Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Frogtail

Ränta*
19.5 - 39 %
Startavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 25 000 kronor i tre år. Effektiv ränta 23,99 %. Kostnad 947 kronor per månad. Totalt 34 092 kronor.

Kundtjänst:

Telefon 0770 - 99 20 00
Mån-fre 08.00-18.00
Lör-sön 10.00 - 15.00

E-post: info@frogtail.se

Adress

Folkefinans AS Norge filial Sverige (Frogtail)
Götgatan 78
Box 4285
102 66 Stockholm

Visa erbjudande

Är Frogtail rätt för dig?

  • Etablerat kreditbolag med mångårig erfarenhet

  • Låna upp till 40 000 kronor utan säkerhet

  • Personlig ränta utifrån dina förutsättningar

  • Digital ansökan direkt på hemsidan

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 18 år

  • Ha en taxerad inkomst

  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

  • Vara folkbokförd i Sverige

Pengarna betalas ut inom 0-1 bankdagar

Helgfria vardagar kan direktutbetalning göras samma dag om lån beviljats före klockan 13.00. Annars inkommer pengarna nästkommande bankdag. Utbetalningar genomförda fredagar efter 13.00 finns på bankkontot nästkommande vardag.

Ansök nu

Få information om din personliga ränta

Du som vill ansöka om lån hos Frogtail kan enkelt göra detta via lånekalkylatorn på deras hemsida. När du angett hur mycket du vill låna loggar du in via Trustlys säkra tjänst och får därefter ett lånebesked efter att kreditprövning har genomförts.

I lånebeskedet får du all information du behöver angående din personliga ränta och vilken månadskostnad lånet hamnar på. Startavgiften inklusive andra administrativa avgifter är också medräknade. Så snart du har godkänt lånet kan Frogtail betala ut pengarna till ditt angivna bankkonto.

Beroende på när på dagen godkännandet inkommer kan lånet betalas ut samma dag eller nästkommande vardag.

Enkla krav att uppfylla

När du ansökt om ett lån kommer du få ett besked omgående. Frogtail genomför en kreditprövning på alla sökanden och gör därefter en utvärdering. Du får sedan besked om din personliga ränta för lånet du ansökt om. Årsräntan varierar mellan 19,5 % och 39,00 % på lån med en återbetalningstid på 2 – 3 år, och deras uppläggningsavgift ligger på 350 kronor.

Hos Frogtail kan nästan alla ansöka om ett mindre lån. Det enda som krävs är att du är myndig, folkbokförd i Sverige, har en taxerad inkomst och inga skulder hos Kronofogden. Det är den samlade bedömningen av din kreditvärdighet som bestämmer din personliga ränta.

När du godkänt lånet kan detta betalas ut direkt till ditt bankkonto förutsatt att godkännandet gjorts innan klockan 13.00.

Visa erbjudande

Frogtail är ett bra alternativ för lån mellan 20 000 - 40 000 kronor

Frogtail erbjuder en enkel finansieringslösning till dig som är i behov av ett extra tillskott. Du ansöker digitalt via Frogtail hemsida och får en lånelösning presenterad inom kort. Räntan som sätts är individuell och baseras på Frogtails samlade bedömning av din kreditvärdighet. Detta är en fördel med Frogtail, då de öppnar upp möjligheter för dem med lägre inkomst eller betalningsanmärkningar att bli beviljade lån.

I jämförelse med andra långivare på marknaden kan Frogtails lån anses relativt dyra. Speciellt om summan som lånas är liten och har en lång återbetalningstid. Utifrån ett kostnadsperspektiv blir det därför mer fördelaktigt att nyttja Frogtails erbjudanden om högre summor, från 20 000 – 40 000 kronor. Även om också dessa kan uppfattas som generellt dyrare i jämförelse med exempelvis ett traditionellt banklån.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Frogtail

Det är inte möjligt att ange räntan för ett lån på förhand. Vid en ansökan genomförs en kreditprövning och utifrån den samlade bilden av dina förutsättningar sätts din ränta. Räntan är personlig och gäller endast det lånet med dig som låntagare.

Frogtail gör en individuell bedömning av din taxerade inkomst men för detaljerad information, var god kontakta kundtjänst.

Sedan 2017 använder sig Frogtail av kreditfirman Bisnode för att genomföra kreditprövningar. Detta innebär att kreditprövningen inte registreras i UC:s register och kommer därmed inte synas i framtiden.

Räkneexempel lån:

Låna 25 000 kronor upplagt på tre år med exempelräntan 19,5 % och en effektiv ränta på 23,99 %. Totalbeloppet att betala blir därmed 34 092 kronor med en månadskostnad på 947 kronor inklusive ränta och avgifter. Betalningstillfällena blir totalt 36 stycken.

Ansök nu