LetaLån

Ränta*
2.95 - 29.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 143 760 kr på 120 avbetalningar = 1 198 kr/mån. Nom. rörlig ränta 7,45%. Eff. ränta 7,71% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

LetaLån är en jämförelsetjänst att använda när du vill ansöka om ett privatlån på ett enkelt sätt med bara en kreditupplysning. Verksamheten står under Finansinspektionens och Konsumentombudsmannens tillsyn och är en del av företaget Lendo som har funnits på den svenska marknaden sedan år 2007.

Målsättningen för Leta Lån är att hjälpa dig hitta det bästa lånet utifrån dina förutsättningar. Tjänsten är säker att använda och även deras över 25 stycken bankpartners står under Finansinspektionens tillsyn. Några av deras bankpartners är bland annat Swedbank, Forex Bank, Wasa Kredit, SevenDay, SEB och Ikano Bank.

Hos Leta Lån kan du ansöka om privatlån upp till 500 000 kronor och du gör din ansökan direkt på deras hemsida. Ansökan tar ungefär två minuter att genomföra och skulle du ha frågor eller stöta på problem kan du kontakta deras kundtjänst via telefon eller mejl. När du gör din ansökan får du med hjälp av ett reglage ställa in hur mycket du önskar låna och vilken löptid lånet ska ha. Löptiden för lånet kan vara mellan 1 och 15 år. När du ställt in det och fyllt i ditt personnummer går du vidare till kompletterande uppgifter.

När din ansökan är klar och har skickats kommer en kreditupplysning hos UC att tas och du kan få ditt första svar redan inom en minut, även om du kan få vara beredd att vänta upp till 24 timmar på samtliga svar. Långivarna kommer att presentera sina låneerbjudanden och du kan i lugn och ro gå igenom dina olika alternativ för att välja det bästa. Jämförelsetjänsten är gratis att använda för privatpersoner och räntan på lånet är densamma som den skulle varit om du vänt dig direkt till banken, men här får du fler svar med bara en kreditupplysning.

Leta Låns affärsidé är helt enkelt att göra sök- och jämförelseprocessen så enkel som möjligt för dig som privatperson. Tjänsten är gratis för dig eftersom LetaLån i stället får betalt av sina bankpartners som kan få nya kunder genom att vara en del av deras tjänst. Förutom att du sparar tid och kan jämföra många olika låneerbjudanden är det också fördelaktigt att du bara behöver göra en kreditupplysning. Hade du i stället gått till, låt säga tre banker, hade du fått tre låneerbjudanden och tre kreditupplysningar. Många kreditupplysningar hos UC kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Kundtjänst

Tel: 0771 - 13 13 20
Mån-Ons 08.00-20.00
Tors 10.00-15.00, Fre 09.00-17.00
Lör-Sön 10.00-14.00
E-post: kundservice@letalan.se

Adress

LetaLån AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm - Sverige
Org. nr: 556515-1627

Är LetaLån rätt för dig?

  • Låneerbjudanden från över 25 bankpartners
  • Ansök på två minuter och få svar inom 24 timmar
  • Bara en kreditupplysning hos UC
  • Ansök med betalningsanmärkningar
LetaLån

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du behöver vara skriven och folkbokförd i Sverige
  • Du behöver en fast inkomst från antingen pension eller arbete
  • Du behöver en årsinkomst på minst 110 000 kronor och får inte haft ett skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna
LetaLån

Utbetalningstid varierar beroende på bank – direkt eller upp till fem bankdagar

Utbetalningen kan ske direkt, genom skuldebrev via post eller URL, eller genom att du besöker bankens kontor och signerar skuldebrevet.

LetaLån

Privatlån från 10 000 upp till 500 000 kronor

Ansökningsprocessen är enkel. När du besöker Leta Låns hemsida kan du direkt på startsidan ställa in olika reglage om hur mycket du önskar låna samt vilken löptid du vill ha. Därefter fyller du i ditt personnummer och klickar på “Nästa” för att lämna ytterligare uppgifter. Processen tar ungefär två minuter och du kan ha det första låneerbjudandet redan efter en minut, men för att din ansökan ska gå igenom och hinna behandlas får du vänta upp till 24 timmar på samtliga svar. Beroende på vilket låneerbjudande du sedan väljer kan utbetalningstiden variera, antingen redan samma dag eller upp till fem bankdagar. Både LetaLån och deras bankpartners står under Finansinspektionens tillsyn så du kan samtidigt känna dig säker.

LetaLån

Gratis att jämföra

Att använda Leta Låns jämförelsetjänst kostar ingenting för dig som privatperson. För att få ansöka behöver du bland annat ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en fast årsinkomst på minst 110 000 kronor från antingen pension eller arbete. Det går dock bra att ansöka även om du har en betalningsanmärkning, så länge du inte haft någon aktiv skuld hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Var dock beredd på att alla deras bankpartners inte accepterar betalningsanmärkningar.

Räntan för lånet avgör bankerna själva utifrån din kreditvärdighet och deras individuella riskbedömningar, men vanligtvis landar den effektiva räntan någonstans mellan 4,95 % och 17,55 %. När din ansökan skickas görs en kreditupplysning hos UC som kommer hjälpa långivarna i deras beslut.

LetaLån

Över 25 låneerbjudanden snabbt och enkelt med endast en kreditupplysning

Att använda LetaLån är fördelaktigt eftersom du på ett snabbt och enkelt sätt kan få svar från över 25 olika banker och långivare med bara en kreditupplysning. Med andra ord kan du välja det bästa alternativet för dig utan att påverka din kreditvärdighet negativt. LetaLån har ett brett urval av bankpartners med aktörer som kan ge ett låneerbjudande trots en tidigare betalningsanmärkning. De tar heller inga avgifter för din ansökan och räntan du får i låneerbjudandena är densamma som om du skulle ha gått direkt till banken. Det som kan anses negativt är att Leta Lån inte kan garantera direktutbetalningar, men å andra sidan är detta bankernas ansvar.

Beroende på vilket låneerbjudande du väljer kan du vara tvungen att antingen besöka banken för att signera ett skuldebrev, eller vänta på att det kommer via post. Väljer du ett låneerbjudande där skuldebrevet skickas via post får du först invänta brevet för att sedan signera det och skicka tillbaka det. Efter att banken har fått det signerade skuldebrevet dröjer det ytterligare två till fem bankdagar innan pengarna syns på konton. Du bör med andra ord vara beredd på att utbetalningen kan dröja, men som nämnt är detta inget som LetaLån kan råda över. Företaget är en del av Lendo som har funnits på den svenska marknaden i över ett decennium.

LetaLån

Vanliga frågor om LetaLån

Ja, Leta Lån står under Finansinspektionens tillsyn och är en del av Lendo som har varit verksamma på den svenska marknaden sedan år 2007.

Ja, när du vill lösa ditt lån i förtid eller amortera extra tar du bara kontakt med den bank eller långivare vars låneerbjudande du valde.

Det finns ingen gräns för hur många betalningsanmärkningar du får ha, men ju fler du har, desto färre låneerbjudande kommer du ha att välja mellan eftersom inte alla bankpartners accepterar betalningsanmärkningar.

Räkneexempel lån:

Annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med nominell rörlig exempelränta 7,45% (effektiv ränta 7,71%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Månadskostnad 1 198 kr. Totalkostnad 143 760 kr.

LetaLån
Betyg (3/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 2.95%