OPR Företagslån - låna enkelt till företaget

Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
30 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 18 mån
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 6 månader. Totalt att återbetala 127 980 kr på 6 avbetalningar = 21 330 kr/mån (inkluderar amortering och månadsavgift). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

OPR-Finance AB är kreditmarknadsbolaget med hjärta för småföretagande. Sedan uppstarten år 2005, har de haft de mindre affärsrörelserna i åtanke och kunnat erbjuda enkla lån med fasta, månatliga avbetalningsplaner utan vare sig dolda avgifter eller krångel. I dagsläget har över 300 000 företag och privatpersoner hittills tagit del av deras lånelösningar.

OPR Företagslån vet att småföretagare har både driv och ambitioner, men bakom dessa affärsrörelser finns också hårt arbetande individer. Och på en tuff marknad, där det inte bara krävs hårt slit utan också en stor portion tur, kan det ibland vara svårt att ta sig fram och sticka ut. Vissa drömmar och projekt kan vara svåra att klara av, särskilt om finanserna är ojämna eller om du befinner dig precis i uppstartsfasen av din verksamhet. Större utgifter, oförutsedda händelser eller en ny investering kan bli hårda slag för nyföretagare. Oavsett var du befinner dig i det affärsmässiga skedet, är det vanligt att vid något tillfälle behöva ekonomisk support. Då är det också extra viktigt att villkoren är fördelaktiga och att lånet inte blir till någon framtida belastning som blir besvärligt att lösa.

Även om OPR-Finance inte erbjuder några renodlade uppstartslån, kan du som företagare däremot ta del av deras lånelösningar på andra vis. OPR Företagslån sätter lite extra fokus på nyföretagares projekt och visioner, och har valt att satsa på fördelaktiga företagslån utan ränta. Detta innebär att lånebeloppet istället avbetalas genom en fast, månatlig avgift där alla kostnader för lånet redan finns inbakade. Det tillkommer med andra ord inga extraavgifter, fakturakostnader eller andra obehagliga överraskningar. Prissättningen är på så vis tydlig och klar redan från start.

OPR-Finance AB är ett svenskt bolag med bas i Helsingfors, där också huvudkontoret finns. Bakom företaget står OPR-Finance Oy. Företaget har tillstånd av Finansinspektionen att driva finansieringsverksamhet.

Kundtjänst

Mån - fre: 09.00 – 17.00.
Lör - sön: stängt
Telefon: 08 – 501 006 60
E-post: kundservice@opr-foretagslan.se

Adress

OPR-Finance AB
Kungsbroplan 1
112 26 Stockholm
Org. Nr: 556707–7044

Varför ska du välja OPR Företagslån?

  • Snabb och effektiv handläggningstid
  • 20% tillbaka på avgiften om du betalar fakturorna i tid
  • Tydlig och transparent prissättning
  • Ansök online dygnet runt med BankID
  • Se direkt prissättning och återbetalningsperiod genom lånekalkylatorn på hemsidan
OPR Företagslån

Grundkrav

  • God kreditvärdighet inom företaget
  • Borgensåtagande för en (1) privatperson för lånebelopp om högst 200 000 kronor
  • Borgensåtagande för två (2) privatpersoner för lånebelopp överstigande 200 000 kronor
  • Taxerad inkomst hos borgensmännen
OPR Företagslån

Ansökningar behandlas direkt

Låneansökningar som inkommer innan klockan 16.00 under vardagar, handläggs på en gång och beslutet ges samma dag. Utbetalningen av önskat belopp sker direkt, det vill säga samma dag, när ansökan är beviljad.

OPR Företagslån

Ansök utan krångligt pappersarbete

För att kunna genomföra en låneansökan krävs ett registrerat företagsengagemang, alternativt att ansökan går genom en person med firmateckningsrätt. En privatperson utan registrerad firma kan alltså inte ta del av OPR Företagslån.

En låneansökan sker enkelt och smidigt online, där du fyller i nödvändiga uppgifter direkt på hemsidan, där identifiering och underskrifter görs via BankID. Eftersom ansökningsprocessen sker på nätet, går den också att genomföra och skicka in närsomhelst på dygnet. Dock kan det vara värt att ha i åtanke att alla underskrifter ska vara färdiga innan en handläggningsprocess kan påbörjas. Med andra ord ska personer och borgensmän som omfattas av lånet, ha godkänt och skrivit under gällande villkor och borgensansvar.

