nu får tillgång till en bred och stabil kundplattform. Samtidigt är han glad över att kunna hjälpa fler människor att hitta de bästa privatlånen.