Modus Finans

Betyg 3/5
Ränta*
9.84 - 21.6 %
Startavgift
595 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 4 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Nej

*Låneexempel: 30 000 kronor i 2 år. Eff. ränta 13,45 %. Kostnad 1 725 kr/mån.

Modus Finans är en svensk långivare som ägs av företaget Thorn Svenska AB och är ett av flera varumärken som utgår från detta företag. De är relativt nya på marknaden då de lanserades så sent som 2017. Deras mål är att du som låntagare ska ha så stor frihet som möjligt och de erbjuder dessutom möjligheten till två fria betalningsmånader per år.

Ett positivt inslag om du någon gång skulle känna att du behöver tid för att komma ikapp med ekonomin. Hos Modus Finans har du möjlighet att ta lite större lån från 10 000 kronor. Modus Finans använder UC för alla sina kunder och du lånar alltid utan säkerhet. Maxbeloppet som du kan låna är 50 000 kronor. Detta är ett medvetet val av Modus Finans eftersom indikationer visat på att trenden går mer mot flexiblare låneupplägg än mikrolån. De har också en extra lång löptid på 78 månader vilket få andra långivare erbjuder för lån av samma storlek. Räntan är individuell och baseras på den information som fås fram på din kreditupplysning. Den lägsta räntan ligger på 9,84 % och den högsta 21,6 %. Startavgiften ligger på 595 kronor.

När du ansöker om ett lån hos Modus Finans verifierar du dig med BankID och får sedan besked inom en timme. Blir du beviljad ett lån kommer utbetalningen ske så snart som möjligt under kundtjänstens öppettider. Om du ansöker innan klockan 13.00 en vardag kan pengarna komma in på ditt konto under samma dag. Annars kan du räkna med att pengarna betalas ut nästföljande vardag. Modus Finans ställer relativt höga krav på sina låntagare och det krävs att du både klarar kreditupplysningen samt att du inte har några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden.

Modus Finans har sitt huvudkontor i Solna i centrala Stockholm, i samma lokaler som ägande företaget Thorn Svenska AB. Skulle du ha några frågor innan eller under ditt lån kan du kontakta deras kundtjänst som hjälper dig med dina frågor. På deras hemsida hittar du också svar på några av de vanligaste frågorna som kan uppkomma innan du tecknat ditt lån. Thorn Svenska AB som står bakom tjänsten har ett gott rykte i branschen, de är seriösa aktörer som står under tillsyn av Finansinspektionen vilket innebär trygghet för dig som kund.

Kundtjänst

Telefon: 020-24 24 24
E-post: info@modusfinans.se
Mån - fre 08.00-18.00

Adress

Thorn Svenska AB
Vretenvägen 13
171 54 Solna
Org. nr: 556136-8480.

Är Modus Finans rätt för dig?

  • Du har möjlighet att låna upp till 50 000 kronor
  • Välj att ta två betalningsfria månader per år
  • Välj en löptid på upp till 78 månader
  • Lös lånet precis när du vill utan extra avgifter

Grundkrav

  • Betalningsanmärkningar accepteras inte
  • Du måste vara minst 20 år
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du måste ha en fast inkomst

betalt på 0-1 dagar

Utbetalning inom 0-1 bankdag till alla svenska banker

Fullfölj din ansökan med BankID innan klockan 13.00 och pengarna sätts in på ditt konto samma dag, annars nästkommande vardag.

Låna mellan 10 000 – 50 000 kronor snabbt och smidigt

Uppdaterad: Modus Finans har stängt och hänvisar till deras samarbetspartner THORN. Klicka här för att läsa om Thorn

För att ansöka om lån är det enklast om du går direkt till Modus Finans hemsida och fyller i dina uppgifter. Du börjar med att fylla i önskat belopp och antal månader. Här kan du också fylla i vilka månader du önskar ska vara betalningsfria. Nästa steg är att fylla i dina personliga uppgifter som namn, personnummer, telefon, mejl och kontonummer. Efter detta behöver du bara godkänna villkoren och gå vidare med din ansökan.

Det hela är enkelt och tydligt och tar endast några minuter. Om du ansöker när kundtjänsten har öppet kan du räkna med svar inom en timme. Pengarna kan sättas in direkt på ditt konto tack vare verifiering med BankID.

Relativt låg ränta och höga lånebelopp

Modus Finans erbjuder en förhållandevis låg ränta mellan 9,84 – 21,60 %. Exakt vilken ränta du får är individuellt och meddelas i samband med ditt besked. Det finns även en särskild uppläggningsavgift som du ska betala både i samband med att du sluter avtal med långivaren, samt vid varje nytt lånetillfälle. Denna summa ligger på 595 kronor vilket kan ses som högt i jämförelse med andra långivare.

Modus Finans betalar ut till samtliga svenska banker och du får vänta max en bankdag på dina pengar. Utbetalning sker till det konto du uppger i din ansökan. Du ansöker om lån under kontorstid för snabbast behandling av lånet. Du väljer själv om du vill betala via autogiro eller en avi som skickas ut varje månad

Bra möjligheter att planera återbetalningen av ditt lån

Det som gör att Modus Finans sticker ut ur mängden av långivare är att de erbjuder möjligheten till två betalningsfria månader per år. Dessa månader väljer du själv när du ansöker om lånet. Du kan så klart också välja ingen eller bara en månad. Under de valda månaderna betalar du varken på lånet eller ränta. Detta ger möjlighet att vara lite mer flexibel med din ekonomi. Det som också är positivt är att du kan välja ett långt lånespann på upp till hela 78 månader vilket gör att din månadskostnad inte blir så stor. Du kan även välja att betala tillbaka under endast ett år.

Modus Finans är en del av Thorn Svenska AB som står bakom flera långivare. Det är alltså ett tryggt och säkert företag som du kan lita på. Ansökan görs snabbt och enkelt direkt på deras hemsida och du får svar inom max en timme. Du verifierar dig med BankID vilket innebär att du inte behöver vidta några ytterligare åtgärder om ditt lån blir godkänt. Något som kan anses mindre bra med Modus Finans är att de har en högre åldersgräns samt kräver att du inte har några betalningsanmärkningar. Förutom detta är Modus Finans ett bra alternativ för den som söker en seriös låneaktör på marknaden.

Vanliga frågor om Modus Finans

Det som skiljer är framför allt att de erbjuder dig som låntagare att ha två betalningsfria månader per år. Ditt lån blir mer flexibelt och du kan planera din ekonomi bättre.

Ja och nej, Modus Finans är väldigt strikta med vilka ansökningar de godkänner för att förhindra en situation där låntagaren inte kan betala tillbaka. Dock är det aldrig helt riskfritt att ta ett lån, oavsett vilken långivare du vänder dig till.

En betalningsfri månad innebär att du under en månad inte behöver amortera eller betala ränta på lånet, dock ska samma summa fortfarande betalas tillbaka, vilket innebär en längre löptid. Med andra ord skjuter du bara upp lånet en månad.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kronor upplagt på 72 månader med en ränta på 21,60 %. (effektiv ränta 26,88 %) Totalt belopp att betala 38 707 vilket motsvarar 627 kr/mån och inkluderar uppläggningsavgift 595 kronor. I exemplet är 2 betalningsfria månader per år samt autogiro inräknat.

Betyg (3/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 9.84%