Tando Lån

Betyg 4.5/5
Ränta*
29 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
100 000 kr
Min-/max låneperiod
36 - 72 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom ränta. 25,74% Eff. ränta 29%. Kostnad 954 kr/mån. Totalt 11 448 kr.

Tando Lån är en långivare som erbjuder ett lite annorlunda upplägg jämfört med sina konkurrenter. När andra långivare fokuserar på tidigare krediter baserar Tando Lån sitt beslut på förtroende. Tando Lån erbjuder så kallade borgenslån vilket innebär att du behöver en borgensman för att låna pengar. Tando Lån passar därför utmärkt för dig som inte får låna av andra banker eller långivare. Så länge du har en borgensman som litar på att du kan betala av din skuld får du låna av Tando Lån.

Tando Lån är öppna med att man bara är en långivare för personer som inte får låna hos mer traditionella långivare. Det handlar exempelvis om personer med betalningsanmärkningar, krediter, eller personer som saknar inkomst. Så länge du kan bevisa att du har råd att betala av lånet och har en borgensman får du låna pengar.

Skulle du beviljas lån hos andra långivare anser du troligtvis att Tando Lån är för dyra. Utöver en relativt hög ränta tillkommer dock varken uppläggningsavgift eller aviavgifter. Det gör det möjligt att hålla nere totalkostnaden någorlunda när du tar ett lån med en längre löptid.

Hos Tando Lån kan du idag låna mellan 10 000 - 70 000 kronor helt utan säkerhet. Det innebär att du själv bestämmer vad du vill använda pengarna till. I och med att beloppen är ganska höga passar lånet utmärkt om du behöver genomföra några akuta renoveringar av hemmet eller bara täcka upp för mindre oförutsedda utgifter. Du bör dock inte låna till resor eller annan form av lyxkonsumtion. Sådana kostnader är det bättre att spara till.

Varumärket Tando Lån ägs av Faithful Finans AB med sin bas i Göteborg. Bolaget erbjuder privatlån i Sverige, Finland och Danmark.

Kundtjänst

Tel 010 888 69 24
Mån-Fre 09:00-16:00
Lör-Sön Stängt
hej@tandolan.se

Adress

Faithful Finance AB
Odinsgatan 13
411 03 Göteborg
Org nr: 559159-7082

Är Tando Lån rätt för dig?

  • Fokuserar inte på gamla krediter
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Låna pengar till vad du vill
  • Låna upp till 100 000 kronor

Grundkrav

  • Du ska vara mellan 18-80 år
  • Vara bosatt i Sverige
  • Kunna betala av lånet utan svårigheter
  • Du måste ha en borgensman

Pengarna betalas ut inom 1-2 dagar

När du fått din låneansökan beviljad hos Tando Lån betalas dina pengar ut inom 1-2 bankdagar.

Låna upp till 100 000 kronor på några minuter

På Tando Låns hemsida möts du av ansökningsprocessens första steg direkt på startsidan. Där fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid innan du klickar dig vidare till nästa steg. Du kan låna mellan 10 000 – 100 000 kronor under 36 – 72 månader. När du väl klickat dig vidare får du fylla i ditt namn, telefonnummer, e-postadress och personnummer innan du skickar in din ansökan. Detta steg tar inte mer än några minuter.

Inom kort får din borgensman en unik länk som han eller hon kan använda sig av för att registrera sig. Så fort borgensmannen registrerat sig och Tando Lån har fått all information de behöver betalas ditt lån ut.

Överlag är ansökan mycket enkel och Tando Lån har en väldigt tydlig och användarvänlig hemsida. Hela ansökningsprocessen tar dock något längre tid än hos många andra långivare, det beror på att din borgensman måste vänta in sin länk och själv registrera sig innan några pengar kan betalas ut.

Alla lån sker med borgensman

Tando Lån erbjuder en blandning mellan ett vanligt snabblån och ett privatlån. Du kan låna upp till 100 000 kronor vilket är klart högre än du brukar kunna låna med vanliga snabblån, men något lägre än för privatlån. Den effektiva räntan är på 29% vilket innebär att man lägger sig precis under gränsen för att räknas som en högkostnadskredit.

Utöver räntan tillkommer inga övriga kostnader, såsom uppläggningsavgift eller aviavgifter, vilket gör det möjligt att hålla nere totalkostnaden även vid större lånebelopp med längre löptid.

Utbetalningstiden för lånen är mellan 1-2 bankdagar, men det kan skilja sig åt något beroende på när låneansökan beviljades och vilken bank du har.

För att låna några pengar hos Tando Lån måste du ha fyllt 18 år men inte vara äldre än 80 år. Du måste dessutom var bofast i Sverige. Men utöver det ställer man inte så höga krav på dig som låntagare. Det innebär att du kan låna även om du har en betalningsanmärkning eller tidigare krediter. Anledningen till att man inte ställer hårdare krav på dig som låntagare är för att du behöver en borgensman för att låna några pengar. Det gäller alla låntagare.

Borgensmannen måste vara mellan 21 och 80 år gammal, äga ett hus eller en bostadsrätt, ha råd att betala skulden om du som låntagare inte kan göra det. Borgensmannen måste även kunna visa att han eller hon har betalat sina räkningar i tid.

Genom att låna med borgensman kan personer som annars inte får låna några pengar beviljas ett lån.

Passar dig som har svårt att beviljas lån

Tando Lån är helt klart ett bra alternativ för dig som inte beviljas lån hos mer traditionella långivare. Man är helt ensamma i sitt slag att enbart erbjuda lån till personer med en borgensman vilket gör det möjligt för otroligt många fler att låna pengar. Samtidigt förutsätter det att du har någon som kan ställa upp som borgensman, har du inte det kan du dessvärre inte låna några pengar.

Långivaren har en mycket enkel och smidig ansökningsprocess, även om den tar något längre tid att genomföra än hos en traditionell långivare. Hemsidan är även lättnavigerad och du hittar all information du kan tänkas behöva.

Vad gäller kostnaden för lånet är räntan ganska hög. Man har lagt sig precis under gränsen för att räknas som en högkostnadskredit, vilket betyder att lånen är ganska dyra. Det gäller därför att du är uppmärksam på totalkostnaden innan du lånar för att försäkra dig om att du har råd att betala skulden. Tando Lån ska dock ha ett plus för att man valt att inte ta ut någon uppläggningsavgift eller aviavgifter.

Ytterligare en liten svaghet är kundtjänstens öppettider. I dagsläget kan du bara komma i kontakt med Tando Lån på vardagar. Det hade varit önskvärt med helgöppet vilket långivarna med bäst kundtjänst erbjuder.

Vanliga frågor om Tando Lån

En borgensman är en person som står med på lånet tillsammans med dig. Om du inte kan betala tillbaka lånet kommer borgensmannen bli tvungen att betala tillbaka skulden.

Nej, Tando Lån erbjuder bara borgenslån vilket betyder att du måste ha en borgensman för att få låna några pengar.

Om du inte kan betala lånet kommer Tando Lån först kontakta dig för att hitta en lösning. Om det inte är möjligt kommer man kontakta din borgensman för att få tillbaka pengarna.

Räkneexempel lån:

Låna 40 000 kr upplagt på fyra år (48 delbetalningar) med räntan 25,74% (effektiv ränta på 29%). Totalt belopp att betala 64 457 kr, vilket motsvarar 1 343 kr/mån.

Betyg (4.5/5)

Låna upp till 100 000 kr

Ränta från 29%