Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-04-18

Om Aasa Kredit

Ränta*
36.9 - 45.71 %
Startavgift
490 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 3 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 25 000 kronor i 24 månader. Eff. Ränta 38,79%. Månadskostnad 1696 kr. Totalt belopp att betala 33 747 kr.

Kundtjänst

Tel: 08- 420 026 06
Mån - fre: 09.00 - 17.00
Lör - sön: Stängt
kundservice@aasakredit.se

Adress

Aasa Kredit Svenska AB
Sankt Eriksgatan 117
Postnummer 113 43
Stockholm – Sverige
Org. Nr: 556902–0141

Visa erbjudande

Är Aasa Kredit rätt för dig?

  • Pengarna kommer in snabbt på kontot

  • Höga lånebelopp för att vara ett SMS-låneföretag, upp till 50 000 kronor redan första gången

  • Höga krav på låntagarna

  • Enkelt att ansöka via webben

Grundkrav

  • Mellan 20–80 år gammal

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Fast inkomst från pension eller tjänst

  • Du ska vara skriven i Sverige

Vänta max en dag på utbetalning

Pengarna kommer oftast på kontot redan samma dag om du ansöker under kontorstid. Annars får du pengarna nästa dag efter att din ansökan blivit godkänd.

Ansök nu

Låna mellan 10 000 - 50 000 kronor snabbt

Det som talar för Aasa Kredit är att det är väldigt enkelt att ansöka om ett lån. De har en produkt, även om de av någon anledning har marknadsfört den som tre olika lån, och det är kring denna produkt hela hemsidan är centrerad. Du klickar snabbt hem pengarna men måste vara medveten om att räntan är hög. Aasa Kredit är inte bra på att tydligt informera om kostnaderna med lånen och har ytterst dåligt med exempel på hur mycket ett lån kommer att kosta över tid. Räntan sätts individuellt men börjar på en väldigt hög nivå och går sedan uppåt.

Du behöver ett mobilt BankID för att kunna ansöka om ett lån hos Aasa kredit. Du fyller i lånebeloppet du önskar samt hur lång du vill att återbetalningstiden ska vara. Därefter behöver Aasa Kredit din personliga information, vilket innefattar namn, personnummer och mobilnummer. När ansökan är inskickad görs en kreditupplysning i ditt namn av Upplysningscentralen (UC) och om din ansökan beviljas kommer pengarna att skickas till det bankkonto du angett inom max en till två dagar.

Hög effektiv ränta och dyra avgifter

Snabblåns- eller SMS-lånemarknaden är känd för att ha höga räntor. Men även här sticker Aasa Kredit ut, inte minst med tanke på deras höga avgifter. Med en uppläggningsavgift på 490 kronor och månatliga aviavgifter som inte går att komma undan på ytterligare 20 kronor är det svårt att hitta några försonande drag hos det här företaget.

Aasa Kredit betalar ut pengarna snabbt och till alla svenska banker. De krav som ligger på dig som låntagare är att du måste vara minst 20 år gammal, ha en fast inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. Uppfyller du dessa krav kan du ansöka om ett lån som ligger mellan 10 000 och 50 000 kronor under en period på minst två och som mest tre år.

Svårt att få en tydlig överblick

Det sammanfattande intrycket av Aasa Kredit är att de, jämfört med konkurrenter som erbjuder samma utbud, inte når riktigt samma nivå. Deras hemsida är för det otränade ögat lättöverskådlig, men när du tittar djupare märker du att det inte finns väldigt liten substans bakom företaget. De har som sagt endast ett låneerbjudande men det marknadsförs som tre olika. Informationen om räntor och avgifter är dessutom svår att hitta och inte alls särskilt informativ. Det är på gränsen till att du måste sitta med miniräknaren själv för att förstå vad det är du betalar och hur mycket vilket inte är särskilt bra om man vill uppfattas som en seriös långivare.

De krav de ställer på sina kunder är också väldigt högt satta. Låneåterbetalningstiden kunde också haft en mycket lägre gräns än de nuvarande 24 månaderna. Med en så lång återbetalningstid låser man in folk länge utan att de har möjlighet att snabbt ta sig ur ett väldigt dyrt lån.

Något som är positivt med aktören är att både ansökan om ett lån och utbetalningen av pengarna, om du blir godkänd, sköts väldigt snabbt och smidigt. Det gäller dock att du har en ordnad ekonomi om du ska klara av att betala tillbaka pengarna med räntan som tillkommer, detta är en av orsakerna till att du inte kan ha några betalningsanmärkningar om du vill ansöka om ett lån hos Aasa Kredit.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Aasa Kredit

Nej, de har tillstånd av Finansinspektionen och lyder under svenska regler.

Det är en fråga vi själva undrar en del över. Som vi ser det är det ett låneerbjudande som marknadsförs i tre olika varianter.

Räkneexempel lån:

Lånar du 50 000 kronor med max återbetalningstid på 36 månader och får en effektiv ränta i Aasa Kredits mellansegment, på 40%, så kommer du få betala cirka 2 400 kronor i månaden vilket innebär en total kostnad för lånet på 86 598 kronor innan det är återbetalt.

Ansök nu