En låneansökan görs lika enkelt på dator som direkt i mobilen, via mobilt BankID.

OPR Företagslån

Låna upp till 500 000 kronor – oavsett företagsform

OPR-Företagslån är företagslån med fokus på småföretagande. Möjligt lånebelopp ligger från 30 000 kronor upp till 500 000 kronor och tydliga återbetalningsplaner på mellan 1 – 18 månader tillkommer, med ett fast månadsbelopp där hela avbetalningskostnaden finns inbakad. Inga dolda kostnader eller tilläggsavgifter. Om du betalar alla dina fakturor i tid får du dock tillbaka 20 procent på den totala avgiften.

Alla som har ett registrerat svenskt företag kan ansöka om OPR-Företagslån, oavsett om du driver aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Företagets ålder eller storlek är oväsentligt.

För lånebelopp på upp till 200 000 krävs det att du går i personlig borgen för lånet. För lånebelopp över 200 000 krävs två personer gå i borgen. Ett borgensåtagande innebär att personen i fråga ansvarar för lånet. Det betyder att borgensmannen/männen krävs på hela lånebeloppet utifall den ursprungliga låntagaren inte sköter sin betalning.

Vid en ansökan görs en kreditupplysning genom Creditsafe. Denna kreditkontroll har dock ingen påverkan för ditt kreditbetyg eller för eventuella framtida kreditomdömen. Betalningsanmärkningar innebär inte att en låneansökan automatiskt avslås. Istället tar man hänsyn till ett flertal olika faktorer vid handläggningen av en ansökan.

En låneansökan är bindande så snart den är inskickad. Dock finns det möjlighet till att utan kostnad ångra en låneansökan förutsatt att du ringer in till kundtjänsten på OPR Företagslån, innan klockan 16.00 under dagen då lånet beviljats. I övrigt har du rätt att häva lånet mot en processavgift på 1 500 kronor upp till tre dagar efter utbetalat lånebelopp. För att häva ett lån kontaktar du OPR-Finance kundtjänst, 08 – 501 006 60 eller kundtjanst@opr-foretagslan.se.

OPR Företagslån

Lika lånemöjligheter för alla sorters företag

OPR Företagslån erbjuder alla företag samma lånemöjligheter, oavsett ålder, storlek eller typ av firma. Särskilt smidig återbetalning genom ett fast belopp varje månad, vilket gör företagets fakturering enkel och ger en bra översikt över såväl aktuella som kommande utgifter. Mycket värdefullt för mindre företag som inte rör sig med stora summor eller har de större omsättningarna. Att du dessutom har möjlighet att få tillbaka 20 procent på avgiften förutsatt att du betalar fakturorna i tid är mycket bra.

Du kan även vänta dig blixtsnabb hantering av låneansökningar, som handläggs och utbetalas samma dag. Det enda som kan räknas som negativt hos OPR Företagslån, är att kundtjänsten inte är öppen på helgen vilket är då många potentiella kunder har tid att söka efter lån.

OPR Företagslån

Vanliga frågor om OPR Företagslån

Det går naturligtvis att genomföra återbetalningen i förtid, men detta har dock ingen påverkan på lånets totalkostnad.

En påminnelse skickas utifall inbetalning saknas. Skulle det dröja ytterligare finns risk att fakturan skickas vidare till inkassobolag, vilket innebär extra kostnader. Borgensman/männen står enligt låneavtal som ansvariga för att inbetalningarna sköts.

Ja, din ansökan om ett lån hos OPR Företagslån är bildande. Det finns dock möjlighet att ångra din ansökan om du ringer innan kl 16.00 samma dag som den gjordes.

Räkneexempel lån:

Om du väljer att låna 100 000 kronor till ditt företag med en löptid på 6 månader (6 delbetalningar) kommer din månatliga betalning landa på 21 330 kronor och det slutgiltiga beloppet blir 127 980 kronor. Månadskostnaden inkluderar amortering (16 666.6 kr) och avgift (4 663,33 kr) för lånet. OPR Företagslån har valt en fast avgift istället för ränta. Det tillkommer ingen avi-/uppläggningsavgift.

OPR Företagslån
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 0%