Snabbfinans

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 12 979 kr på 12 avbetalningar = 1 095 kr/mån. Nom. rörlig ränta 39%. Eff. ränta 65,83% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 295 kr).

Snabbfinans riktar in sig på mindre lån, mellan 1 000 och 30 000 kronor, som kan fås som kredit. Eftersom det rör sig om en kontokredit är återbetalningstiden mycket flexibel och du kan påverka den i stort sett hur du vill.

Snabbfinans är ett varumärke som tillhör Tryggkredit Stockholm AB, som funnits i branschen sedan 2011. Företaget är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, SKEF. Detta är en branschorganisation som verkar för en sund kreditgivning med goda villkor för konsumenten. Drygt hälften av Sveriges låneaktörer är medlemmar i denna förening. Givetvis står Snabbfinans och dess moderbolag under Finansinspektionens tillsyn.

Lån i form av kontokredit är ett segment som vuxit mycket kraftigt de senaste åren. Grundprincipen är att du får beviljat en kredit som inte kostar något förrän den utnyttjas. Krediten kan nyttjas helt eller delvis, du behöver inte ta ut hela krediten på en och samma gång. Givetvis måste du betala tillbaka nyttjad kredit, när du gör detta skapar du samtidigt nytt kreditutrymme som du kan använda. Hos Snabbfinans kan du få kredit på upp till 30 000 kronor, som alltså kan ligga som en kostnadsfri reserv för oväntade utgifter. Är du befintlig kund kan du höja din kreditgräns till hela 60 000 kronor

Kontokrediten är vad som benämns som en högkostnadskredit. Snabbfinans redovisar tydligt i ett par exempel vad just deras lån kostar, både som månadskostnad och totalt. Jämförelser med andra låneföretag visar inte att Snabbfinans skulle ha några ovanligare eller dyrare avtal än liknande utlånare.

Ansökan om kredit hos Snabbfinans görs förstås helt på nätet och är enkel och smidig. Ett stort plus är det filmklipp som ligger på deras hemsida och som visar dels vilka steg du går igenom för att ansöka, dels vilken typ av uppgifter som ska fyllas i. Mot slutet av ansökan ska du till exempel fylla i ditt kontonummer på din bank. När du sett filmen vet du om det och kan då ha rätt uppgifter tillgängliga när du gör din ansökan. Det känns så klart bra att veta hela proceduren innan ansökningen påbörjas.

En varningstriangel

Kundtjänst

Telefon: 08-22 20 50.
Mån-fre öppet 8.00-18.00
Lör öppet 10.00-15.00
Sön - stängt
E-post: info@snabbfinans.se.

Adress

Tryggkredit Stockholm AB / Snabbfinans
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm

Är Snabbfinans rätt för dig?

  • Lätt att hitta information och hemsidan enkel att förstå
  • Kredit eller lån – valet är ditt!
  • Tydliga kostnader som klart och tydligt redovisas, vilket inte ger några obehagliga överraskningar
Snabbfinans

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år gammal
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst tre år
  • Du måste ha en taxerad inkomst före skatt på minst 150 000 kronor per år
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
Snabbfinans

Snabb utbetalning – ofta samma dag

Hela låneprocessen sker via internet. Verifiering av person sker genom inloggning till bank med Instantor eller kod till mobilen.

Snabbfinans

Låna 1 000 – 30 000 kronor med snabb utbetalning

Ansökan, som sker helt via nätet, är mycket lätt att genomföra. Under ansökningen får du svara på några frågor, exempelvis om din ekonomi. Du får också fylla i dina bankuppgifter. I nästa del får du välja din bank och logga in på den. Via ett system som kallas Instantor görs en legitimering av dig. Om din bank inte finns med i listan finns ett alternativ med verifiering via mobilen.

Snabbfinans

Tydliga villkor – inget är dolt i det finstilta

Snabbfinans erbjuder en kontokredit på mellan 1 000 – 30 000 kronor, däremot finns det möjlighet att höja kreditgränsen till 60 000 kronor för befintliga kunder. En kontokredit fungerar som ett kreditkort fast utan själva kortet. Du betalar bara ränta på den del av krediten du väljer att utnyttja. I Snabbfinans fall är den årliga räntan 39% men du väljer själv återbetalningstid och har därför goda möjligheter att själv påverka kostnaden för lånet.

Utöver ränta betalar du även en startavgift och aviavgifter för kontokrediten.

Snabbfinans

Enkel ansökan – tydliga villkor med högt ränteläge

Snabbfinans har en tydlig och bra hemsida, där dina erbjudanden presenteras på ett tydligt och enkelt sätt. Som i princip alla snabblåneföretag ligger de högt i räntenivåer utan att tillhöra de extrema. Företaget tar ut en hel del avgifter, både uppläggningsavgift och aviavgift. Det redovisas tydligt, men dessa kostnader ger inga skatteavdrag. Snabbfinans redovisar inte ränta efter skatteavdrag vilket kanske är synd. Deras kontokredit följer samma upplägg som hos andra företag i branschen. Det är dock inte helt lätt att få fram vilken kostnad du har fram tills dess att krediten är beviljad och klar men ännu inte tagen i anspråk.

Snabbfinans

Vanliga frågor om Snabbfinans

Om du söker inom kontorstid, i detta fall 08.00-18.00, får du besked inom en timme. Om du söker på andra tider får du besked inom en timme efter att kontoret öppnat.

Det är mycket enkelt. Varje månad får du en faktura med ett inbetalningskort till Snabbfinans bankgiro. Du betalar bara angiven summa på rätt dag.

Den skickas till din e-post som en PDF-fil. Det är mycket enkelt att öppna den filen i din PC, surfplatta eller telefon och där ser du konto och OCR-nummer.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kronor med ett års återbetalningstid (12 återbetalningar). Återbetalningen sker månadsvis med annuitet till en nominell rörlig ränta på 39%. Den effektiva räntan blir 65,83%. Aviavgift 35 kr, uppläggningsavgift 295 kr. Månadskostnad 1 095 kr. Totalkostnad 12 979 kr.

Snabbfinans
Betyg (3/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39%