Rocker billån

Ränta*
3.95 %
Uppläggningsavgift
695 kr
Lägsta lånebelopp
18 000 kr
Högsta lånebelopp
1 600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 160 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 178 807 kr på 36 avbetalningar = 1 837 kr/mån. Nom. rörlig ränta 3,95%. Eff. ränta 4,71% (aviavgift 55 kr, uppl. avgift 695 kr). Restvärdet är 110 000 kr.

Rocker är ett fintechbolag som grundades 2017. Bolaget erbjuder en rad finansiella tjänster såsom privatlån, billån, betalkort, sparkonto och mycket mer. Rocker har som mål att bygga marknadens bästa plattform när det kommer till finansiella tjänster och hållbara betalningar.

Sin bas har man i Stockholm och Rocker står självklart under Finansinspektionens tillsyn och följer alla lagar och regler som gör att du som kund ska kunna känna dig trygg.

En sak som skiljer Rocker från andra långivare inom samma segment är det faktum att man kan erbjuda ett riktigt billån - något som nästan bara större banker kan göra i dagsläget. Det innebär att du har bilen som säkerhet för lånet och kan därmed beviljas en lägre ränta. Du kan även låna med restvärde och på så vis få ned dina månadskostnader ytterligare.

Något annat som skiljer Rocker från andra långivare är det faktum att man erbjuder en kundtjänst som håller öppet dygnet runt. Det gör det enkelt för dig att få svar på dina frågor när det passar dig.

Kundtjänst

Tel 020 700 700
Mån-Fre 00:00-24:00
Lör-Sön 00:00-24:00

Adress

Rocker AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm
Org nr: 559046-8574

Är Rocker billån rätt för dig?

 • Bilen som säkerhet för lånet
 • Låna med restvärde
 • Möjlighet till låg ränta
 • Smidig ansökningsprocess
Är Rocker billån rätt för dig?

Grundkrav

 • Du måste vara minst 20 år
 • Ha en stadigvarande inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Betala minst 20 procent kontantinsats

Utbetalning sker när affären genomförs

När du skickat in din ansökan bokar Rocker in en tid för när affären ska genomföras mellan dig och säljaren. I samband med detta betalas ditt Rocker billån ut.

Smidig ansökningsprocess med bilen som säkerhet

Det är smidigt att komma igång och ansöka om ett billån hos Rocker. På hemsidan anger du ett ungefärligt bilpris och hur stor kontantinsats du vill lägga. Klicka dig därefter vidare, fyll i övrig information som efterfrågas av dig och signera din ansökan.

Tänk på! Är du osäker på vilken bil du vill köpa kan du ansöka om ett lånelöfte utan registreringsnummer.

Senast nästa vardag kommer Rocker kontakta dig, lämna besked och berätta hur affären genomförs.

Smidig ansökningsprocess

Rocker billån – avgifter och villkor

När du tecknar ett Rocker billån får du en ränta från 3,95 procent. Utöver det tillkommer en startavgift på 695 kronor samt en administrationsavgift på 55 kr i månaden.

Eftersom Rocker billån är ett lån med bilen som säkerhet finns goda möjligheter till låg ränta, jämfört med motsvarande lån utan säkerhet. Dessutom kan du låna med restvärde vilket gör att du kan sänka din månadskostnad.

För att beviljas ett billån hos Rocker behöver du uppfylla en rad krav. Du behöver bland annat vara minst 20 år gammal, ha en stadigvarande inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Billån med möjlighet till låga räntekostnader

Sammanfattningsvis är Rocker billån ett bra alternativ för dig som söker finansiering till ditt bilköp. Eftersom bilen står som säkerhet för lånet finns goda möjligheter att beviljas en låg ränta. Du kan även få ned dina månadskostnader eftersom du kan låna med restvärde. Tänk dock på att det tillkommer en startavgift och en månatlig administrationsavgift som höjer totalkostnaden för billånet.

Det är enkelt och smidigt att ansöka om billånet och skulle du behöva någon form av vägledning finns Rockers kundtjänst tillgänglig dygnet runt. Du kan både mejla och ringa supporten så det är bara att välja den kontaktväg som passar dig bäst.

Grundkraven som ställs på dig som låntagare skiljer sig inte nämnvärt från andra aktörer. Du behöver ha fyllt 20 år, ha en stabil inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

I grund och botten erbjuder Rocker ett bra billån – är det något vi kan anmärka på är det den höga administrationsavgiften på 55 kronor. Över tid sticker kostnaden snabbt iväg och blir mycket hög.

Möjlighet till låg ränta

Vanliga frågor Rocker billån

Med ett billån från Rocker står bilen som säkerhet för lånet. Det gör det möjligt att få ned dina räntekostnader – dessutom kan du teckna ett lån med restvärde för att få ned måndaskostnaderna ytterligare.

Väljer du i stället att teckna ett privatlån har du ingen säkerhet för lånet vilket resulterar i en högre ränta för dig som låntagare.

När du lånar med restskuld innebär det att du har en skuld kvar på bilen efter att du betalat ditt billån. Du kan i regel välja att göra tre saker vid ett sådant tillfälle.

 • Lösa in bilen för att kvitta skulden.
 • Betala restskulden och behålla bilen.
 • Teckna ett nytt lån på resterande del av skulden.

Nej, du kan inte teckna billånet utan UC. För att fastställa din kreditvärdighet tas alltid en kreditupplysning hos UC.

Räkneexempel lån:

Låna 160 000 kr upplagt på tre år (36 delbetalningar) med räntan 3,95% (effektiv ränta på 4,71%). Totalt belopp att betala 178 807 kr, vilket motsvarar 1 837 kr/mån. Restvärde 110 000 kr.

Räkneexempel Rocker billån
Betyg (4/5)

Låna upp till 1 600 000 kr

Ränta från 3.95%