Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Nordiclån

Ränta*
7.92 - 21.6 %
Startavgift
595 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr på ett år med autogiro, effektiv ränta 15,84% blir totalt 12 407 kr.

Kundtjänst

Telefon 020-24 24 24.
Mån-fre: 08.00-18.00
Lör-sön: Stängt

Adress

Thorn Svenska AB
Vretenvägen 13
171 54 Solna
Org. nummer: 556136–8480

Visa erbjudande

Är Nordiclån rätt för dig?

  • Längre och mer flexibel avbetalningstid

  • Etablerat kreditinstitut

  • Erbjuder lån utan säkerhet

  • Snabba utbetalningar

Grundkrav

  • Måste vara minst 20 år gammal

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Måste ha ett Bank-ID

Utbetalning till alla svenska banker inom 24 timmar

Om du ansöker på kontorstid brukar Nordiclån oftast godkänna ditt lån direkt - och betala ut pengarna till ditt konto inom någon timme. Som mest kan det ta ett dygn att få utbetalningen.

Ansök nu

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen för ett lån hos Nordiclån är oerhört enkel. De har ett formulär på sin hemsida som du kan använda direkt. Där fyller du i en del grunduppgifter om dig själv, som namn, personnummer, telefon, e-post och numret till ditt bankkonto. Sen väljer du hur mycket du vill låna och vilken löptid du vill ha på ditt lån. Därefter legitimerar du dig med ditt Bank-ID och klickar i en bekräftelse på att du är minst 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. Sedermera är det bara att skicka iväg ansökan och, om din ansökan godkänns, har du pengarna på ditt konto inom 24 timmar (ofta mycket snabbare än så).

Maxlån på 50 000 kronor

Nordiclån erbjuder medelstora lån. Du kan inte låna än maxlånet på 50 000 kronor. Detta är summor som ofta förknippas med snabb- eller SMS-lån, men det är inte fallet hos Nordiclån. De erbjuder privatlån för dig som har en hygglig inkomst och kan få justa villkor (det vill säga en ränta som ligger i det lägre intervallet).

Uppläggningsavgiften på 595 kronor är dock relativt hög för ett lån i den här storleksklassen. För dig som lånar 10 000 kronor så är det nästan 6 % av lånet som försvinner direkt i uppläggningsavgift vilket inte är särskilt förmånligt och i just denna fråga finns det många bättre och billigare alternativ på marknaden.

Snabba pengar utan krångel

För dig som vill låna en mellanstor summa pengar – 10 000 till 50 000 kronor, och har kapacitet att betala tillbaka lånet inom något år eller två, är Nordiclån ett bra alternativ. De ställer inte samma höga krav som de större bankerna vilket kan vara en fördel i många fall. Men det kompenserar de dock med genom att ha en högre ränta.

Ansökningsprocessen är väldigt enkel, men som hos de flesta långivare som har en stor spridning på sina räntor, anges det inte tydligt vilken ränta du som potentiell låntagare kan förvänta dig. Detta får du se först när lånet är godkänt.

Det som är bra med Nordiclån utöver enkelheten är att du kan ansöka om en betalningsfri månad per år. Det är en flexibilitet som kan rädda upp ekonomin de månader du har många utgifter och kan göra att du slipper leva knapert då.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Nordiclån

Om du tar en avbetalningsfri månad så innebär det att du inte amorterar lånet den månaden, utan du betalar bara räntan. Det medför dock att om du tidigare haft en löptid på 24 månader kommer du nu betala av det på 25 månader istället.

Ja, om du inte har några betalningsanmärkningar. Om du har flera smålån är det ofta en bra idé att baka ihop dem till ett större för att minska dina månadskostnader för räntor och avgifter.

Räkneexempel lån:

Om du tar ett lån på 20 000 kronor och väljer löptiden 72 månader, kommer du betala 513 kronor i månaden (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt kommer du betala 38 245 kronor för lånet, baserat på en fast ränta på 21,60 %, en effektiv ränta på 27,35 %, en uppläggningsavgift på 595 kronor (som läggs till lånet) och autogiro.

Ansök nu