Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2018-12-17

Om Santander Consumer Bank

Ränta*
3.95 - 12.95 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 50 000 kr i 7 år. Eff. ränta 6,44%. Kostnad 758 kr/mån. Totalt 62 266 kr.

Kundtjänst

Tel 08-559 514 00

Mån - fre 09:00–17:00
Lör - sön stängt

Adress

Hemvärnsgatan 9
171 54 Solna
Postadress FE 302 171 75
Org. Nr: 983 521 592

Visa erbjudande

Är Santander rätt för dig?

  • En verklig storbank

  • Lånebesked direkt

  • Förhållandevis låg ränta

  • Erbjuder bättre villkor om du har en medsökande på lånet

Grundkrav

  • En årsinkomst på minst 150 000 kronor

  • Du måste vara minst 20 år

  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar

Utbetalning inom tre dagar

Från och med att Santander får in ett signerat avtal, tar det upp till tre bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.

Ansök nu

Upp till 350 000 kronor med en enkel ansökningsprocess

Du kan smidigt göra en ansökan via nätet – du kan naturligtvis ansöka på nätet hos i princip alla banker idag, men det är inte alltid bankens hemsida är så lättnavigerad och lättbegriplig som här. Det är en fördel med att vända sig till en storbank och ett väletablerat företag: du får ”det där lilla extra” i layouten vilket gör att du känner dig mer säker när du gör din research inför lånet. En välrenommerad aktör som Santander kan också framstå som tryggare än en nyetablerad långivare. Du litar på att det inte finns något tveksamt i det finstilta. Detta behöver inte nödvändigtvis vara av godo, och bara för att banken är välkänd innebär det inte att den är ett fördelaktigt val för just dig. Men du kan hursomhelst känna dig säker på att banken inte kommer att svindla dig.

I din låneansökan för ett privatlån fyller i hur mycket du vill låna, och på vilken tidshorisont (2–12 år), därefter fyller du i dina personuppgifter, vilket innebär ett par rader om inkomst, boendekostnad och andra lån samt eventuell medsökande. När du gjort en ansökan och signerat den med BankID uppger banken att du får svar direkt. De gör därefter en rutinmässig kontroll med en kreditprövning, varefter du skriver under avtalet, återigen genom BankID, och kopplar lånet till ditt bankkonto via autogiro. Därefter ska det inte dröja mer än tre dagar innan du har pengarna på kontot. Processen är hos Santander mycket lättfattlig och snabb – utforma, ansök om och få lånet godkänt – och signera det.

Eftersom Santander också har en vanlig bankverksamhet kan du också välja att flytta hela eller delar av din ekonomi till dem.

Rimliga villkor och flera förmåner

Du ska vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor för att kunna ansöka om ett lån hos Santander Consumer Bank. Detta är relativt höga siffror jämfört med konkurrerande låneaktörer och banker. Räntan på ditt lån är dock en fördelaktig sådan, jämfört med andra aktörer. Hos Santander börjar räntan på 3,95 %, men likt hos många andra banker och långivare, kommer den slutgiltiga räntesumman sättas individuellt och baseras på din ekonomiska situation, vilket i sin tur baseras på den kreditupplysning som tas på dig med hjälp av Upplysningscentralen (UC).

Som brukligt vid alla lån utom bolån har du som kund 14 dagars ångerrätt. Hos Santander är detta helt gratis, det vill säga att om du ändrar dig inom 14 dagar från det att avtalet skrevs på, kan du betala tillbaka beloppet utan ränta eller några andra ytterligare avgifter. Du kan utöver det även teckna ett låneskydd hos Santander, denna kickar in om du har ett lån som du betalar av men skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Denna försäkring kommer då sköta dina amorteringar i upp till ett år.

Visa erbjudande

Mångsidig bank med flera alternativ

Santander är en mycket välkänd bank globalt, kanske inte just i Sverige ännu. Här är de en förhållandevis ny aktör. Internationellt finns banken dock i många olika länder, på flera kontinenter och är en av världens största företag. Med andra ord är Santander ett tryggt varumärke.

Santander Consumer Bank erbjuder sina kunder ett flertal olika alternativ när det kommer till lån- och spartjänster. Förutom det privatlån som ligger på en summa mellan 10 – 350 000 kronor, kan du som kund även ansöka om ett billån, fritidslån och om privatleasing. Vill du hellre spara pengar kan du göra detta via ett av de sparkonton som Santander erbjuder och är du ute efter ett bankkort finns det både ett betal- och kreditkort hos banken.

Många banker har en minimiålder på 18 år när det kommer till att ansöka om lån, men hos Santander ligger minimiåldern på 20 år, vilket kan anses en aning strängt. Att du dessutom inte får ansöka eller bli beviljad ett lån om du har en betalningsanmärkning kan man tycka att en så pass stor aktör som Santander borde kunna ha överseende med.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Santander Consumer Bank

Santanders lån täcks av insättningsgaranti, vilket är viktigt. Det spelar ingen särskild roll vilken bank du har om den går i konkurs, så länge det finns en insättningsgaranti. De ursprungliga villkoren fortsätter gälla i en sådan situation. Då banken har sitt säte i Norge är det den norska insättningsgarantin som gäller. Den fungerar på samma sätt som den svenska, och täcker kostnader upp till 950 000 kr.

Du får din utbetalning inom tre bankdagar från det att avtalet signerats.

Räkneexempel lån:

Låna 50 000 kronor i 7 år, med en exempelränta på 6,45 % (Den reella räntan är individuell och beror på din personliga kreditvärdighet). Den effektiva räntan är 6,44 % och månadskostnad landar på 758 kr/mån. Vilket sammanlagt blir 62 266 kronor. Betalar du med autogiro och gör din ansökan på webben tillkommer inga avgifter.

Ansök nu