Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Monetti

Ränta*
39.5 %
Startavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Hos Monetti kan du ansöka om ett lån upp till 20 000 kronor. Väljer du att ansöka om 10 000 kronor med en avbetalningsplan på 12 månader är uppläggningsavgiften 350 kronor och den administrativa avgiften 45 kronor i månaden. Den sammanlagda räntan blir 2 269 kronor. Den effektiva räntan uppgår till 71 % och den nominella till 39 %.

Kundservice

Tel: 08-588 581 00
Mån-sön: 08.00-17.00
info@monetti.se

Adress

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm

Visa erbjudande

Är Monetti rätt för dig?

  • Ansök enkelt via sms, telefon eller internet

  • Möjlighet att ansöka genom e-legitimation eller BankID

  • Ansökningar inkomna innan klockan 13 på en vardag betalas ut samma dag

  • Tydliga och ansvarsfulla regler

Grundkrav

  • Minst 18 år

  • Har en taxerad inkomst

  • Har inget skuldsaldo hos Kronofogden

Utbetalning inom några timmar

Du kan låna upp till 20 000 kronor utan krav på att lämna någon säkerhet. Ansök via sms eller online.

Ansök nu

Låna mellan 2 000 kronor upp till 20 000
kronor

Det är enkelt att låna från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor med hjälp av Monettis lånetjänster. För att få låna måste du först och främst uppfylla de fyra grundkraven. Som ny kund är det snabbaste sättet att använda dig av BankID. Är du en återkommande kund ansöker du dock enklast via sms. För att ansöka via datorn klickar du på den gröna knappen längst upp till höger i skärmen. Då kommer du få fylla i ett räkneexempel för att se hur mycket du kommer behöva betala tillbaka varje månad. Du får även fylla i personnummer, telefonnummer och eventuell kampanjkod. Du måste också acceptera villkoren och att du inte är en politiskt utsatt person, PEP. Därefter skickas din ansökan iväg.

Tydliga och fördelaktiga villkor

Monetti vill hjälpa sina kunder att inte sätta sig i skuld. Därför behöver du vara fri från betalningsanmärkningar hos Kronofogden för att få låna. Innan du skickar iväg din begäran om ett visst belopp ska du ha läst villkoren. Där står bland annat att uppläggningsavgiften för närvarande är 350 kronor och administrationsavgiften är 45 kronor i månaden. Den nominella räntan är alltid 39 % men den effektiva skiljer sig åt beroende på hur stor summa du önskar att låna samt under hur lång tid du vill återbetala ditt lån. Lån med en avbetalning återbetalas inom 30 dagar, annars är förfallodatumet den 28 i varje månad. Ansöker du innan klockan 13 på vardagar har du dina pengar mellan klockan 15 och 17 samma dag. Har du Nordea måste du ansöka innan klockan 10.30 för att pengarna ska utbetalas samma dag.

Snabba lån och tydliga villkor

Monetti erbjuder dig att låna mindre summor snabbt och enkelt via sms eller online. Du kan välja mellan att låna från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor. Tack vare att de har en lång erfarenhet i branschen kan de ge dig som kund värdefulla råd kring lån och ekonomi. Du får inte låna om du är skuldsatt hos Kronofogden, är under 18 år eller inte har en taxerad inkomst. Reglerna hjälper dig att inte hamna i en skuldfälla som kan vara svår att ta sig ur. Är du accepterad som låntagare kan du ha flera lån hos företaget samtidigt. De gör alltid en helhetsbedömning av återbetalningsförmågan.

Är det första gången du ska ansöka om ett lån behöver du göra det på Monettis hemsida. Då måste du också klicka i att du har läst villkoren, vilket är bra. Det är viktigt att du vet vad som gäller kring villkor som återbetalning för att inte hamna i skuld eller få påminnelseavgift. Återkommande kunder kan låna via sms. Tänk dock på att inte låna mer pengar än du behöver och tänk också på att du ska kunna betala tillbaka lånet inom en viss tid. Att ansöka om lån är kostnadsfritt men uppläggningsavgift samt administrationsavgift måste betalas när lånet väl är accepterat. Därtill tillkommer ränta för lånet.

Visa erbjudande

Vanliga frågor

Monetti har funnits sedan år 2006 och är både erfarna och seriösa. Vill du kika närmare på bolaget kan du kolla upp deras organisationsnummer 516404-7044.

BankID är en e-legitimation som du kan ladda ner gratis till din mobil. Banker, myndigheter och andra organisationer använder sig av BankID för att verifiera dig som person.

Har du lånat men vill lösa in lånet i förtid är det möjligt. Monetti tar inte ut någon extra avgift för detta. Kontakta deras kundservice för hjälp.

Räkneexempel lån

Hos Monetti kan du ansöka om ett lån upp till 20 000 kronor. Väljer du att ansöka om 10 000 kronor med en avbetalningsplan på 12 månader är uppläggningsavgiften 350 kronor och den administrativa avgiften 45 kronor i månaden. Den sammanlagda räntan blir 2 269 kronor. Den effektiva räntan uppgår till 71 % och den nominella till 39 %.

Ansök nu