Likvid Företagslån

Betyg 3/5
Ränta*
Individuell
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
30 000 kr
Högsta lånebelopp
2 000 000 kr
Min-/max låneperiod
6 - 18 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 1 000 000 kronor i 12 månader. Effektiv ränta 23,4 %. Kostnad 102 834 kronor/månad, totalkostnad 1 234 008 kronor.

Likvid är ett företag som funnits sedan 2017 vars affärsidé är att erbjuda relativt små, enkla och snabba lån till mindre företag. Företaget finansierar sin utlåning helt med eget kapital och Likvid har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva låneverksamhet. Likvid är en del av Trention AB som är ett företag som ägnar sig åt att investera i företag och att erbjuda olika former av krediter till företag. Krediterna består av större företagslån och brygglån. Kunderna är främst större företag. Trention har funnits sedan mitten av 1980-talet och företaget är noterat på Stockholmsbörsen.

Lånen som erbjuds av Likvid är mindre lån på mellan 30 000 och 2 000 000 kronor till företag. Företagslån är ofta krångliga och tidsödande att ansöka om. Vanliga banker avslår ofta småföretags låneansökningar och om lånen beviljas innehåller de ofta dolda avgifter. Anledningen till att det är svårt för småföretag att beviljas lån med bra villkor är att dessa ses som riskabla. Företag behöver ofta låna pengar för att expandera och det är företagets framtida vinster, efter expansion, som är dess kreditvärdighet. Långivare vill helst ha säkerheter vilket små företag sällan kan erbjuda.

Likvids affärsidé är att erbjuda standardiserade lån till små företag. Lån som är enkla att ansöka om, som har fast månadsavgift, som har en snabb bedömning av kreditvärdighet, som snabbt betalas ut efter beviljande och där det är enkelt för låntagare att se den totala kostnaden. Företag verksamma i olika branscher och företag med olika företagsformer erbjuds olika standardiserade lån av Likvid. Lånen har standardiserad återbetalningstid, 6, 9, 12 eller 18 månader. Månadsavgiften är fast och samma månadsavgift betalas under lånets hela löptid. Ränta och villkor är individuella och beror på ditt företags bedömda kreditvärdighet.

Företag kan ansöka om lån från Likvid direkt på Likvids hemsida. Ansökan sker i fyra steg och det tar bara några minuter att fylla i ansökan. Kreditbedömningen sker mycket snabbt och i de fall företaget tydligt uppfyller kraven kan det ta mindre än ett dygn från ansökan tills pengarna finns på låntagarens konto. I normalfallet sker hela ansökningsförfarandet online, i undantagsfall kan Likvids handläggare behöva kontakta dig för kompletterande uppgifter. Vid lån till aktiebolag kräver Likvid alltid att företagets huvudägare eller VD personligen går i borgen för lånet. För andra företagsformer sker detta automatiskt.

Kundtjänst

Telefon: 010-489 08 40
E-post: info@likvid.se
Måndag till fredag 09.00-17.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Adress

Likvid Företagslån
Ankdammsgatan 35
171 67 Solna
Org. nummer 556274-8623

OBS: Likvid Utger ej lån

OBS Likvid företagslån kan för närvarande inte utge några nya lån eller ta emot några låneansökningar. Vi rekommenderar er att jämföra företagslån här istället, eller låna direkt hos kundfavoriten Fakturino

Är Likvid företagslån rätt för dig?

  • Enkelt ansökningsförfarande
  • Kort tid från ansökan till utbetalning av lån
  • Enkla och tydliga villkor
  • Fast månadsbelopp

Grundkrav

  • Företaget måste ha en bra affärsidé
  • Företaget måste ha välskött ekonomi
  • Företaget måste bedömas ha möjlighet att kunna betala tillbaka lånet
  • Företagets ägare eller VD måste personligen gå i borgen för lånet

Ett dygn från ansökan till utbetalning

Ansökan sker online. Du identifierar dig med Bank-ID samt företagsbank. Kreditupplysning tas, bedömning av kreditvärdighet görs och lånet betalas ut.

