Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Thorn

Ränta*
9.84 - 21.60 %
Startavgift
595 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
100 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 6 år
Åldersgräns
21 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 20 000 kronor i 6 år kostar 513 kronor i månaden och totalt 38 245 kronor.

Kundtjänst

Telefon: 020-24 24 24
Mån-fre 08.00-18.00
Lör 10.00-16.00
Sön Stängt
info@thorn.se

Adress

Thorn Svenska AB
Box 1315
171 25 SOLNA
Org nr: 556136-8480

Visa erbjudande

Är Thorn Finans rätt för dig?

  • Fyra olika låneerbjudanden

  • Privatlån upp till 100 000 kronor

  • Få lån när du handlar hemelektronik

  • Öka amorteringstakten eller lös lånet i förtid när du vill

Grundkrav

  • Ha fyllt 18 år för ProduktFinans

  • Ha fyllt 21 år för övriga låneprodukter

  • Inga tidigare betalningsanmärkningar

  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Utbetalningar samma dag

Thorn Finans har en snabb process för utbetalningar. När de mottagit skuldebrevet, vilket enklast sker digitalt, förs pengarna över till ditt bankkonto direkt. Med andra ord behöver det inte ta mer än ett par timmar. Du har pengarna på kontot när din bank hanterat transaktionen, vilket brukar ta mellan 1–3 bankdagar.

Ansök nu

Snabb och enkel låneprocess

Det är relativt enkelt att använda sig av Thorn Finans tjänster. Även om webbsidan stundtals är svårnavigerad går det enkelt att hitta de olika erbjudanden som finns. På startsidan kan du välja mellan Privatlån Plus, PausLån, TryggLån och ProduktFinans.

När du bestämt dig för vilket lånepaket som passar bäst, använder du ett reglage för önskat belopp och löptid. Därefter behöver du endast fylla i dina personuppgifter och ta emot ett kvitto. När Thorn Finans lämnar besked väljer du att godkänna eller avböja låneerbjudandet genom elektronisk signering. Processen kan variera något beroende på vilken tjänst du väljer, men samtliga är väldigt enkla att använda.

Lånevillkor

Efter att Thorn Finans begärt en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) kommer en individuell bedömning att utföras. Exakta lånevillkor vad gäller räntesats och amorteringstid baseras på kreditprövningen. Bland annat tas önskat belopp, önskad löptid och information från UC i beaktande. Idag ligger räntan mellan 9,84 % till 21,60 %. Amorteringstiden varierar mellan 1 och 6 år. I samband med lånet tillkommer en startavgift på 595 kronor.

Ett mycket erfaret företag

Eftersom Thorn Svenska AB har funnits på den svenska marknaden i nästan 50 år är det ett av de äldsta företagen inom kreditmarknadsbranschen. Det ger naturligtvis en trygghet i och med att de vet vad de håller på med. Företaget har minskat sin personalstyrka de senaste åren, men visar å andra sidan på en ökad omsättning. En kraftigt ökad vinstmarginal och en god soliditet visar ett välmående företag som är att lita på.

Lånebeloppen varierar från 10 000 kronor upp till 100 000 kronor. Jämfört med andra aktörer på marknaden är detta spann relativt vanligt. Lånetaket kan dock anses vara aningen lågt och begränsar låntagarens möjligheter för exempelvis kontantinsats vid huslån eller finansiering av en ny bil. Samtidigt passar det utmärkt för dig som endast behöver förhållandevis små summor och snabbt. Att de erbjuder öronmärkta lån och möjlighet att hyra utrustning är mycket positivt, särskilt som det ger dig med lägre inkomst en chans att ha råd. Du behöver endast vara 18 år för att handla hos Thorn, men 21 år för att ta lån eller finansiera produkterna, vilket är ovanligt högt.

Hemsidan är relativt begränsad vad gäller information om lånen. Det kan vara svårt att bilda sig en rimlig uppfattning om kostnader och avtal innan ansökan, trots att dessa faktorer är viktiga. Tjänsterna för att hyra eller finansiera hemelektronik är däremot mycket bra.

Sammanfattningsvis är Thorn Finans en bra tjänst för dig som vill köpa något från deras egen butik på nätet. Vill du istället låna pengar via deras privatlån behöver du lägga ner förhållandevis mycket tid på att hitta all lämplig information eller kontakta kundtjänst. De relativt höga kraven som ställs, tillsammans med en begränsad webbsida, gör det till en mindre attraktiv tjänst i jämförelse med många konkurrenter.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Thorn

Ja, men utöver vanliga privatlån erbjuder företaget ”öronmärkta” lån för diverse produkter inom hemelektronik. Innebörden är att du helt enkelt lånar pengar till en avsedd produkt, vilken du sedan betalar månadshyra för. Dessa erbjudanden är mer skräddarsydda och anpassade efter det specifika ändamålet, vilket kan ge lägre kostnader.

Ja, Thorn Finans är ett svenskt varumärke genom ett svenskt bolag – Thorn Svenska AB. Däremot grundades företaget på 1940-talet i Österrike, men etablerades i Sverige redan 1969. Som registrerat aktiebolag inom kreditmarknadsbranschen lyder företaget under svensk lagstiftning och under Finansinspektionens reglemente.

Räkneexempel lån:

Om du lånar 20 000 kronor i 72 månader betalar du 513 kronor i månaden. Därtill tillkommer administrationsavgifter på 19 kronor i månaden vid autogiro, annars 39 kronor i månaden. Totalt betalar du 38 245 kronor. Detta baserat på att du har en fast ränta på 21,60 %, en effektiv ränta på 27,53 %, en uppläggningsavgift på 595 kronor samt autogiro.

Ansök nu