Expressen företagslån - affärsmän skakar hand

Monetise Företagslån

Betyg 3/5
Ränta*
Individuell
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
1 000 000 kr
Min-/max låneperiod
6 - 12 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Nej

*Låneexempel: Låna 40 000 kronor i 12 månader. 6 000 kronor i avgifter tillkommer. Totalt att betala: 46 000 kronor.

Monetise Företagslån är långivaren som står på småföretagens sida. De grundades under år 2016 och har sedan dess hunnit hjälpa hundratals småföretag med finansiering. Målet är att hjälpa mindre företag att växa sig större då aktören anser att fler företag behövs för att skapa fler jobb i samhället.

Monetise vill här vara en hjälpande hand för företag som inte kan växa utan ytterligare ekonomiska medel. Då de själva kommer från bakgrunden som småföretagare har de anpassat allt från låneprocessen till kreditbedömningen med enkla metoder och återbetalningen sker utefter vad mindre företag kan klara av.

Har du som driver ett mindre företagare inte råd att investera återstår ibland bara ett alternativ - att ta ett lån. Istället för att vända dig till en bank kan du då istället ta ett lån hos Monetise Företagslån som erbjuder flera fördelar, bland annat ger de dig svar inom 24 timmar efter din ansökan tack vare en snabb och enkel ansökningsprocess. Med Monetise Företagslån kan du dessutom undvika krångliga och upprepande bankmöten där det tar tid att få ett beslut. Här kan du få pengar snabbt och fortsätta utveckla ditt företag.

När du gör en ansökan betalar du alltid ett fast pris helt utan dolda avgifter. Monetise gör sedan en noggrann kreditbedömning för att försäkra sig om att du kan betala tillbaka lånet och bedömningen baserar sig framförallt på ditt företags försäljning. Återbetalningen av lånet sker sedan lite varje dag beroende på din dagliga försäljning, du amorterar därmed lånet vid varje försäljningstillfälle. Alla svenska kunder är välkomna att ansöka och det spelar ingen roll om du har en restaurang, en butik eller befinner dig i någon annan bransch.

Den ränta som tillkommer med lånet är i form av en fast avgift som baseras på din individuella ansökning. Om du får din ansökan beviljad kommer pengarna att betalas ut samma dag, det kan dock ta upp till en dag extra innan du ser dem på ditt konto. Om du har några frågor innan eller under tiden som du är kund hos Monetise Företagslån är du alltid välkommen att kontakta deras kundtjänst. Du når dem både på telefon och mejl.

Kundtjänst

Tel: 010 - 330 83 00
Email: info@monetise.se

Adress

Monetise Capital AB
Skeppsbron 20
111 30 Stockholm, Sverige

Är Monetise rätt för dig?

  • Låna upp till 1 000 000 kronor till ditt företag
  • Betala tillbaka lånet varje dag plus en fast avgift varje månad
  • Ansök om ett lån på endast 3 minuter och identifiera dig med BankID

Grundkrav

  • En individuell bedömning baserat på företagets försäljning görs
  • Du måste ha BankID att identifiera dig med
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du behöver kunna uppvisa stabil ekonomi under kreditkontrollen

Utbetalning samma dag

Så snart ditt lån är beviljat kommer pengarna att sättas in på ditt konto samma dag. De är sedan synliga inom en bankdag.

Låna upp till 1 000 000 kronor snabbt och smidigt

För att ansöka om ett företagslån behöver du endast gå in på Monetises hemsida. Här kan du direkt fylla i hur mycket du önskar låna och över hur många månader. Då får du se ett exempel på vad den totala kostnaden för lånet kommer bli.

Du fyller också i din mejladress och ditt telefonnummer innan du går vidare till nästa steg där dina och ditt företags kontaktuppgifter samt organisationsnummer för ditt företag, efterfrågas. Här får du också ange om du har några nuvarande lån på företaget och varför du vill teckna ett lån från Monetise. Sista steget är att identifiera dig med BankID. Processen är mycket smidig och tar endast ett par minuter.

Fast avgift och ingen ränta

Som låntagare hos Monetise Företagslån betalar du aldrig någon ränta på ditt lån utan endast en fast avgift som bestäms i samband med det avtal som sätts för lånet. Det tillkommer dessutom aldrig några dolda avgifter eller någon startavgift utan allt är inbakat i amorteringsavgiften, vilket innebär att du kan känna dig helt trygg som låntagare.

När du får lånet beviljat betalar Monetise ut pengarna till ditt bankkonto samma dag, men beroende på vilken bank du använder kan det ta upp till en dag innan du ser pengarna på ditt konto. De gör alltid en individuell kreditbedömning som ligger till grund för om du får ditt lån beviljat. Denna baseras bland annat på din försäljning och hur du sköter dina fakturor och görs av Bisnode.

Låt Monetise ta ditt företag till nästa nivå

De flesta småföretagare upplever att de har svårt att få sitt företag att växa på grund av ekonomiska skäl. Därför finns Monetise tillgängliga för att hjälpa företagare komma vidare med ett lån där banker inte är inblandade. Detta lån kan vara på allt från 10 000 kronor till 1 000 000 kronor och pengarna investerar du sedan på det sätt du finner lämpligt för ditt företag. Du betalar ingen ränta på lånet utan endast en fast amorteringsavgift som du får reda på i samband med att lånet beviljas.

Du kan skicka in en ansökan men sedan tacka nej då denna inte är bindande på något sätt.

Det är enkelt att skicka in din ansökan, du följer bara de instruktioner som finns på hemsidan och signerar ansökningen med ditt mobila BankID. När du har skickat in din ansökan får du normalt svar inom ett par timmar. Det enda negativa med Monetise är att du som företagare inte på förhand kan se hur stor kostnad som tillkommer vid återbetalningen av lånet, det vill säga ett exempel på vad den totala amorteringskostnaden kommer bli. Monetise hemsida är relativt sparsam med information, framförallt för att alla lån beviljas utifrån individuell bedömning. Tyvärr innebär detta att du måste genomgå en full ansökan med kreditprövning för att få en relevant uppskattning av kostnaden för lånet.

Vanliga frågor om Monetise

Om du skulle hamna i en situation där du inte kan betala tillbaka inom den utsatta amorteringstiden bör du ta kontakt med Monetise kundtjänst för att komma fram till en lösning.

Monetise Företagslån tar hjälp av Bisnode för att få fram den information som behövs om ditt företag. Detta ligger till grund för din låneansökan.

Ja, det går bra att utöka ditt företagslån efter två månader. Om du vill göra detta gör du bara en ny ansökning på hemsidan.

Räkneexempel lån:

Låna 350 000 kronor i 12 månader och betala tillbaka en total kostnad på 396 200 kronor varav i 46 200 kronor i amortering.

Betyg (3/5)

Låna upp till 1 000 000 kr

Ränta från %