Företagslån upp till 2 000 000 kr – besked inom ett dygn

Hela ansökningsprocessen består av fyra steg och sker online. Du fyller i önskad lånesumma och återbetalningstid samt företagets organisationsnummer och kontaktuppgifter. Ytterligare uppgifter om företaget och borgenärens personuppgifter fylls också i. Du verifierar ansökan med hjälp av Bank-ID och genom företagsbanken. En kreditupplysning gällande borgensmannen tas hos Creditsafe.

Handläggare hos Likvid Företagslån gör en samlad bedömning av det sökande företagets affärsidé, dess ekonomi och dess kreditvärdighet samt en bedömning av borgensmannens kreditvärdighet. Bedöms företaget kunna betala tillbaka det önskade lånet återkommer handläggare hos Likvid Företagslån med en offert. Offerten signeras med hjälp av Bank-ID och pengarna förs över till kontot hos företagets bank. Ansökan behandlas inom en arbetsdag och hela processen från ansökan till utbetalning tar vanligtvis mindre än 24 timmar.

Lättbegripliga lån

Lånen som erbjuds av Likvid Företagslån är mycket enkla och lättbegripliga. Det finns ingen uppläggningsavgift eller andra dolda avgifter. Du går in på långivarens hemsida där det finns en matris som gör det möjligt att få fram ett exempel på månadsbelopp genom att ställa in önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid.

Ansökan sker helt och hållet online, du verifierar dig med Bank-ID och signerar lånet med Bank-ID varefter lånet förs över till ett konto i företagets bank. Månadsbeloppet är detsamma under lånets hela löptid vilket gör det enkelt för företaget att räkna in kostnaden. Lånen från Likvid Företagslån går alltid att lösa i förtid utan avgift. Lånen är utan säkerhet men för aktiebolag krävs det personlig borgen av ägare eller VD.

Företagslån snabbt och enkelt

Likvid Företagslån är mycket enkla att ansöka om. Hela ansökningsförfarandet sker online och tar bara ett par minuter. Ansökningar behandlas snabbt och du får en offert inom en arbetsdag. Beviljade lån betalas oftast ut inom 24 timmar. Lånen är mycket lättbegripliga. Det finns ingen uppläggningsavgift eller andra avgifter, endast en månadsavgift som består av ränta och amortering och denna månadsavgiften är densamma under lånets hela löptid. Du kan själv välja lånets löptid på antingen 6, 9, 12 eller 18 månader. Lånen går alltid att lösa i förtid utan kostnad. Kraven för att beviljas lån är en sund affärsplan, välskött ekonomi och en bedömd förmåga att kunna betala tillbaka lånet.

Även företag som har betalningsanmärkning kan beviljas lån av Likvid Företagslån. För att ett aktiebolag ska beviljas dessa lån krävs det att huvudägare eller vd personligen går i borgen för lånet. För andra företagsformer som enskild firma eller handelsbolag sker detta automatiskt. Kreditupplysning tas på borgensmannen, men denna kreditupplysning tas hos Creditsafe och inte hos UC. En kreditupplysning hos Creditsafe påverkar inte kreditvärdigheten hos borgensmannen. Räntan på lånen är relativt hög jämfört med till exempel privatlån men företagslån, framförallt lån till småföretag, bedöms av långivare som mycket osäkra och det är få banker eller kreditinstitut som överhuvudtaget beviljar lån till småföretag.

Vanliga frågor om Likvid Företagslån

Likvid Företagslån är en del av Trention AB som är ett bolag noterat på Stockholmsbörsen och som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva låneverksamhet.

Att gå i borgen för lånet innebär att du som privatperson tar på dig ansvaret att återbetala lånet om företaget inte betalar.

Skulle betalning utebli skickas en betalningspåminnelse, dröjer betalningen ytterligare skickas ärendet till inkasso och betalas inte fakturan då kommer borgensmannen att bli betalningsansvarig.

Räkneexempel lån:

Ett lån på 100 000 kronor med en återbetalningstid på 12 månader med en effektiv ränta på 23,40 % ger en månadsavgift på 10 284 kronor och en totalkostnad på 123 408 kronor.

Betyg (3/5)

Låna upp till 2 000 000 kr

Ränta från %