Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Spargo Finans

Ränta*
9.84 - 21.6 %
Startavgift
595 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
150 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 10 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 150 000 kr över fyra år med effektiv ränta på 10,81% ger en totalkostnad på 182 784 kr.

Kundtjänst

Telefon, 020-24 24 24
Mån-fre: 08.00-18.00
Lör-sön: Stängt

Adress

Thorn Svenska Ab
Vretenvägen 13
171 54 Solna
Org nr: 556136–8480

Visa erbjudande

Är Spargo Finans rätt för dig?

  • Större konsumtionslån, upp till 150 000 kronor

  • En ränta som sätts individuellt

  • En betalningsfri månad per år

  • Lån från en trovärdig och trygg aktör

Grundkrav

  • Över 20 år fyllda

  • En årsinkomst på minst 100 000 kronor

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Folkbokförd i Sverige

Pengar på kontot inom 24 timmar

När det lån du ansökt om hos Spargo Finans blivit beviljat kommer pengarna betalas ut till ditt konto inom någon timme. Det tar som mest 24 timmar innan du har dit lån.

Ansök nu

Ansök enkelt med ditt Bank-ID

Ansökningsprocessen för ett lån hos Spargo Finans är väldigt okomplicerad. Du hittar ett formulär på hemsidan som du kan använda för att göra din ansökan. I formuläret fyller du först i dina personliga uppgifter, till exempel namn, personnummer, telefon, e-post och numret till ditt bankkonto. Sen väljer du hur mycket du vill låna och vilken löptid du vill ha på ditt lån. Därefter legitimerar du dig med ditt BankID och klickar i en bekräftelse på att du är minst 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. Sedermera är det bara att skicka iväg din ansökan. Om du har skickat ansökan på en vardag mellan klockan 08.00 och 18.00 så får du svar inom en timme och kan oftast få pengarna utbetalda omgående.

När du tar ett lån hos Spargo Finans sätts den effektiva räntan efter dina egna förutsättningar. Det tas en kreditupplysning på dig via UC (Upplysningscentralen) när du ansöker om ett lån, och därefter får du ett låneerbjudande där dina villkor framkommer. Du binder dig alltså inte till något om du gör en ansökan, utan du måste godkänna de villkor de plockar fram åt dig.

Hög uppläggningsavgift och aviavgifter

En sak som talar emot Spargo Finans är deras höga uppläggningsavgift på 595 kronor som läggs på lånet. Där finns det många andra företag som har lägre uppläggningsavgifter, och kan vara bättre alternativ. Du måste vara medveten om att det påverkar den effektiva räntan när du jämför olika långivare. Även aviavgifterna är relativt sett höga hos Spargo Finans, särskilt om du väljer att inte betala via autogiro.

Flexibilitet med avbetalningsfria månader

Trots sina höga uppläggningsavgifter är Spargo Finans en bra långivare. De kan erbjuda hyggligt höga lån till en fast månadsavgift och det är lätt att se hur mycket du ska betala tillbaka. Att de dessutom erbjuder viss flexibilitet med avbetalningsfria månader är också väldigt positivt och något som lyfter totalomdömet. De är också ett säkert företag som har funnits väldigt länge vilket skänker en extra trygghet till de som vill ta ett lån.

Spargo Finans har inte de lägsta räntorna på marknaden, vilket drar ner totalomdömet. Men som helhet är det en helt okej långivare att göra affärer med för dig som inte vill eller kan låna av de större bankerna.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Spargo Finans

Eftersom Spargo Finans erbjuder återbetalningsfria månader är detta alternativ det första du bör försöka få till om du har problem med amorteringen en månad. Du skjuter då upp din betalning och kan förhoppningsvis komma i balans igen. Om du hamnar i svårare trångmål än så rekommenderas du att ringa kundtjänst och försöka hitta en lösning. Om du inte lyckas med det riskerar du att hamna hos Kronofogden.

Nej, Spargo Finans erbjuder enbart lån till privatpersoner. Vill du låna till företaget rekommenderar vi vår avdelning om just företagslån.

Nej, Spargo Finans erbjuder lån helt utan säkerhet. Det är din personliga kreditvärdighet som avgör om du kan få ett lån eller inte.

Räkneexempel lån:

Lånar du 20 000 kronor med en löptid på 72 månader, betalar du 513 kr/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt kommer du betala 38 245 kronor, baserat på en ränta om 21,60 % och en effektiv ränta på 27,35 %. Utöver detta tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kronor som läggs till på lånet, och autogiro.

Ansök nu