Tryggkredit

Ränta*
25 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 16 890 kr på 12 avbetalningar = 1 407,5 kr/mån. Nom. rörlig ränta 22,5%. Eff. ränta 24,97% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Tryggkredit är ett svenskt konsumentkreditinstitut som verkat på den svenska marknaden sedan 2011. Bolaget grundades av Robert Levay och Anders Axelsson men gick då under namnet S & A Sverige AB. Det var först 2018 som Tryggkredit fick sitt nuvarande namn. Genom åren har bolaget hjälp över 70 000 personer att hitta ett lån som passar dem. Tryggkredit står under Finansinspektionens tillsyn och har granskats och godkänts som kreditgivare av Konsumentverket.

Bolaget strävar hela tiden efter att erbjuda en så bra kundupplevelse som möjligt med den senaste finansiella teknologin. Men för att kunna göra det samarbetar Tryggkredit med ledande fintechbolag. Idag har bolaget cirka 8 600 aktiva kunder och behandlar omkring 14 000 nya ansökningar varje månad.

Tryggkredit har totalt 28 medarbetare fördelade över huvudkontoret i Stockholm och IT-avdelningen i Halmstad.

Det Tryggkredit erbjuder är en så kallad kontokredit. Det innebär att låntagaren beviljas ett visst kreditbelopp som personen senare gör uttag från. Ränta betalas dock bara på den del av krediten som låntagaren väljer att ta ut. På så vis fungerar en kontokredit utmärkt som en extra buffert vid oförutsedda händelser.

Inga dolda avgifter tillkommer när du lånar hos Tryggkredit och pengarna betalas ut direkt. Det innebär att du kan få tillgång till pengarna just när du behöver dem. Du behöver inte vänta flera dagar på att pengarna ska bli tillgängliga på kontot vilket är fallet hos flera andra långivare. Dessutom gör Tryggkredit sin kreditprövning via Bisnode vilket förenklar möjligheten för dig att beviljas ett lån.

Kundtjänst

Tel 08-668 20 50
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör 10:00-15:00
Sön Stängt
info@tryggkredit.se

Adress

Tryggkredit Stockholm AB
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm
Org nr: 5355-3954

Är Tryggkredit rätt för dig?

  • Betala bara för utnyttjad kredit
  • Inga dolda avgifter
  • Direktutbetalning
  • Aktör som funnits länge
Tryggkredit

Grundkrav

  • Måste vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst tre år
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Taxerad inkomst på över 150 000 kronor
Tryggkredit

Utbetalning sker direkt till landets storbanker

Tryggkredit erbjuder direktbetalning till de flesta bankerna i Sverige, däribland Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank.

Låna upp till 30 000 kronor på några få minuter

Tryggkredit kan erbjuda ett lån från 1 000 till 30 000 kronor. Som befintlig kund kan du höja kreditgränsen till 60 000 kronor. Ansökan sker direkt på Tryggkredits hemsida och tar inte mer än några minuter att genomföra. Själva ansökningsprocessen ser i stort sett likadan ut som hos konkurrenterna. Du fyller i önskat lånebelopp, mobilnummer och personnummer och signerar sedan ansökan med Bank-ID.

Det som skiljer Tryggkredits ansökan från konkurrenternas är var själva ansökan är placerad. Du hittar den inte direkt på startsidan utan i stället är den placerad bakom en knapp som återfinns högst upp i det högra hörnet.

Tryggkredit

Direktutbetalning och inga dolda avgifter

Tryggkredit kan idag erbjuda en 25-procentig ränta på sin kontokredit men utöver det tillkommer varken någon uppläggningsavgift eller aviavgift. För att du ska få låna några pengar överhuvudtaget måste du dock klara av Tryggkredits kreditprövning. Den genomförs för att säkerställa att du har den betalningsförmåga som krävs för att klara av lånet. Då Tryggkredit använder Bisnode för sina kreditprövningar och inte UC kan man även bevilja fler personer lån. I dagsläget erbjuder de flesta långivarna inom snabblån lån utan UC.

När du väl fått lånet godkänt behöver du inte vänta särskilt länge på att din kredit ska bli tillgänglig. Tryggkredit kan nämligen erbjuda direktutbetalning till i stort sett alla svenska banker.

För att få ansöka om ett lån hos Tryggkredit måste du uppfylla deras krav. Det innebär bland annat att du måste ha fyllt 20 år, inte ha några betalningsanmärkningar och vara folkbokförd i Sverige.

Tryggkredit

Flexibelt lån med snabba utbetalningar

Tryggkredit kan idag erbjuda en flexibel kontokredit där du bara använder så mycket av din kredit som du behöver. Du betalar också bara ränta på det belopp du väljer att utnyttja. En stor fördel med Tryggkredit är att man kan erbjuda direktutbetalning till i stort sett alla banker. Det gör det möjligt för dig att få tillgång till dina pengar när du behöver dem som mest.

Tryggkredit är inte den långivare som erbjuder lägst ränta på marknaden men i och med att det inte tillkommer några övriga avgifter går det att hålla nere kostnaden till en bra nivå.

Vid eventuella frågor går det alltid bra att kontakta kundtjänsten. Den är helt klart bättre än hos många andra konkurrenter. Den håller nämligen öppet under både vardagar och lördagar vilket gör det möjligt för dig att kontakta Tryggkredit när det passar dig som bäst. Dessutom kan du välja mellan flera kontaktvägar, däribland ett kontaktformulär som du hittar på hemsidan.

Dessvärre kan du inte låna några pengar hos Tryggkredit om du har en betalningsanmärkning. Det finns dock andra aktörer på marknaden som tillåter det och gör en individuell bedömning av din ekonomi. En betalningsanmärkning behöver ju nämligen inte avspegla din nuvarande ekonomiska situation.

Tryggkredit

Vanliga frågor om Tryggkredit

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om en kontokredit. Du betalar bara för den del av krediten du väljer att nyttja.

Ja, som ny kund kan du bara beviljas en kontokredit på högst 25 000 kronor. Men när du väl blivit kund kan du höja den till 40 000 kronor.

Din faktura skickas till den mejladress du angav i din ansökan. Som ny kund får du dock den första fakturan via posten.

Skulle du tappa bort din faktura kan du alltid hitta den på Mina Sidor eller genom att kontakta Tryggkredits kundtjänst.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 22,5% (effektiv ränta på 24,97%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 16 890 kr, vilket motsvarar 1 407,5 kr/mån.

Tryggkredit
Betyg (4/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 25%