Mitt Bolån

Betyg 3/5
Ränta*
1.30 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
10 000 000 kr
Min-/max låneperiod
30 - 50 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 850 000 kr, 37 år 4 mån. Ränta 1,39 %. Räntereduktion - 296 kr/mån. Effektiv ränta 0,97 %. Kostnad 2 106 kr/mån. Totalt 943 488 kr.

Mitt Bolån är en relativt ny aktör på den svenska finansmarknaden och har en affärsidé som skiljer sig från mängden. Mitt Bolån etablerade sig i Sverige år 2012 och har sedan dess blivit ett populärt val för svenskar som vill låna pengar till sin bostad. Företaget är en del av den norska mediekoncernen Schibsted och ägs av prisjämförelsesajten Compricer.

Att en stor mediekoncern som Schibsted väljer att satsa på bolån kan kännas oväntat men hos dess dotterbolag, Compricer, var jämförelser av olika bolån vanliga och därmed var det ett naturligt steg att starta låneförmedling.

Mitt Bolån är inte en bank eller ett finansinstitut, det är en låneförmedlare. En låneförmedlare lånar inte själva ut pengar, de hjälper människor som vill låna pengar att hitta det bästa lånet. Låneförmedling är i sig inte något nytt men förmedling av bolån är förhållandevis ovanligt. Mitt Bolån ägnar sig helt åt bolån och har inte någon annan verksamhet. Via låneförmedlaren går det att ansöka om nytt bolån, om lånelöfte eller att ansöka om ett lån för att omförhandla ett gammalt bolån. Mitt Bolån samarbetar med ett antal banker och finansinstitut.

Att ansöka om bolån är mycket enkelt hos Mitt Bolån. Du fyller i ansökan online eller ansöker via telefon och så snart ansökan kommit in kontaktas du av en handläggare. Du behöver identifiera dig med hjälp av BankID och handläggaren går igenom dina önskemål och förutsättningar tillsammans med dig. Ansökan skickas därefter vidare till ett antal olika banker och finansinstitut. När de har svarat kommer handläggaren åter att kontakta dig för att gå igenom de olika alternativen och hjälpa dig att välja det bästa alternativet. Innan ansökan skickas till långivare begärs en kreditupplysning hos UC.

Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare i stället för till en vanlig bank är att du får flera olika erbjudanden att välja mellan. Att själv ansöka hos flera banker för att få det bästa erbjudandet är dels tidskrävande och dels försämras din kreditvärdighet om du gör många ansökningar. Varje gång du ansöker om ett bolån kommer långivaren att begära en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Långivare ser att tidigare kreditupplysningar begärts och tolkar det som du tagit eller blivit nekad flera lån, vilket försämrar din kreditvärdighet. Ansöker du om lån via Mitt Bolån görs bara en kreditupplysning.

Kundtjänst

Tel: 0771-190 190
Mån-tor: kl 09.00-17.00
Fre: 09.00-16.00, lör-sön: stängt.
E-post skickas via www.mittbolan.se.

Adress

Mitt Bolån
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Är Mitt Bolån rätt för dig?

  • Svar från flera långivare med bara en kreditupplysning.
  • Bolån med riktigt låg ränta, snittränta på 1,31 % senaste månaden.
  • Kostnadsfritt, skulle låneerbjudandena inte vara bra är det bara att tacka nej och det kostar dig inget.
  • Enkelt och snabbt ansökningsförfarande.

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste ha inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Du måste gå med på att kreditupplysning begärs

Få svar från bankerna snabbt och hitta ett lukrativt låneerbjudande!

Att ansöka om ett lån via Mitt Bolån tar 3-4 minuter och görs online.

Bolån upp till 85 % av bostadens marknadsvärde

Att söka lån via Mitt Bolån är en process som sker i flera steg. En ansökan fylls i online vilket tar 3-4 minuter och därefter blir du kontaktad av en handläggare. Du bekräftar här din identitet med hjälp av BankID. Handläggaren tar emot kompletterande uppgifter och en kreditupplysning begärs hos UC. Därefter skickar handläggaren din ansökan till ett antal banker och kreditinstitut.

