Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Svea Ekonomi

Ränta*
6.9 - 25.95 %
Startavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
400 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel:​ 100 000 kr i 5 år. Effektiv ränta 8,38%, månadskostnad 2023 kr. Totalkostnad 121 380 kr.

Kundtjänst

Tel: 08 735 29 40
Mån - tors: 9:00-16:30
Fre: 9:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00
info@sveadirekt.se​

Adress

Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 79 SOLNA
Org.nr: 556489-2924

Visa erbjudande

Är Svea Ekonomi rätt för dig?

  • Låna upp till 400 000 utan säkerhet i 15 år

  • Låna även med betalningsanmärkning

  • Amorteringsfritt upp till 12 månader

  • Bli av med skulder hos Kronofogden med skuldfinansiering

Grundkrav

  • Minst 20 år gammal

  • Fast inkomst av tjänst eller pension på lägst 120 000 kr

  • Eventuell medlåntagare har en årsinkomst på lägst 90 000 kr

  • Skriven i Sverige sedan 3 år

Utbetalning inom 1-2 bankdagar

Utbetalning sker i regel direkt efter signerad låneansökan

Ansök nu

Ansök om lån snabbt och enkelt via Svea Ekonomis hemsida

Att ​ansöka om lån hos Svea Ekonomi​ görs snabbt och enkelt via hemsidan under fliken privatlån. Först och främst väljer du vilket typ av lån du önskar – konsumentlånet, bolån eller lån för dig med betalningsanmärkning. Du kan direkt få en överblick genom en enkel kalkyl som finns längre ned på hemsidan vad lånet kommer att kosta dig i månaden. Detta är förstås bara en indikation, den faktiska räntan bestäms individuellt efter kreditkollen. Därefter fyller du i din ansökan och redogör bland annat för din inkomst och civilstatus.

I nästa steg gör Svea Ekonomi en sedvanlig kreditprövning som du får svar på inom kort. Efter det signerar du din låneansökan smidigt med BankID eller mobilt BankID. Det brukar ta ca två arbetsdagar för pengarna att utbetalas till angivet bankkonto efter det att skuldebrevet signerats.

Fördelaktig ränta

För att ​låna pengar genom Svea Ekonomi ​krävs att du är fyllda 20 år och har varit skriven i Sverige de tre senaste åren. Räntan som beräknas på varje lån är individuell och bedöms utifrån varje enskild låneansökan efter kreditprövning. Räntan kan variera mellan ​6.9% till 25.95%. ​Utöver ränte- och amorteringskostnader tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr vid varje låneansökan.

Möjligheter även för dig med betalningsanmärkning

Det finns en rad olika möjligheter om du vill​ låna pengar hos Svea Ekonomi.​ Du kan välja på allt från bolån till omstartslån. En positiv sak med att välja ​Svea Ekonomi när du behöver låna pengar​ är att även om du har en betalningsanmärkning i ditt förflutna kan du få ett​ lån hos Svea Ekonomi​. De väljer att fokusera på den nuvarande månadsinkomsten och betalningsförmågan hos den sökande istället för att se till det som personen i fråga har i bagaget. De förhåller sig självklart till god kreditsed och gör en grundlig bedömning innan lån beviljas. Dessutom kan du välja en period amorteringsfritt, när du alltså inte betalar av lånet utan endast betalar ränta. Det kan passa bra för den som behöver mer pengar att röra sig med under en kortare period.

Svea Ekonomi känns som ett tryggt företag som har funnits länge i branschen, ända sedan 1981. De har sakta men säkert arbetat upp en stor koncern som idag finns i flera olika europeiska länder och riktar sig både till stora företag och dig som privatperson. I många aspekter verkar de vara ett bra alternativ till bankerna där många idag stöter på problem när de ska låna pengar. Du kan även ​spara pengar hos Svea Ekonomi​ med en ränta upp till 1,05% och pengarna är säkrade av den statliga insättningsgarantin.

Till det negativa hör att du i ​Svea Ekonomis låneansökan​ behöver ange vad du ska låna pengarna till, något som andra lånebolag inte alltid kräver. Du behöver också ha varit skriven i Sverige i minst tre år för att kunna låna, vilket kan försvåra för vissa personer att ta ett lån. Deras kundtjänst kunde ha mer generösa öppettider än vad de har idag, de har både lunchstängt och stängt på helgen.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Svea Ekonomi

Ja, ​Svea Ekonomi ​kan​ bevilja lån​ till personer med betalningsanmärkning om personen i fråga idag har en stabil ekonomi med fast inkomst. Vid en sedvanlig kreditkontroll bedöms den nuvarande och framtida betalningsförmågan, oavsett betalningsanmärkning från det förflutna eller ej.

Ja, i samband med att du lämnar in din nya ​låneansökan till Svea Ekonomi​ kan du ansöka om upp till 12 månader amorteringsfritt. Välj själv hur länge du vill ha amorteringsfritt, allt beroende på hur behovet av pengar ser ut. När den amorteringsfria tiden löpt ut blir du aviserad ränta och amortering enligt de lånevillkor som har bestämts från början.

Den som upplever sig fast i skuldfällan, kanske har flera betalningsanmärkningar och inkassoskulder och dessutom sitter på flera dyra smålån kan vända sig till ​Svea Ekonomis Skuldfinansiering​ för att få hjälp med att samla lån och skulder till ett enda förmånligare lån. ​Skuldhjälpen hos Svea Ekonomi​ vänder sig till privatpersoner mellan 20 och 70 år med en fast årsinkomst på minst 180 000 kronor. Som egenföretagare ska du ha haft företaget i minst 3 år. Svea Ekonomi löser endast skulder för privatpersoner, inte företag.

Räkneexempel lån:

Om du till exempel vill låna 100 000 kr med en betalningsplan upplagd på 5 år blir månadskostnaden 2023 kr och den effektiva räntan 8,38% (2018-05-25). Med detta exempel får du en totalkostnad på 121 380 kr. Utöver det tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr.

Ansök nu