Kundfinans

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 21 430 kr på 12 avbetalningar = ca 1 787 kr/mån. Nom. bunden ränta 39,8%. Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr).

Kundfinans erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kr. Lånet är helt utan säkerhet och kommer med en flexibel återbetalning som gör det möjligt för dig att själv påverka totalkostnaden för lånet.

Bakom varumärket Kundfinans står GF Money Consumer Finance AB, som även driver en rad andra varumärken på den svenska lånemarknaden. Bolaget har sitt säte i Uppsala och grundades redan 2007.

Den långa erfarenheten och det faktum att man står under Finansinspektionens tillsyn gör att du kan känna dig trygg när du lånar pengar hos långivaren.

Sedan starten 2007 har man hjälpt tusentals kunder att hitta ett lån för dem. Det som framför allt lockat kunder är flexibiliteten som kommer med lånet. Du betalar endast för utnyttjad kredit och kan själv bestämma hur stor del av lånet du vill betala tillbaka varje månad. Ju snabbare du betalar tillbaka skulden, desto billigare blir det.

Skulle du ha några frågor eller funderingar finns Kundfinans tillgängliga via sin support under såväl vardagar som helger. Det är något som inte erbjuds av alla konkurrenter. Det går bra att ringa och mejla kundtjänsten, det är bara att välja den kontaktväg som passar dig bäst.

Kundtjänst

Tel 08 551 10 933
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@kundfinans.se

Adress

Kundfinans
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Är Kundfinans rätt för dig?

  • Krävs ingen säkerhet
  • Ingen UC
  • Snabbt lånebesked
  • Flexibel återbetalning
Är Kundfinans rätt för dig?

Grundkrav

  • Vara mellan 18-72 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 5 år
  • Stadigvarande inkomst i minst 2 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ingen skuld hos Kronofogden
Grundkrav

Utbetalning direkt till landets storbanker

Har du konto hos någon av landets storbanker sker utbetalning direkt. Till övriga banker får du vänta en bankdag innan du har pengarna tillgängliga.

Låna mellan 1 000 – 30 000 kr

Kundfinans kan idag erbjuda en kontokredit på mellan 1 000 – 30 000 kronor som du kan använda till vad du vill, lånet kräver ingen säkerhet. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan där du fyller i lånebelopp och övrig information som efterfrågas av dig. När du signerat och skickat in din ansökan får du besked direkt på hemsidan. Hela ansökningsprocessen är mycket smidig och skiljer sig inte åt från andra aktörer på lånemarknaden.

När du ansöker om Kundfinans kontokredit tas en kreditupplysning på dig hos Creditsafe. I de fall du klarar prövningen kommer du få lånet beviljat.

Kundfinans kostnader och villkor

Räntan är satt till 39,8 procent och utöver det tillkommer både startavgift, aviavgifter och uttagsavgift som höjer totalkostnaden för lånet ytterligare. I jämförelse med andra kontokrediter är Kundfinans inte det billigaste alternativet, om än inte det dyraste.

Tänk dock på att räntan kan vara något missvisande eftersom den är angiven på årsbasis, medan mindre lånebelopp oftast betalas tillbaka inom några månader. Genom att betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt kan du både sänka dina räntekostnader och övriga avgifter.

Utbetalningstiden beror på vilken bank du har ditt konto hos. Har du någon av storbankerna sker utbetalningen direkt, annars har du pengarna på kontot inom en bankdag. För att kunna beviljas ett lån måste du bl.a. ha fyllt 18 år, haft en stadigvarande inkomst i 2 år och varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Kostnader och villkor

Flexibel kontokredit utan säkerhet

Fördelen med Kundfinans kontokredit är helt klart flexibiliteten. Du har själv stora möjligheter att påverka kostnaden för lånet beroende på hur snabbt du betalar tillbaka lånet. Du betalar dessutom bara för nyttjad kredit vilket innebär att du aldrig kommer behöva betala mer än för den summa du faktiskt använder.

Långivaren kan även locka med en mycket bra kundtjänst som håller öppet under både vardagar och helger. Det gör det enkelt att få svar på dina frågor när det passar dig. Lånet är utan UC så du behöver inte oroa dig för att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan.

När det kommer till vad som är mindre bra med Kundfinans går det inte att komma ifrån att lånet är dyrt. Räntan är mycket hög och utöver det tillkommer både startavgift, aviavgifter och uttagsavgift som bidrar till en ökad totalkostnad. Hade långivaren tagit bort någon av dessa avgifter hade lånet blivit mycket mer fördelaktigt än vad det är i dagsläget. Det finns helt klart billigare alternativ.

Flexibel kontokredit

Vanliga frågor om Kundfinans

Nej, det är inte möjligt att låna utan deklarerad inkomst minst två år tillbaka i tiden. Det går därmed inte att inkomma med bevis på nuvarande inkomst och bli beviljad ett lån.

Nej, Kundfinans omprövar inga beslut. Har du blivit nekad får du vänta med att ansöka om ett lån tills din situation har förbättrats.

Om du vill lösa ditt lån i förtid ska du kontakta Kundfinans som räknar ut din slutlösensumma. Det är viktigt att du kontaktar långivaren och inte betalar på egen hand, då är risken stor att du betalar in fel belopp.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med räntan 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar ca 1 787 kr/mån. Aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr.

Räkneexempel
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%