Pengino - Privatlån och samlingslån från 5000 till 600 000 kr

Ränta*
2.95 - 29.5 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 180 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 239 262 kr på 120 avbetalningar = 1 994 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,95%. Eff. ränta 6,11% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Pengino är sida där du kan jämföra lån på enklast möjliga sätt, utan att dra på dig en massa kreditupplysningar. Pengino samarbetar med omkring 25 banker och kreditmarknadsinstitut som ger dig sina bästa erbjudanden utifrån hur mycket du ansökt om att få låna och utifrån den löptid du valt. Sedan är det bara att välja och vraka! Förutsättningarna att kunna hitta ett riktigt förmånligt lån är väldigt goda när du använder tjänsten som Pengino erbjuder.

Pengino är egentligen inte en låneförmedlare utan namnet på en hemsida som drivs av företaget Firstborn IVS som i sin tur samarbetar med Freedom Finance Kreditservice AB, en av de riktigt stora låneförmedlarna på den svenska marknaden. Det innebär att alla lån du ansöker om via Pengino går via Freedom Finance och handläggs enligt de regler som fastställts av Finansinspektionen.

Pengino förmedlar lån på så lite som 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Hur mycket du har möjlighet att låna beror som vanligt på hur hög din kreditvärdighet är. Förutom vanliga privatlån utan säkerhet kan du hos Pengino ansöka om så kallade samlingslån. Med ett samlingslån betalar du tillbaka lån och krediter med hög ränta så att du istället bara har ett enda lån att betala tillbaka. Ett lån som dessutom har lägre ränta! Det är en väldigt bra tjänst för dig som kanske lånat lite för mycket tidigare och då inte jämfört lån för att få bästa möjliga ränta.

Pengino tar inte betalt av dig utan det är gratis att utnyttja tjänsten. Pengino tar istället ut en avgift från den långivare du väljer att anlita. På hemsidan finns flera artiklar med bra information till dig som behöver låna pengar. De försöker inte hetsa dig till att låna utan vill verka för ansvarsfullt låntagande.

Kundservice

Dygnet runt, alla dagar i veckan - via Freedom Finance
E-mail: info@pengino.se
Telefon: 0431-47 47 00

Adress

Firstborn IVS
Adelgatan 21
211 22 Malmö
Org. nr: 559064-1477

Är Pengino rätt för dig?

  • Pengino hjälper dig att jämföra privatlån så att du kan hitta det som är bäst för dig
  • Det spelar ingen roll om du behöver låna lite eller mycket
  • Pengino vill vara ett tryggt och enkelt alternativ när du behöver låna pengar
  • Pengino förmedlar samlingslån för dig i behov av en omstart
Pengino

Grundkrav för att få ett lån genom Pengino

  • Du behöver ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • Din taxerade årsinkomst behöver vara 100 000 kronor eller mer
Pengino

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

Pengino uppger att du oftast får pengarna en arbetsdag efter det att din ansökan blivit beviljad om du sökt lån med hjälp av BankID. Här har du också möjlighet att skriva under en ansökan och skicka den via post. Då tar det naturligtvis längre tid innan du har dina pengar. Det kan också vara möjligt att få pengar samma dag som en ansökan blivit beviljad, om allt klaffar!

Pengino

Så lånar du hos Pengino

Även du som aldrig tidigare ansökt om ett lån online kommer snabbt att känna dig som hemma hos Pengino. Sajten är lättnavigerad och har mycket information. Du börjar med att fylla i en låneansökan genom att ange kontaktuppgifter samtidigt som du väljer hur stort belopp du vill låna och under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Du signerar din ansökan med BankID och får sedan anbud från alla de banker och kreditmarknadsinstitut som Pengino samarbetar med som har ett lån att erbjuda just dig.

Vilka erbjudanden du får avgörs utifrån din kreditvärdighet som kontrolleras av kreditupplysningsföretaget UC. Kontrollen tar bara några minuter. Bedömningen baseras på information om din ekonomi som finns i offentliga register samt utifrån långivarens kriterier. Inom några timmar har du förhoppningsvis fått flera erbjudanden och då väljer du helt enkelt det som känns allra bäst. Observera att de räntor och avgifter du erbjuds kan skilja sig mycket från exempelräntor som anges på hemsidor eftersom de sätts individuellt.

Pengino

Pengino regler och villkor

Det är inget anmärkningsvärt med de regler som gäller för att du ska få låna genom Pengino. Flera av de långivare som Pengino samarbetar med låter dig låna trots att du har en betalningsanmärkning. De gör helt enkelt en samlad bedömning av din återbetalningsförmåga där många faktorer är av betydelse. Villkoren ger god trygghet för dig som konsument och du har 14 dagars ångerrätt fastställd enligt svensk lag.

Pengino

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Pengino

Pengino har mycket att erbjuda och de ser också till att ge utförlig information om de olika typer av lån som du kan ansöka om via deras sajt. De är inte en egen förmedlingstjänst utan beroende av den stora aktören Freedom Finance. Trots det har de en väldigt informativ och välgjord hemsida.

Pengino vill hjälpa dig att hitta det lån som är bäst för just dig, och där tycker vi att de håller vad de lovar. Observera att du inte kan låna mindre än 5 000 kronor med hjälp av Pengino, vilket egentligen inte är en nackdel. Det är sällan man behöver ett mindre lån än så. Pengino säger att du kan låna till vad du vill om det är ett privatlån du ansöker om men samtidigt måste du ange vad du ska ha pengarna till när du fyller i en ansökan. Det känns faktiskt lite konstigt.

Pengino

Freedom Finance har den”sökmotor” som behandlar den ansökan du gör hos Pengino. Det är dock inte dyrare eller långsammare att ansöka hos Pengino, vad man föredrar är mest en fråga om vilken sajt man tycker är mest lättnavigerad.

Pengino gör det lätt att hitta det bästa lånet på marknaden. Hur mycket du vinner på det beror bland annat på hur stort belopp det handlar om och hur många långivare som konkurrerar med varandra i det segmentet.

Ett samlingslån är ett lån med bra ränta som du använder till att betala tillbaka dyra lån och krediter så att du kan sänka dina kostnader.

Räkneexempel

Vid annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid (120 delbetalningar) som har rörlig årsränta på 5,95% (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) får en effektiv ränta på 6,11%. Totalt belopp att återbetala blir då 239 262 kr och månadskostnaden 1 994 kr.

Pengino
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%