Ränta*
26.50 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 11 493 kr på 12 avbetalningar = 958 kr/mån. Nom. rörlig ränta 26,50%. Eff. ränta 29,97% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Monara är ett varumärke under BSA Finance AB, ett konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Monara är inte den mest välkända långivaren i Sverige men det hoppas man det ska bli ändring på. Bolaget är en trygg aktör som använder samma säkerhetslösningar som Sveriges storbanker, dessutom krypteras och skyddas all data som långivaren hanterar.

Monara erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kronor. Du väljer själv hur stor krediten ska vara men du betalar bara för den del du väljer att nyttja. Låt oss säga att du har en kredit på 30 000 kronor men bara väljer att ta ut 10 000 kronor. Då betalar du bara ränta på 10 000 kronor. Betalning sker automatiskt via autogiro och är helt kostnadsfritt, du slipper alltså aviavgifter som annars är ganska vanligt förekommande bland landets långivare.

Monara är en helt digital tjänst där hela ansökningsprocessen sker via nätet. Det går lika bra att ansöka via din dator som mobiltelefon. Du behöver dock ha Bank-ID tillgängligt för att kunna signera dina handlingar. Eftersom allt sker över nätet får du svar på din ansökan direkt och även pengarna betalas ut direkt.

Sammantaget är Monara en mycket smidig aktör på lånemarknaden som kräver minimalt med ansträngning från dig som låntagare.

Kundtjänst

Tel 010-551 75 90
Mån-Fre 10:00-16:00
Lör-Sön Stängt
kundservice@monara.se

Adress

BSA Finance AB
Box 6322
102 35 Stockholm
Org nr: 559147-0637

Är Monara rätt för dig?

  • Lån utan UC
  • Direktutbetalning till storbankerna
  • Flexibel återbetalning
  • Inga dolda avgifter
Monara

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha någon betalningsanmärkning
  • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
Monara

Direktutbetalning till Sveriges storbanker

Monara erbjuder direktutbetalning till alla Sveriges storbanker. Har du någon annan bank sker utbetalningen nästa bankdag.

Låna upp till 30 000 kronor och få pengarna direkt

Monara erbjuder en enkel och tydlig hemsida där det första du möts av är möjligheten att välja önskat lånebelopp. Som mest kan du låna 30 000 kronor. Välj hur mycket du vill låna och klicka dig vidare för att fylla i information om dig själv och signera din låneansökan med Bank-ID. Du får sedan omedelbart svar på din låneansökan.

Precis som alla långivare gör Monara en kreditupplysning på dig innan du beviljas något lån. Monara använder Bisnode för sina kreditupplysningar. Fördelen med att det rör sig om ett lån utan UC är att du inte behöver oroa dig över att din kreditvärdighet hos UC ska försämras.

Monara

Låna pengar med direktutbetalning

Monara erbjuder i dagsläget en årsränta på 26,50 procent för alla som ansöker om ett lån. Med det lägger man sig precis under gränsen för vad som räknas som en högkostnadskredit. Utöver ränta tillkommer inte några övriga avgifter eftersom Monara har valt att slopa både uppläggningsavgift och aviavgifter.

När du fått ditt lån godkänt betalas det ut direkt om du har ditt konto hos någon av landets storbanker. Har du inte det betalas pengarna ut nästkommande bankdag. Eftersom Monara erbjuder direktutbetalning har du möjlighet att låna pengar precis när du behöver dem. Men för att överhuvudtaget få låna några pengar måste du ha fyllt 20 år och du får inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Monara

Lån utan UC med snabb utbetalning

Monara är en trygg aktör som erbjuder en flexibel kontokredit med direktutbetalning vilket tilltalar låntagare som är i behov av snabba pengar. Det faktum att du dessutom bara betalar ränta på krediten du väljer att använda gör det möjligt att hålla nere kostnaderna för lånet.

När du ansöker om en kredit hos Monara görs kreditupplysningen via Bisnode. Det faktum att du lånar utan UC gör det lättare att beviljas lånet och du påverkar inte heller dina framtida möjligheter att låna pengar. UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag och om du någon gång tidigare har lånat pengar, tecknat abonnemang, handlat på avbetalning eller liknande har troligtvis UC gjort en kreditupplysning på dig. UC sparar alla sina upplysningar i sitt register i ett års tid och för många upplysningar kan påverka dina möjligheter att få låna pengar. Bisnode har däremot inte tillgång till UC:s register och kan därför inte se dina tidigare upplysningar. Därför är det lättare att beviljas ett lån om du lånar utan UC.

Monara står sig överlag bra gentemot konkurrenterna men som hos alla långivare finns det svagheter. I Monaras fall är svagheten att du inte får ha några betalningsanmärkningar för att få låna några pengar. En betalningsanmärkning behöver inte alltid säga något om din nuvarande ekonomi, men trots det får du inte låna några pengar. Även kundtjänsten kan behöva lite förbättring. Öppettiderna är väldigt korta, man håller bara öppet under vardagar och dessutom finns det få kontaktvägar att välja mellan.

Monara

Möjlighet för kunderna att teckna kreditskydd

Monara erbjuder inte bara lån utan även ett kreditskydd. Det är en frivillig försäkring som hjälper dig att betala tillbaka ditt lån om du skulle förlora jobbet eller bli sjukskriven. Vid dödsfall kan Monaras kreditskydd täcka hela lånet, förutsatt att skulden är under 400 000 kronor. Det är nämligen så högt belopp försäkringen täcker.

Denna försäkring fungerar som en extra trygghet för den som tecknar ett lån hos Monara och kanske har en otrygg anställning.

Vanliga frågor om Monara

Ja, du kan lösa din kredit i förväg och det kostar ingenting extra. För att förtidslösa krediten måste du kontakta kundtjänsten på 010-551 75 90 eller via e-post på kundservice@monara.se

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om en kontokredit hos Monara.

Ja, Monara står under Finansinspektionens tillsyn och använder samma säkerhetslösningar som storbankerna. All data krypteras och hanteras i en skyddad miljö så du kan känna dig trygg när du lånar hos Monara.

Nej, dessvärre är det inte möjligt att ansöka om en kredit utan Bank-ID. Om du inte har tjänsten kan du skaffa den via din internetbank och sedan ladda ned appen via App Store eller Google Play.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 26,50% (effektiv ränta på 29,97%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 11 493 kr, vilket motsvarar 958 kr/mån.

Monara
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 26.50%