Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2018-12-17

Om Direkto

Ränta*
2.95 - 29 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 250 000 kr i 10 år. Eff. ränta 5,5 %. Kostnad 2 713 kr/mån. Totalt 75 560 kr.

Kundtjänst

Tel: 020-252626, Mån-tors: 09.00-18.00
Fre: 09.00-15.30, Lör-Sön: Stängt.
E-post: info@direkto.se

Adress

Direkto AB
Birger Jarlsgatan 2
114 34, Stockholm
Org. nr: 556962-9404

Visa erbjudande

Är Direkto rätt för dig?

  • En trygg låneaktör som vill ditt bästa

  • Brett lånespektrum med lån från 10 000–500 000 kronor

  • Erbjuder lån utan säkerhet

  • Direkto samarbetar med banker som godkänner låneansökningar trots betalningsanmärkningar

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år gammal

  • Du ska ha en anställning och en årsinkomst på minst 100 000 kronor

  • Du måste kunna betala av lånet innan du fyller 79 år

  • Du får inte ha haft en skuld hos Kronofogden eller en betalningsanmärkning på minst 6 månader

Pengarna på kontot inom 1–2 dagar

Utbetalningen sker inom 1–2 bankdagar, beroende på vilken bank du väljer att ta ett lån från. Ansökningsprocessen gör du online.

Ansök nu

Svar från flera banker inom 24 timmar

Att ansöka om ett lån via Direkto är inte en krånglig historia. De har en tydlig hemsida med klara direktiv, och du behöver endast fylla i ett enkelt formulär när du vill skicka in en ansökan. Här väljer du hur stort belopp du vill låna, hur lång löptiden ska vara och fyller därefter i personlig information likt personnummer, arbete, boendeform och civilstånd.

Själva låneansökan tar inte mer än ett par minuter, den är helt kostnadsfri och inte bindande på något sätt. Via Direktos ansökan kan du sedan få svar från flera banker under en och samma kreditupplysning, vilket innebär att du skonar din kreditvärdighet. Svar på din ansökan kommer oftast inom 24 timmar.

Förmånlig ränta som passar de flesta

Direkto tar ingen uppläggningsavgift på ditt lån så om det tillkommer är det banken du lånar ifrån som står för den. Räntan som tillkommer ditt lån sätts som tidigare nämnt individuellt och baseras på ditt kreditbetyg. Ditt kreditbetyg kollar alla banker som Direkto samarbetar med, genom att göra en kreditupplysning med UC (Upplysningscentralen) på dig. Ju bättre ditt kreditbetyg är desto lägre ränta kan bankerna erbjuda dig. De flesta som tar ett lån med Direktos hjälp brukar dock landa på en ränta mellan 3,0 %-10,4 %.

Till detta tillkommer då en eventuell uppläggningsavgift beroende på bank. Har du en medsökande med i din ansökan får du dessutom bättre villkor.

Ärlig aktör som lovar att hjälpa

Det finns mycket som talar för Direkto. De är en trygg och ärlig aktör som bryr sig om alla kunder, detta visar de genom att skapa en personlig kontakt med alla som ansöker om ett lån via deras hemsida. De jobbar dessutom hårt för att ge dig som ansöker de allra bästa tänkbara villkor gällande det lån du vill ta, och hjälper dig att förhandla fram en ränta som du är nöjd med. Hos Direkto och de banker de samarbetar med kan du låna mellan 10 000–500 000 kronor vilket är ett brett spektrum. Dessa pengar kommer i ett privat- eller samlingslån utan säkerhet.

Direkto är en låneförmedlare som tillåter privatpersoner att ta ett lån under ett tidsspann på 1–15 år vilket är mycket generöst. Låneförmedlaren framställer sig dock som en aktör som inte bryr sig om betalningsanmärkningar men läser du mellan raderna märker du att du inte kan ha fått en betalningsanmärkning under det senaste halvåret. En annan sak som kan vara ett minus är att Direkto inte erbjuder direktutbetalning av lån, det kan bero på summan du lånar och banken du tar lånet från. Det hade också varit bra att kunna kontakta kundtjänsten på helger och därmed inte vara tvungen att sköta ansökningen eller ställa dina frågor på en vardag.

Med det sagt är Direkto en riktigt bra låneförmedlare som du kan känna dig säker med att använda. Vi rekommenderar den här aktören framförallt till dig som är ute efter bra räntor eller behöver ett samlingslån.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Direkto

Hos Direkto ligger den nominella räntan på 2,95%-29%. Detta är ett väldigt brett spann som beror på att låneförmedlaren samarbetar med vissa banker som riktar in sig på potentiella kunder som har en högre riskprofil.

Ja, det flesta banker som Direkto samarbetar med erbjuder signering med hjälp av BankID. Skulle detta alternativ inte finnas kommer ett skuldebrev skickas hem till dig i stället.

Absolut, har du medel för det finns alltid en möjlighet att betala av ditt lån i förtid. Se bara till att kontakta banken innan du gör det.

Räkneexempel lån

Ett privatlån på 100 000 kronor och en återbetalningstid på 5 år, kommer med en nominell ränta på 5,5 %. Till detta tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kronor och aviavgift på 10 kronor. Lånets kostnader landar på 15 702 kronor och den effektiva räntan blir 6,09 %. Det totala beloppet att betala tillbaka för lånet blir då 115 702 kronor.

Ansök nu