Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2018-12-18

Om Loanstep

Ränta*
5 - 39 %
Startavgift
500 - 3 000 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
6 - 60 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel 5 500 kronor med löptid 5 månader. Ränta 38,4%. Förmedlingsavgift 500 kr. Aviavgift 60 kronor. Effektiv ränta 1 294%. Totalt 8 961 kronor.

Kundtjänst

Tel: +46 (0) 26 222 28 38,
Mån - fre 09.00-12.00 & 13.00-16.00.
Lördagar och söndagar: stängt.
E-post: info@loanstep.se,

Adress

Loanstep.se
Sturegatan 56
114 36 Stockholm
Org.nr: 556933-0961

Visa erbjudande

Är Loanstep rätt för dig?

  • Snabb ansökningsprocess

     

  • Lånen betalas ut omgående (samma dag om ansökan inkommit innan kl 12.00)

  • Räntan sätts individuellt utifrån den sökandes ekonomiska förutsättningar

  • Ingen UC för lån under 15 000 kronor

Grundkrav

  • Deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor/år

  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

  • Som minst 18 år för små lån, 20 år för större lån

  • Goda ekonomiska förutsättningar för återbetalning

Utbetalning sker omgående

Hela låneprocessen genomförs digitalt med legitimering via BankID. Utbetalning av lånet görs samma dag om ansökan inkommit innan 12.00.

Ansök nu

Låna snabbt och enkelt via Loanstep - från 3 000 till 50 000 kronor

Att Loanstep är en relativt populär aktör på lånemarknaden är delvis tack vare deras enkla ansökningsprocess. Allt sköts digitalt via Loansteps hemsida där du fyller i önskat belopp att låna. Därefter legitimerar du dig med BankID och fyller i resterande uppgifter. Beroende på storleken på det lån du söker genomförs en kreditupplysning via Creditsafe eller UC. Därefter ger Loanstep ett besked där lånesumma och ränta är baserat på din kreditvärdighet samt ekonomiska situation.

I de fall som det behövs kan Loanstep efterfråga ytterligare underlag, exempelvis anställningsavtal. Ett färdigt låneförslag presenteras därefter för dig som du har möjlighet att godkänna. Om ansökningen går igenom utan problem och dessutom är gjord innan klockan 12.00 betalas lånet ut till angiven bank omgående.

Grundkrav för lån

Villkoren för att ansöka om lån hos Loanstep varierar beroende på storleken på det önskade lånet. Grundvillkoren är dock lika för alla, här krävs det att personen som söker är myndig, inte har några aktiva skulder hos Kronofogden, har en deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor samt ekonomiska förutsättningar att betala tillbaka lånet. Löptiden varierar från 6 månader upp till 60 månader förutom vid lån under 5 000 som har en löptid på 150 dagar.

Räntan sätts utifrån den sökandes kreditvärdighet. I stället för uppläggningsavgift tar Loanstep en förmedlingsavgift mellan 500 och 3 000 kronor. Räntan varierar från 5 % upp till 39 % med en effektiv ränta från 11 %. Aviavgift tillkommer med 60 kronor. Om återbetalningen inte sköts enligt överenskommelse tillkommer ytterligare kostnader så som förseningsavgift och påminnelseavgift.

Visa erbjudande

Enkel ansökan och snabb handläggning

Loanstep inriktar sig på konsumentkrediter och erbjuder lån från 3 000 kronor upp till 50 000 kronor. Som kreditgivare är Loanstep trovärdig, de ingår i Savelend AB koncernen som är en av Sveriges större “peer-to-peer”-aktörer. Loanstep har en snabb och smidig ansökningsprocess som är helt digitaliserad. För att låna pengar krävs det att du som potentiell låntagare uppfyller grundkraven samt har ekonomisk möjlighet till återbetalning. Kreditupplysning görs via Creditsafe för mindre lån och för större lån används UC. Utbetalningarna sker direkt efter att ansökan är godkänd och du som låntagare kan därmed ha pengarna på ditt konto inom några timmar.

Det positiva med Loanstep är deras generösa syn på låntagare. Räntan fastställs utefter kreditvärdighet samt den ekonomiska situationen och en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få låna. För den som vill undvika UC för en mikrokredit är Loanstep ett bra alternativ. Det som är något sämre med Loanstep är att deras förmedlingsavgift är i högsta laget och kan behöva betalas månadsvis beroende på lånets storlek. Loanstep har inte heller full transparens på sin hemsida och det hade varit behjälpligt med fler låneexempel för att få en bild av förväntade räntelägen. I slutändan är Loanstep en seriös aktör men inte en av de billigaste på kreditmarknaden.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Loanstep

Det är möjligt att lösa lånet i förtid om så önskas. Detta går att göra helt kostnadsfritt via dina sidor på Loansteps sajt.

Hos Loanstep får du som kund din egen inloggning vilket ger dig tillgång till information om så som fakturabelopp, aktuell skuld med mera. Inloggningen hittar du högst upp till höger.

Ja, Loanstep godkänner vanligtvis endast en betalningsanmärkning. Denna får inte ha tillkommit under de senaste 12 månaderna räknat från låneansökan.

Räkneexempel lån:

Ett mindre privatlån på 5 500 kronor läggs upp på en återbetalning på 5 månader (totalt 5 delbetalningar) till en bunden ränta på 38,4 %. Månadsbetalningen inkluderar förmedlingsavgift på 500 kronor samt en aviavgift på 60 kronor per månad. Totalt belopp att betala tillbaks blir 8 961 vilket motsvarar 3 461 kronor mer än lånebeloppet. Effektiv ränta uppgår till 1 294 %.

Ansök nu