Viiga Lån

Ränta*
6.84 - 21.60 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
12 - 84 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 7 år. Totalt att återbetala 21 889 kr på 84 avbetalningar = 246 kr/mån. Nom. bunden ränta 21,60%. Eff. ränta 29,62% (aviavgift 15 kr vid autogiro, uppl. avgift 595 kr).

Viiga Lån är det senaste tillskottet på den svenska lånemarknaden. Det är bolaget Thorn Svenska AB som står bakom varumärket. Just Thorn är en välkänd aktör inom lån i Sverige och har funnits sedan 1970. Bolaget består idag av 35 personer som arbetar från kontoret i Solna utanför Stockholm. Medarbetarna är specialiserade på att tillsammans med dig som låntagare hitta den bästa lånet för dig. Den långa erfarenheten gör att du kan känna dig trygg när du lånar hos Viiga Lån.

Viiga Lån kan ses som en blandning mellan ett vanligt snabblån och ett privatlån. Själva lånebeloppen påminner mer om ett snabblån medan räntan på lånet mer kan liknas vid ett privatlån.

När du lånar pengar hos Viiga Lån är det inte mycket som skiljer sig åt från att låna hos en annan aktör. Något som dock skiljer sig lite åt är kraven som ställs på dig som låntagare. Ett krav som finns är att du måste ha en aktiv e-mail för att kunna få låna. Det beror med stor sannolikhet på att den mesta kommunikation sker via e-mail.

Behöver du ringa Viiga Lån går det bra att göra det under vardagar men i övrigt sker all kommunikation och hela ansökningsprocessen via nätet. Det gör det möjligt för dig att ansöka om ett lån när som helst på dygnet och handläggningstiderna blir betydligt kortare än om du behövt ringa eller besöka Viiga Lån för att låna några pengar.

Kundtjänst

Tel 020-242424
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön Stängt
info@viigalan.se

Adress

Thorn Svenska AB
Box 1315
171 54 Solna
Org nr: 556136-8480

Är Viiga Lån rätt för dig?

  • Låna upp till 40 000 kr
  • Använd pengarna till vad du vill
  • Utbetalning samma dag
  • Valfri återbetalningstid på upp till 84 månader
Viiga Lån

Grundkrav

  • Minst 20 år gammal
  • Ha svenskt personnummer och bott i Sverige i minst 24 månader
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Ha svenskt bankkonto
  • Ha en aktiv e-mail
Viiga Lån

Pengarna betalas ut inom 1-2 bankdagar

När din låneansökan godkänts betalas pengarna ut samma dag eller senast nästkommande bankdag. Det innebär att du har pengarna på ditt konto inom 1-2 dagar.

Låna upp till 40 000 kronor hos Viiga Lån

Viiga Lån är en ny aktör på den svenska lånemarknaden som erbjuder lån på upp till 40 000 kronor. Hela ansökningsprocessen sker via Viiga Låns hemsida. Det gör det möjligt för dig att ansöka om ett lån var du än befinner dig, oavsett om du är hemma eller på språng någonstans.

I din ansökan fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter måste du fylla i nödvändig information om dig själv så Viiga Lån kan göra en sedvanlig kreditprövning på dig. Inom en timme återkommer Viiga Lån med ett låneerbjudande till dig och du har då möjlighet att välja om du vill tacka ja eller nej till det. Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt och du kan tacka nej till erbjudandet om det inte lever upp till dina ställda förväntningar.

Väljer du att tacka jag till lånet kommer Viiga Lån betala ut det samma dag eller senast nästkommande bankdag, det beror på när din ansökan godkändes. Det innebär att pengarna kommer finnas på ditt konto inom 1-2 dagar från att du skickade in din låneansökan.

Viiga Lån

Låg ränta och lång återbetalningstid

I förhållande till andra mindre lån erbjuder Viiga Lån en mycket fördelaktig ränta. Precis som andra aktörer på marknaden använder man sig av ett räntespann. Det räntespann Viiga Lån erbjuder är lägre än hos många konkurrenter. Vilken ränta du får i slutändan bestäms efter kreditprövningen. Fördelen sedan är att räntan är fast, vilket innebär att den är densamma under hela återbetalningstiden. På så vis vet du hela tiden vad lånet kommer att kosta dig.

Hos Viiga Lån har du möjlighet att välja en återbetalningstid på upp till 84 månader, eller 7 år. Med tanke på de relativt små lånebeloppen är det en mycket lång återbetalningstid. Samtidigt gör den det lättare för dig att hitta en betalningsplan som passar din ekonomi.

Med tanke på att Viiga Lån är verksam inom snabblån kan man vänta sig en riktigt snabb utbetalningstid. Allt som oftast betalas pengarna ut samma dag som du fick din ansökan godkänd. Endast i vissa fall, exempelvis om du skickat in din ansökan sent på dygnet, kommer pengarna betalas ut nästkommande bankdag. Mycket bättre än så kan det knappast bli.

Viiga Lån

Fast ränta som skapar trygghet för låntagaren

Viiga Lån är en ny aktör på den svenska lånemarknaden men kan trots det visa upp ett riktigt bra erbjudande. I storlek påminner lånet om ett snabblån medan räntan mer är att jämföra med ett vanligt privatlån. Den här kombinationen gör att Viiga Lån kan locka till sig kunder som annars tagit ett vanligt privatlån. Eftersom räntan är fast betalar du alltid lika hög månadskostnad genom hela låneperioden. Det ger en extra trygghet för dig som låntagare  eftersom du aldrig behöver oroa dig för högre kostnader.

Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Med tanke på att lånebeloppet är ganska högt för att vara ett litet lån kan du använda pengarna till det mesta. Alltifrån att betala mindre oförutsedda utgifter till att betala resor eller dylikt.

Utöver det sticker lånet ut med den långa återbetalningstiden på upp till 84 månader. Som vi alla vet innebär en lång återbetalningstid högre räntekostnader men för vissa hushåll passar det helt enkelt bättre eftersom det innebär lägre månadskostnad. Den valmöjligheten är något som kommer tilltala många kunder.

Som med alla långivare finns det alltid något som kan göras bättre. I Viiga Låns fall är det att det minsta lånebeloppet är 10 000 kronor. Det innebär att man inte är ett alternativ för personer som bara är i behov av en mindre summa pengar. Eftersom spannet mellan det lägsta och högsta lånebeloppet inte är så stort får man svårare att locka till sig lika många kunder.

Viiga Lån tar även ut aviavgifter när du betalar fakturan via autogiro. Det är helt klart ett underbetyg eftersom du hos nästan alla andra konkurrenter slipper aviavgiften när du betalar via autogiro.

Viiga Lån

Vanliga frågor om Viiga Lån

Viiga Lån är en nordisk aktör som erbjuder lån till privatpersoner. Eftersom de erbjuder lån utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill. Men för att säkerställa att du har ekonomin som krävs för klara av lånet tar Viiga Lån alltid en kreditupplysning hos UC.

Nej, i regel krävs ingen dokumentation för att få låna hos Viiga Lån. I vissa fall kan du dock behöva styrka din inkomst med anställningsavtal eller lönespecifikation. I sådana fall meddelar Viiga Lån dig om det.

Ja, du kan alltid lösa ditt lån i förtid om du vill det. Det är helt kostnadsfritt.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på sju år (84 delbetalningar) med bunden exempelränta på 21,60% (effektiv ränta på 29,62%). Aviavgift 15 kr, uppläggningsavgift 595 kr. Totalt belopp att betala 21 889 kr, vilket motsvarar 246 kr/mån.

Viiga Lån
Betyg (4/5)

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 6.84%