Trave med pengar visar hur man jämför lån med låneguiden

Snabblån med utbetalning på helger

Det finns gott om snabblån på den svenska lånemarknaden. Det som kännetecknar lånen är att de är lån på relativt små belopp med kort löptid. I de allra flesta fall kan du låna från några tusenlappar upp till 50 000 kronor med en återbetalningstid från en månad till ett år.

I och med att utbudet är så pass stort finns det en hel del snabblån som skiljer sig åt från varandra. Lånen kan skilja sig åt på en rad punkter, däribland villkor, kostnader, krav och lånebelopp. En annan sak som kan skilja lånen åt är när utbetalning av pengarna sker. Idag finns nämligen ett fåtal aktörer som erbjuder utbetalning under såväl vardagar som helger. Dessa lån lever verkligen upp till namnet snabblån eftersom du kan få tillgång till pengarna när som helst, oavsett dag i veckan.

Snabblån med utbetalning på helger är inte särskilt vanligt i dagsläget utan endast något ett fåtal långivare erbjuder. Med ett sådant lån behöver du aldrig stå utan pengar, utan du kan få pengarna veckans alla dagar. Det passar utmärkt om du behöver snabba pengar för exempelvis täcka en oförutsedd utgift.

Vilka snabblån har utbetalning på helger?

De flesta långivarna betalar ut sina lån på vardagar, det gäller oavsett vilket typ av lån du är ute efter. Men med ett snabblån vill man få tillgång till pengarna snabbt, och det gäller alldeles oavsett vilken veckodag det är. Lyckligtvis finns det en del långivare inom snabblån med utbetalning på helger.

Några snabblån med utbetalning på helger

Hur fungerar direktutbetalning?

Syftet med ett snabblån är att du ska få tillgång till pengarna snabbt. Det gäller alldeles oavsett om du ansöker om lånet på en vardag eller en helg. Idag erbjuder en mängd olika långivare därför direktutbetalning. Det innebär att pengarna betalas ut direkt i samband med att du får din låneansökan beviljad och du kan ha pengarna på kontot inom några minuter. Alla snabblåneföretag erbjuder dock inte direktutbetalning till samtliga kunder. Det beror på vilken bank du har ditt konto hos.

Du brukar kunna få pengarna utbetalda direkt om du har ditt konto hos någon av följande banker.

  • Nordea
  • SEB
  • Swedbank
  • Handelsbanken
  • Danske Bank

Tänk på! De flesta långivarna erbjuder bara snabblån med direktutbetalning under deras öppettider.

Värt att känna till är även att en del långivare bara erbjuder direktutbetalning vissa tider på dygnet. Det innebär att du måste få din låneansökan godkänd före en viss tid, vanligtvis kring lunchtid, för att pengarna ska betalas ut direkt. Blir din låneansökan beviljad senare på eftermiddagen eller kvällen kan du behöva vänta till nästa dag innan pengarna betalas ut.

Hur fungerar handläggningen när utbetalning sker på helger?

Att ansöka om ett snabblån hos en långivare som erbjuder utbetalning på helger skiljer sig inte åt i jämförelse med hos någon annan långivare. Processen ser likadan ut där du börjar med att skicka in din ansökan och därefter genomför långivaren en kreditprövning för att säkerställa att du har råd att betala tillbaka skulden.

Ett beslut fattas sedan baserat på den kreditprövning som genomförts och därefter betalas pengarna ut.

Det som möjligtvis kan skilja sig åt när du lånar pengar hos en långivare med utbetalning på helger är att öppettiderna är något kortare på helger än på vardagar. För att du ska få din ansökan behandlad måste du skicka in den under långivarens öppettider. Gör du inte det kommer den tas om hand först nästkommande dag.

När passar ett snabblån med utbetalning på helger?

Ett snabblån med utbetalning på helger är det ultimata snabblånet. Det lever upp till sitt namn och du kan få tillgång till pengar oavsett dag på veckan. Du vet aldrig när du behöver pengarna och då vill du inte vara beroende av vilken dag i veckan det är.

Här är 3 bra saker med snabblån med utbetalning på helger.

  • Du får tillgång till pengar när du vill
  • Du behöver inte planera när du ska ta snabblån
  • Många långivare erbjuder direktutbetalning

Då ska du inte teckna ett snabblån med utbetalning på helger

Att snabblån med utbetalning på helger för med sig många fördelar råder det inga som helst tvivel om. Men det finns faktiskt tillfällen då en utbetalningstid på vardagar är att föredra. Du riskerar inte att ta lika förhastade beslut, utan får tillfälle till att fundera om du verkligen behöver lånet eller inte. Dessutom blir utbudet större om du inte bara stirrar dig blind på långivare som erbjuder helgutbetalning. Det gör det lättare för dig att hitta ett ännu billigare lån med bättre villkor.