Profilkredit

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min låneperiod
12 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 2 år. Totalt att återbetala 23 496 kr på 24 avbetalningar = 979 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 59,22% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 395 kr).

Profilkredit är en relativt ny långivare på den svenska marknaden och erbjuder snabblån till privatpersoner. Bakom varumärket står Finans 24/7 AB som är ett bolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Det gör att du kan känna dig trygg när du lånar hos Profilkredit.

Men för att Profilkredit ska framstå som en trovärdig långivare måste man även ställa krav på dig som låntagare. Därför lånar man inte ut pengar om du haft en betalningsanmärkning det senaste året eller om du har en skuld hos Kronofogden.

Med Profilkredits snabblån kan du låna upp till 50 000 kronor och få pengarna utbetalda direkt. Det förutsätter dock att du har ditt bankkonto hos någon av Sveriges storbanker. Lånetiden är satt till 12 månader men självklart går det bra att betala av lånet i förtid om du vill det.

Långivaren har en vision om att det ska gå snabbt och vara enkelt att låna pengar. Med den enkla ansökningsprocessen och den snabba utbetalningen kan man verkligen säga att det är något Profilkredit lever upp till.

Profilkredit kräver ingen säkerhet för lånet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Långivaren kommer inte heller fråga dig vad du ska använda lånet till, det är helt upp till dig.

Profilkredit har sin verksamhet på Adelgatan i Malmö.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel 010-551 75 15
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kontakt@profilkredit.se

Adress

Profilkredit
Adelgatan 21
211 22 Malmö
Org nr: 559091-5194

Är Profilkredit rätt för dig?

  • Låna med betalningsanmärkning
  • Direktutbetalning
  • Lån utan UC
Profilkredit

Grundkrav

  • Vara mellan 20 – 70 år gammal
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha en e-mailadress
  • Ha ett bankkonto
  • Inte ha haft någon betalningsanmärkning det senaste året
  • Inte ha någon skuld hos Kronofogden
Profilkredit

Direktutbetalning till de vanligaste bankerna

Profilkredit kan erbjuda direktutbetalning om du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker.

Låna upp till 50 000 kronor på två minuter

Ansökan till Profilkredits hemsida hittar du direkt på startsidan. Du fyller bara i önskat lånebelopp och klickar dig vidare för att fylla i övrig information om dig själv. Hela ansökningsprocessen tar inte mer än två minuter att genomföra och du får svar inom kort. Din ansökan signerar du sedan med hjälp av Bank-ID.

När du lånar pengar måste du alltid genomgå en kreditprövning. Hos Profilkredit behöver du dock inte oroa dig för att dina lånmöjligheter ska begränsas av din kreditvärdighet hos UC. Profilkredit använder sig nämligen av Bisnode. Det möjliggör för fler att låna pengar.

Profilkredit

Möjlighet att betala av lånet när du vill

Profilkredit erbjuder snabblån till en ränta på 39% och utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter.

Oavsett lånebelopp är återbetalningstiden satt till 12 månader men du har alltid möjlighet att betala av ditt lån i förtid om du vill det.

När du väl fått ditt lån beviljat betalas pengarna ut omgående till i stort sett alla svenska banker. Utbetalning sker dock bara under Profilkredits öppettider vilket är helgfria vardagar under kontorstider.

För att överhuvudtaget få låna några pengar måste du även uppfylla en hel del krav. Du måste bland annat ha fyllt 20 år, men du får inte vara äldre än 70 år. Dessutom får du inte ha haft någon betalningsanmärkning det senaste året. Övriga krav du måste uppfylla hittar du högre upp på sidan.

Profilkredit

Enkel ansökan med snabb utbetalningstid

Profilkredit är en enkel långivare med en klar och tydlig ansökningsprocess. Det är enkelt att ansöka om ett lån och du får svar snabbt. Detta är dock inget unikt numera utan idag har nästan alla långivare enkla och tydliga ansökningsprocesser. Men att Profilkredit dessutom kan erbjuda direktutbetalning är helt klart något positivt. Det är någonstans den viktigaste faktorn med ett riktigt bra snabblån, att du får pengarna snabbt.

Profilkredit har dessutom en ganska hög beviljandegrad då man använder sig av Bisnode i sin kreditprövning i stället för UC. Har du låg kreditvärdighet hos UC ökar dina chanser att få lånet beviljat om du lånar utan UC.

Vad gäller själva kostnaden för lånet finns det en del att jobba med. Räntan är hög och dessutom tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter.

Om du har några frågor eller funderingar kring Profilkredit och deras erbjudande kan du alltid kontakta kundtjänsten. Det finns flera kontaktvägar att välja mellan vilket är bra. Däremot finns det mer att önska av öppettiderna. Helgöppet hade varit önskvärt eftersom det är något som flera konkurrenter kan locka med.

Profilkredit

Vanliga frågor om Profilkredit

Ja, det går bra att betala tillbaka ditt lån före utsatt tid. Om du vill utnyttja den 14 dagar långa ångerrätt måste du dock kontakta kundtjänsten i förväg.

Nej, Profilkredits lån är så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet utan kan använda pengarna till vad du vill.

Nej, det är dessvärre inte möjligt att utöka ditt lån hos Profilkredit.

Nej, det är inte möjligt att ha fler än ett lån åt gången hos Profilkredit.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 2 år (24 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 59,22%). Aviavgift 45 kr, Uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 23 496 kr, vilket motsvarar 979 kr/mån.

Profilkredit
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 39%