Meddelandelån

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
108 kr
Lägsta lånebelopp
1 995 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 36 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 13 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 16 555 kr på 12 avbetalningar = 1 380 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 58,82% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 180 kr).

Meddelandelån är ett varumärke som står under C Finance AB och är en av de äldsta aktörerna inom snabblån i Sverige. Meddelandelån etablerades i Uppsala år 2006 men drivs idag från Luxemburg av C Finance AB. Med sin tjänst vill man hjälpa sina kunder att på ett enkelt och tryggt sätt kunna låna pengar.

Från början var snabblån förknippat med lån på upp till ett par tusen kronor. Med tiden har detta dock förändrats och idag kan du låna betydligt mycket mer än så. Idag erbjuder exempelvis Meddelandelån lån på upp till 30 000 kronor. Därför kan man säga att Meddelandelån erbjuder en blandning av ett traditionellt snabblån och ett vanligt privatlån.

Hela idén med snabblån är att du som låntagare ska få tillgång till pengar när du verkligen behöver det. Detta vet Meddelandelån om och därför kan man också locka med direktutbetalning till storbankerna Nordea och Handelsbanken. Använder du dig av en annan bank får du dock räkna med en något längre utbetalningstid på mellan 1-2 bankdagar.

Eftersom Meddelandelån har lång erfarenhet inom branschen vet man vad kunderna är ute efter. Det märks inte minst när man tittar på deras omdömen på Trustpilot. Av hundratals omdömen får Meddelandelån betyget Utmärkt och 4,6 av 5 i Trustscore. Det fina omdömet är ett bevis på att Meddelandelån är en trygg aktör som du som konsument kan lita på.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel 08-446 82 822
Mån-Fre 08:00-16:00
Lör 09:00-16:00
Sön 13:00-16:00
kundtjänst@meddelandelan.se

Adress

C Finance AB/Meddelandelån Sverige
Styrmansgatan 8
114 54 Stockholm
Org nr: 556708-4578

Är Meddelandelån rätt för dig?

  • Direktutbetalning till Handelsbanken och Nordea
  • Lån utan UC
  • Bra kundtjänstöppettider
  • 4,5 av 5 stjärnor på Trustpilot
Meddelandelån

Grundkrav

  • Vara minst 20 år
  • Ha svenskt personnummer
  • Vara bosatt i Sverige
  • Ha ett mobiltelefonnummer registrerat på dig
  • Inga betalningsanmärkningar
Meddelandelån

Direktutbetalning till Nordea och Handelsbanken

Meddelandelån erbjuder direktutbetalning om du har konto hos Nordea eller Handelsbanken. Har du någon annan bank får du tillgång till pengarna inom 1-2 bankdagar.

Enkel ansökningsprocess utan UC

På Meddelandelåns hemsida är det första du möts av ansökan till deras lån. Där väljer du både önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid. Du kan låna mellan 2 000 – 30 000 kronor med en återbetalningstid på 1 – 36 månader. Värt att notera är att återbetalningstiden justeras beroende på valt lånebelopp. För högre belopp är den lägsta återbetalningstiden 1 år. När du fyllt i önskat lånebelopp och återbetalningstid klickar du dig vidare och fyller i information om dig själv och signerar din ansökan med Bank-ID eller e-legitimation. Inom kort får du svar på din låneansökan.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning hos Safenode för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att få låna pengar.

Meddelandelån

Låna pengar med direktutbetalning

Meddelandelån erbjuder idag en nominell årsränta på 39 procent, utöver det tillkommer både en uppläggningsavgift och aviavgifter. När du fått lånet beviljat och signerat alla lånehandlingar betalas pengarna ut direkt. Det förutsätter dock att du har konto hos Nordea eller Handelsbanken. Men även om du har en annan bank kommer pengarna ganska snabbt. Meddelandelån kan stoltsera med en utbetalningstid på 1-2 bankdagar.

Kraven du behöver uppfylla för att få låna några pengar skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna. Du måste ha fyllt 20 år, vara bofast i Sverige och ha svenskt personnummer. Du får inte heller ha någon betalningsanmärkning för att få låna några pengar.

Meddelandelån

Lån utan UC med snabb utbetalning

Meddelandelån kan uppvisa mycket fina omdömen på Trustpilot men deras låneerbjudande i sig är inte särskilt bra. Meddelandelån har till att börja med en hög ränta, strax under rådande räntetak på 40 procent. Dessutom tillkommer både en dyr uppläggningsavgift och dyra aviavigfter som gör totalkostnaden för lånet ännu högre.

Hemsidan behöver en uppfräschning och det är svårt att hitta vettig information på hemsidan utan att behöva ta kontakt med kundtjänsten. Just kundtjänsten har man dock lyckats bra med och Meddelandelåns kundtjänst har öppet alla dagar i veckan.

En annan bra sak med Meddelandelån utöver kundtjänsten är att de använder sig av Safenode i sina kreditprövningar, och inte UC. Det är nämligen lättare att beviljas ett lån om upplysningen tas av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Det beror på att UC lagrar alla tidigare upplysningar på dig under ett års tid. Har du många kreditupplysningar registrerade på dig kan du få det svårt att låna pengar. Safenode har dock inte möjlighet att se dessa tidigare upplysningar och därför blir det lättare att beviljas ett lån.

Sammantaget är Meddelandelån bra med allt som inte innefattar själva lånet. Däremot kan själva låneerbjudandet förbättras för att mäta sig med de bästa konkurrenterna.

Meddelandelån

Vanliga frågor om Meddelandelån

Inbetalningar registreras vanligtvis efter 2-3 dagar. Meddelandelån skickar en bekräftelse på SMS när de tagit emot inbetalningen.

Nej, du behöver ingen säkerhet för lånet. Meddelandelån erbjuder lån utan säkerhet, så kallade blancolån. Det innebär att du kan använda pengarna till vad du vill och du behöver inte heller uppge för långivaren vad du ska använda pengarna till.

Ja, mot en avgift kan du förlänga ditt lån med 30 dagar. Den möjligheten gäller dock bara lån på 2 000 – 10 000 kronor. En förlängning kan bara göras en gång per faktura.

Räkneexempel lån:

Låna 13 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 58,82%). Aviavgift 45 kr, uppläggningsavgift 180 kr. Totalt belopp att betala 16 555 kr, vilket motsvarar 1 380 kr/mån.

Meddelandelån
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39%