NextFinance - privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr

Betyg 3/5
Ränta*
2.95 - 29.5 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 18 år
Åldersgräns
19 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 200 000 kr med återbetalningstid på 18 år, effektiv ränta 5,93 %. Månadskostnad 1 490 kr. Totalt 321 963 kr.

NextFinance lånar inte ut egna pengar utan företaget är en låneförmedlare. Det är en populär typ av tjänst som innebär att du får hjälp med att välja ett lån som passar utifrån dina sökkriterier och dina ekonomiska förutsättningar. NextFinance är alltså en slags sökmotor för lån och du kan få anbud från ca 20 banker och andra långivare när du ansöker om lån via NextFinance.

NextFinance tar emot tusentals låneansökningar varje år och är en väletablerad marknadsplats. De är en del av Freedom Finance Kreditservice AB som funnits i branschen i 20 år och räknas som en av de största låneförmedlarna i Sverige. Freedom Finance ägs i sin tur av Zmarta Group så här talar vi om en aktör med stora resurser och gott rykte att leva upp till. Det är en trygghet för dig när du jämför lån med hjälp av NextFinance.

NextFinance är experter på både samlingslån och konsumtionslån. Samlingslån är lån med förhållandevis låg ränta som du använder för att betala tillbaka dyra lån och krediter. Det är en typ av tjänst som gjort så att svenska hushåll fått en bättre och mer överblickbar ekonomi. NextFinance kan även hjälp dig som bara vill ha lite extra pengar att shoppa för, alltså rena konsumtionslån.

Det faktum att NextFinance är en låneförmedlare innebär att du kan ansöka om alla typer av lån på deras hemsida. Här finns det något för dig oavsett om det är 6 000 eller 600 000 kronor du behöver låna. Samma sak gäller återbetalningstiden. Du kan få hjälp om du vill köpa en sommarstuga och betala av under upp till 18 år, eller bara vill låna till livets goda under en semester och betala av på ett år. NextFinance förmedlar dock inte utpräglade snabblån eller SMS lån på små belopp med riktigt kort löptid.

Det är gratis för konsumenter att använda tjänsten, avgiften betalas av den bank där du väljer att teckna ett lån efter att ha ansökt via NextFinance.

Kundtjänst

Telefon: 0431 - 47 47 00
E-post: info@freedomfinace.se
Öppettider: 09.00 - 20.00

Adress

Freedom Finance Kreditservice AB
Box 1068
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

Orgnr: 556647-0737

Är NextFinance rätt för dig?

  • Förutom att NextFinance inte förmedlar snabblån med väldigt kort löptid erbjuder de alla typer av lån på låga såväl som ovanligt höga belopp.
  • Konceptet som NextFinance bygger sin verksamhet på handlar om att göra det lätt att få det lån som passar bäst utifrån ens önskemål och kreditvärdighet.
  • NextFinance pushar extra hårt för samlingslån som kan användas som en slags skuldsanering när det blivit lite för många kreditköp och smålån till höga räntor.
  • NextFinance samarbetar med branschgiganten Freedom Finance AB som är en av de viktigaste låneförmedlarna i Sverige.

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 18 år för att ha chans att bli beviljad ett lån via NextFinance.
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden, däremot innebär inte betalningsanmärkningar att du automatiskt blir nekad att låna.
  • Du måste klara den kreditprövning som genomförs med hjälp av UC.

Utbetalningstiden beror på din bank

Eftersom NextFinance samarbetar med många olika långivare kan utbetalningstiderna variera lite beroende på mellan vilka banker överföringen sker. Om du och den långivare där du ansökt om lånet har samma bank får du vanligtvis pengarna redan samma dag som du blivit beviljad lånet.

Enkel och överskådlig sajt

NextFinance är en sajt som är användarvänlig och överskådlig. Även du som aldrig tidigare använt dig av en låneförmedlare kommer snabbt att förstå hur det går till. Du börjar med att välja det belopp du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar. Sedan går du vidare med att fylla i personuppgifter och signerar din ansökan med BankID.

NextFinance tar en kreditupplysning på dig med hjälp av UC, många vill undvika detta eftersom antalet upplysningar du har hos UC kan påverka kreditvärdigheten negativt. Detta gäller dock främst dig som ofta ansöker om snabblån på små belopp och det är inte den typen av lån som NextFinance förmedlar. Dessutom tas det bara en kreditupplysning, oavsett hur många långivare som ger dig anbud. Detta är en av de stora fördelarna med att använda en låneförmedlare som NextFinance istället för att själv ansöka om många lån och sedan välja det bästa.

Beskedet om du blivit beviljad lånet kommer direkt eftersom handläggningen är automatiserad.

NextFinance regler och villkor

NextFinance ställer inga egna krav som du måste uppfylla för att kunna låna. Det är helt upp till de banker och kreditmarknadsinstitut som anlitar dem att formulera kraven du måste uppfylla. Det gäller både för att få låna och vilka villkor som sedan gäller för återbetalningen.

Det man kan säga är att NextFinance, i och med att de förmedlar bland annat samlingslån, har ganska hög acceptans och att det är lättare att få ett lån via dem än många andra. Betalningsanmärkningar är till exempel inte ett absolut hinder.

Enkelt att ansöka om ett lån

Sajten fungerar perfekt, den är lättnavigerad och informationen är tydlig om än något knapphändig. Har man flera frågor än dem som besvaras där blir det lätt att man surfar vidare till Freedom Finance istället. Det finns jämförelsetjänster som samarbetar med fler banker och kreditmarknadsinstitut än NextFinance, men vi bedömer att de är tillräckligt många. Det ska mycket till för att du inte ska hitta ett passande lån om du uppfyller grundkraven som NextFinance ställer.

Du kan ta de flesta typer av lån via NextFinance och vi anser att de är särskilt bra för dig som vill låna ett större belopp eller samla lån för betala tillbaka dyrare lån. Varför du inte ska använda Freedom Finance istället har vi dock inget klart svar på.

Vanliga frågor om NextFinance

Frågan är faktiskt motiverad. De lånar inte ut pengar och är egentligen heller inte låneförmedlare eftersom det är Freedom Finance som tar hand om deras ärenden. Man kan säga att NextFinance är en extra front som branschledande Freedom Finance använder sig av för att nå – inte minst – kunder som är intresserade av samlingslån.

För att sammanfatta kan man säga att NextFinance förmedlar vanliga privatlån, alltså lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Däribland ingår samlingslån och konsumtionslån.

Ja, det är tryggt att vända sig till dem med sin ansökan. Verksamheten är helt i linje med Finansinspektionens bestämmelser.

Räkneexempel lån:

Annuitetslån på 18 år, 200 000 kr, rörlig ränta 5,77 % (start-/aviavg. 0:-) ger en effektiv ränta på 5,93 %. Det totala beloppet att återbetala blir då 321 963 kr, alltså 1 491 kr/mån x 216 avbetalningar. Tänk på att räntorna förändras hela tiden utifrån bland annat Riksbankens referensränta och att detta bara är ett exempel.

Betyg (3/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%