Kostnadsfri hjälp att omförhandla bolån, söka bolån eller att söka lånelöfte

Mitt Bolån är en låneförmedlare som förmedlar just bolån. När ansökan gjorts och din kreditvärdighet granskats skickar Mitt Bolån din låneansökan vidare till olika banker och kreditinstitut. Vilken ränta och vilka övriga villkor du får på ditt bolån beror på din kreditvärdighet. Hos Mitt Bolån kan du söka lån till bostad även om du har betalningsanmärkning då vissa av de anslutna långivarna accepterar låntagare som har detta. Lägsta räntan och bäst villkor i övrigt får låntagare som saknar betalningsanmärkningar, som har hög inkomst, sparkapital, få eller inga tidigare lån och som själva kan betala en stor del av kontantinsatsen för bostaden. Genomsnittsräntan för lån förmedlade av Mitt Bolån var den senaste månaden 1,31 %. Mitt Bolån är avgiftsfritt då deras inkomst består av provision från långivarna.

Förmedlare av bolån till de flesta – hitta bästa räntan

Att låneförmedlare förmedlar bolån är ovanligt, vanligtvis förmedlar låneförmedlare mindre lån och privatlån. Med hjälp av Mitt Bolån kan du enkelt ansöka om bolån hos många långivare samtidigt, utan att din kreditvärdighet skadas. Ansökningsförfarandet är mer omständligt hos Mitt Bolån än hos andra låneförmedlare och kräver förutom en ansökan online också flera kontakter med handläggare. Bolån är till sin natur mer komplicerade och är i regel på betydligt större belopp än de lån andra låneförmedlare erbjuder. Mitt Bolån är en flexibel låneförmedlare som visserligen har ett antal grundkrav men dessa grundkrav är mer än överkomliga och accepterar även dig med betalningsanmärkning.

Den snittränta som Mitt Bolån uppger är mycket låg. Vilken ränta du erbjuds går inte att få reda på i förväg, den kan både bli högre och lägre än den uppgivna räntan. Att även den som har betalningsanmärkning kan ansöka om bolån hos Mitt Bolån är sympatiskt men har du betalningsanmärkning kan du räkna med högre ränta än den snittränta de uppger på hemsidan. Mitt Bolåns hemsida är något otydlig angående vilka banker som är anslutna men informationen går att finna under Vanliga frågor. Villkoren du får på ett bolån kommer påverka din ekonomi lång tid framöver, ansöker du via Mitt Bolån kan du välja bolånet som ger dig de bästa villkoren.

Vanliga frågor om Mitt Bolån

Nej, Mitt Bolån är en låneförmedlare som hjälper kunder att hitta bolån med de bästa villkoren. Tjänsten är avgiftsfri, Mitt Bolån får provision av långivarna på lånen de förmedlar. Mitt Bolån ägs av Compricer som har tillstånd att driva konsumentkreditinstitut och som står under tillsyn av Finansinspektionen.

Ja, det är svårt men inte omöjligt att beviljas lån utan fast anställning. Mitt Bolån tar emot din ansökan även om du inte har fast anställning, en kreditupplysning begärs hos UC och din ansökan skickas sedan vidare till de anslutna långivarna. Långivarna gör en individuell prövning av din kreditvärdighet och beslutar om de kommer att bevilja dig lån eller inte.

Vänder du dig till din bank kommer de att ta emot din ansökan, göra en egen bedömning av din kreditvärdighet och dessutom begära en kreditupplysning hos UC. Är du inte nöjd med räntan de erbjuder dig är det svårt att få bättre villkor hos någon annan långivare eftersom de kan se att det nyligen tagits en kreditupplysning. Varje gång en kreditupplysning tas försämras din kreditvärdighet. När du söker lån hos Mitt Bolån tas bara en kreditupplysning trots att du ansöker hos flera långivare.

Räkneexempel lån

Lånebelopp 1 700 000. Räntan är i exemplet 1,44 % vilket ger en månatlig räntekostnad på 2040 kr. Räntekostnader får dras av i deklarationen, skattereduktionen är -612 kr/mån, vilket ger en effektiv räntekostnad på 1 428 kr/mån. Amorteringen under de första 8 åren och 9 månaderna 2833 kr/mån. Det ger en månadskostnad på 4261 kr de första 8 åren och 9 månaderna. Resterande 28 år och 6 månader är amorteringen 1167 kr/mån, vilket ger en månadskostnad på 2595 kr.

Betyg (3/5)

Låna upp till 10 000 000 kr

Ränta från 1.30%