Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2018-12-10

Om Lendify

Ränta*
2.95 - 17 %
Startavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
20 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 30 000 kr i 5 år. Eff ränta: 10,7 %, Kostnad 640 kr/mån. Totalt 38 400 kr.

Kundtjänst

Tel: 020 - 20 30 40
Mån: 9.00-20.00, Tis-tor: 8.00-20.00
Fre: 8,00-19.00, Lör-Sön 11.00-15.00.
Mejl: hello@lendify.se

Adress

Lendify AB
Östermalmstorg 1
114 42 Stockholm, Sverige.

Visa erbjudande

Är Lendify rätt för dig?

  • Låg ränta som börjar på 2,95 %

  • Utbetalning även på helger

  • Samla poäng och få lägre ränta med tiden

  • Även möjlighet att investera och tjäna pengar

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige

  • Du måste ha en inkomst på minst 180 000 kronor

Direktutbetalning även på helger

Lendify har direktutbetalning till alla svenska banker även på helger. Pengarna syns på ditt konto inom högst ett par timmar.

Ansök nu

Låna mellan 20 000-500 000 kronor snabbt och enkelt

Du ansöker om ett lån direkt på Lendifys hemsida och detta är en enkel process som tar högst två minuter att genomföra. Du börjar med att fylla i ditt önskade lånebelopp och under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Du får då upp ett ungefärligt belopp på vad du kan få betala tillbaka per månad.

Nästa steg är att fylla i personliga uppgifter som årsinkomst, sysselsättning och hur du bor, här fyller du också i kontaktinformation som e-postadress, telefonnummer och ditt personnummer. Du avslutar din ansökning genom att signera med ditt BankID. Har du inget BankID måste du först skaffa det för att kunna gå vidare med din ansökning. Du får sedan besked så snart som möjligt.

Billig ränta och normal startavgift

Lendify har en ränta mellan 2,95 % – 17,00 % – vilken ränta du får på ditt lån bedöms individuellt och baseras på de uppgifter som kommer fram i kreditupplysningen som görs. Du kan dock få lägre ränta med tiden genom att samla på dig så kallade Lendify Rewards, dessa får du genom att vara en trogen och skötsam kund. På ditt totala lånebelopp kommer en uppläggningsavgift på 495 kronor adderas, vilket ligger i linje med andra långivare.

Lendify använder sig dessutom av direktbetalning vilket innebär att pengarna finns på ditt konto inom ett par timmar från det att du har accepterat ditt beviljade lån. Du behöver inte göra något ytterligare efter detta eftersom du har signerat ditt lån med BankID. Din ansökan är inte bindande utan du har en betänketid på 30 dagar innan du måste ta ett beslut.

Visa erbjudande

Låna av privatpersoner till låg ränta

Lendify har satsat på peer to peer-konceptet där du som privatperson kan välja att även investera i lån. Om du sedan vill ta ett lån är det alltså pengar från privatpersoner som du lånar. Detta gör att Lendify har lite högre krav än många andra långivare eftersom de vill skydda sina investerare. Du måste till exempel ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor för att bli godkänd som låntagare. Det är inte heller tillåtet att ha några betalningsanmärkningar eller nuvarande skulder hos Kronofogden. I gengäld kan du låna så mycket som 500 000 kronor, vilket är ett högt belopp, till en bra ränta.

Någonting negativt med långivaren är att de inte passar dig som vill ta ett mindre lån då minsta beloppet är 20 000 kronor. Det kan vi dock ha överseende med när resten är riktigt bra.

Det vi gillar med Lendify är att de erbjuder en låg ränta och att du dessutom har möjlighet att få sänkt ränta genom att samla poäng i deras egna kundprogram. Det tar endast några minuter att ansöka om ett lån och de svarar så snabbt de har möjlighet. Vi gillar också att du har en betänketid på 30 dagar innan du måste signera ditt lån, detta förhindrar ogenomtänkta beslut. Kundtjänsten hos Lendify finns tillgänglig via tre olika kanaler alla dagar i veckan vilket också höjer betyget.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Lendify

Ja, det är inga problem att betala av hela summan av ditt lån i förtid. Det tillkommer dessutom inga extra avgifter.

Ja, det går att få ett tilläggslån. Kravet är att du har genomfört minst en månadsbetalning samt inte har några utomstående betalningar.

När du lånar hos Lendify lånar du från privatpersoner. Detta är helt anonymt och de kan aldrig se eller få tillgång till dina personliga uppgifter.

Du klickar dig in på Lendifys hemsida och väljer rubriken “Investera” i huvudmenyn. Där förklarar företaget på ett överskådligt sett exakt hur du går tillväga för att börja investera dina pengar och få avkastning.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kronor upplagt på 5 år med exempelränta 9,5 % (effektiv ränta 10,2 %). Då betalar du en månadsavgift på 2 111 kronor. Startavgiften på 495 kronor betalas endast en gång. Totalt belopp att betala blir 126 660 kronor.

Ansök nu