OPR Privatlån

Betyg 3/5
Ränta*
29.9 %
Startavgift
695 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
100 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 7 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 30 000 kr i 2 år. Eff. ränta 39,12 %. Kostnad 1 142, 42 kr/mån. Totalt 54 836 kr

OPR Privatlån är den senaste låntjänsten från OPR Finance AB, en svensk organisation som har sitt huvudkontor i Helsingfors. Bakom OPR Finance AB står OPR-Finance Oy, en verksamhet som har verkat sedan år 2005 och har tillstånd att driva finansieringsverksamhet av Finansinspektionen.

OPR Privatlån har som inriktning att förmedla annuitetslån till privatpersoner och hjälper sina kunder att hitta den smidigaste och enklaste lånelösningen. Tillsammans med OPR Företagslån har OPR Privatlån cirka 500 000 kunder som är både privatpersoner och företagare.

Hos OPR Privatlån kan du låna upp till 100 000 kronor i ett annuitetslån, under en tidsperiod från ett till sju år, och du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till. Som aktören föreslår kan du lägga dina pengar på en renovering, på att betala av skulder som du dragit på dig eller köpa en bil – vilka behov du har vet bara du. Det fina med annuitetslån är att månadskostnaden för lånet kommer vara samma under hela perioden, detta är fördelaktigt för låntagaren då det ger en bättre överblick över ekonomin.

OPR Privatlån vill vara din vän när du är i behov av pengar. De har byggt sitt utlåningssystem på att vara en hjälpande hand och detta gäller allt från den kunniga och hjälpsamma kundservicen, till den smidiga och snabba låneansökan som du hittar på hemsidan. Det finns flera saker som talar för OPR Privatlån, bland annat erbjuder låneaktören direktutbetalning när du har fått ditt lån beviljat. Det är även relativt enkelt att få ett lån beviljat då aktören godkänner din ansökan även om du har betalningsanmärkning.

Den ränta som tillkommer ditt lån ligger dock på 29,9 % vilket är en aning högt om du jämfört med konkurrenterna. Att aktören dessutom endast lånar ut ett maxbelopp på 100 000 kronor är en aning lågt, jämfört med andra långivare som erbjuder upp till 600 000 kronor.

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 08-501 00 650
Mån - fre 09:00-17:00
Lör - sön 12:00-15:00
kundservice@oprprivatlan.se

Adress

OPR-Finance AB
Kungsbroplan 1
Postnummer 112 26
Stockholm – Sverige
Org. Nr: 556707-7044

Är OPR Privatlån rätt för dig?

  • Snabb och trygg ansökan via BankID
  • Utbetalning samma dag
  • Hjälper dig att betala av lån och lösa krediter
  • Beviljar många lån

Grundkrav

  • Du ska vara 20 år gammal
  • Du ska ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Pengarna på kontot inom en dag

OPR Privatlån vet om att kunder vill ha sina pengar så fort som möjligt efter att deras lån blivit beviljat. De erbjuder därmed utbetalning av ditt lån samma dag som du blivit beviljad det. Det funkar på följande sätt – om du accepterar låneerbjudandet innan klockan 13:15 en vardag kommer beloppet finnas på ditt konto klockan 18:00 samma dag.

Låna en summa mellan 10 000 och 100 000 kronor

OPR Privatlåns hemsida är väldigt sparsam, nästan på gränsen till att man börjar fundera om de döljer något. Information om själva lånet hittar du till stor del endast på startsidan och den är som nämnt väldigt återhållsam. Utöver denna förstasida kan du även hitta tre ytterligare flikar som ger info om själva företaget, om kundservicen och om de priser och villkor som aktören erbjuder. Det finns en liten avdelning med vanliga frågor men denna består endast av sju frågor och svaren är korta och även här väldigt sparsamma.

Ansökan är dock enkel att hitta då du finner den längst upp på startsidan. Du väljer här hur stor summa pengar du vill låna och hur lång du vill att återbetalningstiden ska vara, därefter fyller du i din privata information. Den innefattar bland annat personnummer, mobilnummer, din anställningsform och bruttolön. Du identifierar dig sedan med hjälp av ditt BankID och kan därefter skicka in din ansökan. Det hela tar inte mer än fem minuter. Beskedet på din ansökan får du direkt och om du väljer att acceptera det låneförslag du får kan du signera det och pengarna betalas då ut till dig innan klockan 18:00 eller senast nästkommande dag.

Få en bättre översikt på din ekonomi

För att kunna ansöka om ett lån hos OPR Privatlån ska du som kund vara 20 år gammal och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du kan låna en summa mellan 10 000 och 100 000 kronor och under en tidsperiod på 1–7 år. När du genomfört en ansökan får du besked direkt och signerar du ditt erbjudande kan ditt lån betalas ut på en gång. Den ränta som sätts på ditt lån bestäms individuellt och baseras på din ekonomiska historia och nuvarande situation, men börjar från 29,9 %. En kreditupplysning från UC kommer att göras på dig och denna ligger som grund för att avgöra din ränta.

Bra på pappret – mindre bra i verkligheten

OPR Företagslån är en aktör som erbjuder flera positiva aspekter och fördelaktigheter för företagare, så det är enkelt att tro att OPR Privatlån skulle vara i samma liga. Tyvärr är det inte hela sanningen. OPR Privatlån erbjuder förvisso flera fördelaktiga beståndsdelar, det är till exempel väldigt positivt att de erbjuder snabb utbetalning. I det långa loppet är dock nackdelarna med denna aktör fler än fördelarna.

Att du som kund endast har en låneform att välja mellan och att detta annuitetslån endast stäcker sig till en summa på 100 000 kronor är väldigt svagt jämfört med många andra konkurrenter på marknaden. Till detta tillkommer dessutom en startavgift på hela 695 kronor vilket är väldigt dyrt. Grädden på moset är den nominella årsränta på 29,9 % som även den är väldigt hög, särskilt i jämförelse med flera andra långivare. En förklaring till denna höga siffra kan vara att OPR Privatlån beviljar flera låneansökningar. Detta är såklart positivt för kunderna men kan i det långa loppet väga över till det negativa om det leder till att kunderna får problem med återbetalningen och tar fler lån för att kunna betala av tidigare lån.

Vanliga frågor om OPR Privatlån

Ja, om du ångrar dig och inte vill motta ditt lån kan du bara mejla kundservicen på OPR Privatlån så hjälper de dig. Vill du ändra beloppet i din ansökan låter du bara bli att acceptera det erbjudande du fått och gör istället en ny ansökan.

Ja, OPR Privatlån tar en kreditupplysning på alla som ansöker om ett lån och denna ligger som grund för det lånebesked du får, det vill säga summan och räntan.

Räkneexempel lån:

Låna 30 000 kronor upplagt på två år (48 delbetalningar) med en effektiv ränta på 39,12 %. Lånetid 1–7 år. Till detta tillkommer en startavgift på 695 kronor och en aviavgift år 39 kronor i månaden. Totalt belopp att betala 54 836 kronor, vilket motsvarar 1 142,42 kronor i månaden.

Betyg (3/5)

Låna upp till 100 000 kr

Ränta från 29.9%