Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2018-12-18

Om Hypoteket Bolån

Ränta*
1.28 - 1.76 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
200 000 kr
Högsta lånebelopp
9 500 000 kr
Min-/max låneperiod
0.25 - 5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: Lån på 1 milj kr, årlig amorteringstakt på 1 %, ränta på 1,28 % ger effektiv ränta 1,29%. Första månadens betalning 1900 kr, därefter sjunkande.

Kundtjänst

Tel 010 - 150 70 00
e-post kontakt@hypoteket.com
Chatt på hemsidan
Öppet vardagar kontorstid

Adress

Hypoteket Bolån Sverige AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Visa erbjudande

Är Hypoteket Bolån rätt för dig?

  • Inga möten som tar tid, ansökan snabbt och enkelt på internet

  • Räntan är satt lika för alla och inga förhandlingar krävs

  • Räntorna är bland de lägsta i branschen

  • Lätt att ansöka, inga konstiga frågor som är svåra att besvara

Grundkrav

  • Du måste äga eller vara i köpprocess för en villa eller lägenhet som kan utgöra pant för lånet.

  • Du kan inte ta ett lån som är högre än 65% av huset eller lägenhetens marknadsvärde.

  • Du måste ha en ekonomi som gör det troligt att du kommer att klara av månadsbetalningarna, inte bara för en kort tid utan över många år.

  • Du måste ha BankID som legitimation.

Utbetalning efter godkända lånevillkoren tar 1-2 bankdagar

Hela låneprocessen hanteras via internet, och den slutliga signeringen av lånet sker med BankID.

Ansök nu

Låna upp till 65 % av marknadsvärdet

Ansökan sker helt digitalt via nätet. Du anger en del siffror om din ekonomi, din familj och om det objekt du vill använda som pant. Hypoteket Bolån gör en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet varje månad, och om värdet på panten verkar rimligt. Som beslutsstöd använder de bland annat en kreditupplysning från UC.

Om denna granskning utfaller väl blir du kontaktad av en rådgivare från Hypoteket Bolån, som reder ut lite detaljfrågor. Efter detta får du ett konkret förslag till lån. Du kan godkänna det via BankID, eller återkomma till Hypoteket Bolån för att ändra erbjudandet. Efter att du godkänt avtalet betalas beloppet ut inom ett par bankdagar.

Lägsta räntan med minsta besväret

Ett hypotekslån är egentligen lite speciellt i och med att lånet formellt löper på kort tid, men i praktiken på mycket lång tid. Vi kan ta ett exempel med ett lån på 1 000 000 kronor från Hypoteket Bolån, med en årlig amortering på 1 % (med rak amortering). Lånet är på tre månader med en ränta på 1,28 %. Då blir den effektiva räntan 1,29 %. Vi tänker oss att räntan blir oförändrad under hela lånets livslängd. Du kommer då att betala 1 900 kronor (totalt i ränta och amortering) den första månaden. Detta belopp sjunker varje månad. Under hela lånets livstid, cirka 30 år, betalar du totalt 1 640 533 för lånet. Efter skattereduktion på 30 % skulle totalbeloppet bli 1 448 373 kronor. Lånet kommer utan uppläggnings- och aviavgifter.

Den digitala revolutionen har gett oss Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån har räntor som ligger bland marknadens absolut lägsta. En stor fördel är dessutom att dessa räntor är lika för alla. Du slipper det förhandlande som oftast måste till med andra långivare, och som oftast ändå resulterar i att du ständigt undrar om andra fick ännu lägre ränta. Med Hypoteket Bolån är det rakare och ärligare. Du vet vilken ränta du kan få, och du vet att alla andra betalar samma ränta. Ett hypotekslån löper dessutom oftast på ett par år eller däromkring, så för varje gång lånet ska förnyas slipper du detta förhandlande och vet att du har låga räntor.

För de allra flesta är det en stor fördel att hela låneförfarandet är digitalt. Du slipper till exempel offra en halv eller hel arbetsdag på att besöka en bank, när du lika gärna kan göra det i lugn och ro hemma hos dig själv. Möjligen kan en nackdel vara att det digitala förfarandet inte ger möjlighet till samma skala av nyanser som ett personligt besök. Det går dock bra att ringa Hypoteket eller ta kontakt med dem via chatten. Det ligger i Hypotekets affärsidé att inte ha en massa kontor, men det innebär inte att det är svårt att få kontakt med dem.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Hypoteket Bolån

Hypotek är ett lån du får mot att du lämnar en pant. Det speciella med hypotek är att du får behålla panten i din ägo, exempelvis behåller du villan som förut. Om du vill låna pengar med diamanter som säkerhet får du vanligen lämna dem ifrån dig tills lånet är betalt.

Det är naturligtvis så att Hypoteket Bolån måste låna upp pengar som de sedan ger ut som bolån. Huvuddelen av deras medel kommer från försäkrings- och pensionskonton. Hypoteket Bolån ger bra ränta till sina långivare, vilket borgar för bra inflöde av kapital.

Hypoteket Bolån ägs av Schibsted Media Group, som är en stor koncern. I den ingår varumärken som Compricer, Lendo, Prisjakt, Blocket samt tidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Det finns alltså mycket stora ekonomiska muskler bakom Hypoteket Bolån.

Räkneexempel lån:

Lån på 1 000 000 kr, 1 % rak amortering. Lånet löper med en ränta på 1,28 % oförändrad under hela lånets löptid. Den effektiva räntan blir 1,29 %, och den första månadsbetalningen blir 1 900 kr. Månadsbetalningarna sjunker varje månad (rak amortering). När lånet är färdigbetalt har du betalt totalt 1 640 533 kr, vilket efter skattereduktion blir 1 448 373 kr.

Ansök nu