Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-01-08

Om Snabbfinans

Ränta*
39 %
Startavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 24 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel. 25 000 kr på 1 år, 12 avbetalningar. Eff. ränta 51 %. Uppläggningsavgift 395 kronor. Månadskostnad 2 583 kronor. Totalt: 30 985 kr.

Kundtjänst

Telefon: 08-22 20 50.
Mån-fre öppet 8.00-18.00
Lör öppet 10.00-15.00
Sön - stängt
E-post: info@snabbfinans.se.

Adress

Tryggkredit Stockholm AB / Snabbfinans
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm

Visa erbjudande

Är Snabbfinans rätt för dig?

  • Lätt att hitta information och hemsidan enkel att förstå

  • Kredit eller lån – valet är ditt!

  • Tydliga kostnader som klart och tydligt redovisas, vilket inte ger några obehagliga överraskningar

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år gammal

  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst tre år

  • Du måste ha en taxerad inkomst före skatt på minst 150 000 kronor per år

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar

Snabb utbetalning - ofta samma dag

Hela låneprocessen sker via internet. Verifiering av person sker genom inloggning till bank med Instantor eller kod till mobilen.

Ansök nu

Låna 10 000 - 25 000 kronor med snabb utbetalning

Ansökan, som sker helt via nätet, är mycket lätt att genomföra. Under ansökningen får du svara på några frågor, exempelvis om din ekonomi. Du får också fylla i dina bankuppgifter. I nästa del får du välja din bank och logga in på den. Via ett system som kallas Instantor görs en legitimering av dig. Om din bank inte finns med i listan finns ett alternativ med verifiering via mobilen.

Om lånet blir godkänt får du besked via mejl eller SMS och ett godkänt lån betalas ut av Snabbfinans direkt. Om du har SEB som bank kommer pengarna in på ditt konto inom minuter, för andra banker kan det ta upp till en dag.

Tydliga villkor - inget är dolt i det finstilta

Snabbfinans erbjuder egentligen två olika kreditformer, en kontokredit och ett snabblån. Snabblån är den produkt som är mest lik ett traditionellt SMS-lån eller motsvarande. Hos Snabbfinans kan du som ny kund låna mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor på två år. Betalningen delas upp i 12 lika stora betalningar, det vill säga enligt annuitetsprincipen. Den nominella räntan är rörlig, just nu 39 %. Den effektiva ränta svänger kraftigt beroende lånets löptid. Den som är befintlig kund har möjlighet att öka på sitt lån.

Kontokrediten fungerar lite annorlunda. Dock, om du tänker dig en kredit på 25 000 kronor där du återbetalar på 12 månader så får du samma nominella ränta som på snabblånet. Minsta avbetalning på en sådan kredit blir 1 500 kronor eller 6 % av krediten.

Enkel ansökan - tydliga villkor med högt ränteläge

Snabbfinans har en tydlig och bra hemsida, där dina erbjudanden presenteras på ett tydligt och enkelt sätt. Som i princip alla snabblåneföretag ligger de högt i räntenivåer utan att tillhöra de extrema. Företaget tar ut en hel del avgifter, både uppläggningsavgift och aviavgift. Det redovisas tydligt, men dessa kostnader ger inga skatteavdrag. Snabbfinans redovisar inte ränta efter skatteavdrag vilket kanske är synd. Deras kontokredit följer samma upplägg som hos andra företag i branschen. Det är dock inte helt lätt att få fram vilken kostnad du har fram tills dess att krediten är beviljad och klar men ännu inte tagen i anspråk.

Ansökningen är mycket smidig och enkel. Ett extra plus för instruktionsfilmen på hemsidan, som visar hur ansökan går till samt vilka uppgifter du måste ha till hands. Det är inga komplicerade saker, men det kan kännas skönt att veta hur det går till i förväg och processen blir ännu enklare. Snabbfinans har SEB som bank och det innebär att de kunder som också har SEB som sin bank får sin utbetalning inom några minuter. För kunder med andra banker beror det på. Ett lån som är godkänt på förmiddagen kommer ofta till låntagarens konto samma dag, annars tar transaktionen mellan en till två bankdagar.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Snabbfinans

Om du söker inom kontorstid, i detta fall 08.00-18.00, får du besked inom en timme. Om du söker på andra tider får du besked inom en timme efter att kontoret öppnat.

Det är mycket enkelt. Varje månad får du en faktura med ett inbetalningskort till Snabbfinans bankgiro. Du betalar bara angiven summa på rätt dag.

Den skickas till din e-post som en PDF-fil. Det är mycket enkelt att öppna den filen i din PC, surfplatta eller telefon och där ser du konto och OCR-nummer.