Lendify uppges ta in 700 miljoner kronor

Lendify har en vision om att utmana storbankerna och börsnoteras. För att göra det uppges bolaget nu ta in cirka 700 miljoner kronor i en nyemission, skriver Breakit. Bolaget har varit särskilt omskrivna det senaste året då flera kända personer gått in med pengar i bolaget.

Lendify tar sikte mot börsen och planerar att ta in 700 miljoner kronor i en nyemission, det uppger Breakit. Bolaget uppges ha bjudit in flera banker för att pitcha sitt förslag, säkra finansiering och förbereda för en börsnotering som kan ske nästa år.

Lendify skiljer sig från många andra låneutmanare på så sätt att man erbjuder peer 2 peer-lån. Det innebär att låntagaren lånar pengar från andra privatpersoner och inte direkt från banken. Från början riktade man sig enbart mot peer 2 peer-utlåning men på senare tid har man även tagit in institutionellt kapital för utlåning.

Lendify har fått många rubriker det senaste året

Det gångna året har Lendify varit mycket uppmärksammade i media. Det beror bland annat på att diverse kändisar valt att investera i bolaget. Några av alla som valt att gå in i Lendify är före detta finansminister, Anders Borg, och Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Vision om att utmana storbankerna

Lendify har successivt vuxit sedan man grundades 2014 av Nicholas Sundén-Cullberg, José Cartro och Peter Schierenbeck. Visionen man har är att bli en marknadsplats för lån som verkligen kan utmana de stora bankerna i Sverige. Men för att göra det krävs bland annat kapital. Förutom de 700 miljoner kronorna man väntas ta in nu tog bolaget in 197 miljoner kronor så sent som i september.

Samtidigt som bolaget växer redovisar man stora förluster. Under 2018 landade bolagets omsättning på 64,2 miljoner kronor och resultatet blev en förlust med drygt 152 miljoner kronor.