Kredit365

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
5 000 kr
Min låneperiod
1 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 5 000 kr i 30 dagar. Totalt att återbetala 5 555 kr på 1 avbetalningar = 5 555 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 260% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 350 kr).

Kredit365 är en långivare på den svenska lånemarknaden. Långivaren ingår i finans- och kreditbolaget Folkefinansgruppen som står under Finansinspektionens tillsyn. Folkefinansgruppen är även aktiva på den norska lånemarknaden.

Kredit365 erbjuder idag snabblån på mellan 2 000 - 5 000 kronor. Långivarens främsta konkurrensfördelar är tillgängligheten, snabbheten och servicen. Du kan ansöka om lånet när du vill, kundtjänsten är tillgänglig under såväl vardagar som helger och lånen betalas ofta ut samma dag.

Kredit365 strävar efter att hela tiden vara en ansvarsfull kreditgivare. Förutom att man står under Finansinspektionens tillsyn har man även valt att vara så tydliga som möjligt i sin prissättning. Därför anger man alltid priset för sina lån i kronor och inte bara i en procentuell räntesats. På så vis blir det lättare för dig som låntagare att veta vad ett lån kommer att kosta dig. Förutom detta har Kredit365 satt upp ytterligare riktlinjer att arbeta efter för att ta ytterligare ansvar i sin långivning.

Kredit365 arbetar mycket med att vara en ansvarsfull långivare men man är även väldigt generös när det gäller vilka krav man ställer på sina låntagare. Du behöver exempelvis inte vara mer än 18 år för att få ansöka om ett lån. De flesta konkurrenterna har satt den gränsen vid 20 år. Dessutom använder man sig inte av UC i sin kreditprövning och du kan låna även med en betalningsanmärkning. Allt detta sammantaget gör det ganska enkelt att beviljas ett lån hos Kredit365.

Folkefinans som är företaget bakom Kredit365, har sitt kontor på Götgatan i Stockholm.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel 08-522 945 00
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör, Sön 10:00-15:00
kundtjänst@kredit365.se

Adress

Kredit365
Götgatan 78
118 30 Stockholm
Org nr: 516404-7044

Kredit365 lägger ned låneverksamheten

Kredit365 valde den 15/2 2022 att lägga ned sin låneverksamhet. Det går därmed inte längre att teckna någon kredit hos långivaren.

Vill du låna pengar kan vi i stället rekommendera dig att jämföra andra långivare här på Låneguiden och välja det alternativ som passar dig bäst.

Är Kredit365 rätt för dig?

  • Låna utan UC
  • Få besked direkt
  • Utbetalning samma dag
  • Låna med betalningsanmärkning
Kredit365

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Ha en deklarerad inkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Vara folkbokförd i Sverige
Kredit365

Utbetalning sker samma dag

När du fått din låneansökan godkänd betalas pengarna oftast ut samma dag eller senast nästkommande bankdag.

Låna utan UC lätt och smidigt

När du går in på Kredit365:s hemsida möts du av låneansökan i det högra hörnet. Du fyller bara i vilket lånebelopp du önskar och klickar dig sedan vidare för att fylla i övrig information om dig själv och din ekonomi. Därefter signerar du ansökan med hjälp av Bank-ID. Hela ansökningsprocessen fungerar som hos i stort sett alla konkurrenter och det tar inte mer än några minuter att fylla i den.

Kredit365 genomför sedan en kreditupplysning via Bisnode för att säkerställa att du har tillräckligt hög kreditvärdighet för att hantera lånet. I och med att du lånar utan UC påverkas inte heller din kreditvärdighet negativt av din låneansökan. Allt detta sker automatiskt och går på bara ett par sekunder. Det möjliggör för att du ska kunna få svar på din låneansökan direkt på skärmen.

Kredit365

Utbetalning samma dag

Kredit365 kan erbjuda mycket snabb utbetalning oavsett lånebelopp. Om du skickar in din ansökan före kl 13:00 betalas pengarna ut samma dag, annars betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

Vad gäller själva kostnaden för lånet finns det helt klart billigare alternativ än Kredit365. Räntan för lånet är likvärdig med en del konkurrenter och ytterst nära det räntetak som finns på 40 procent. Utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter som gör lånet ännu dyrare.

I och med att lånen är på så pass små belopp kan du inte själv välja återbetalningstid. Utan den är satt till en månad och gäller oavsett om du vill låna 2 000 kronor eller 5 000 kronor.

Kredit365 är dock ganska generösa när det kommer till kraven du som låntagare behöver uppfylla för att få låna. Det räcker med att du har fyllt 18 år. Hos många konkurrenter får du inte låna några pengar förrän du fyllt 20 år. Dessutom kan du låna trots betalningsanmärkning.

Kredit365

Snabblån med hög beviljandegrad

När det kommer till själva lånet finns det rum till förbättring för Kredit365. Varken räntan eller de övriga avgifterna är särskilt fördelaktiga. Kostnaden behöver dock inte bli särskilt hög för dig som låntagare eftersom lånebeloppen inte är särskilt höga eller har lång löptid. På så vis kan du som låntagare ändå hålla nere kostnaderna ganska bra.

Om kostnaden för lånet är sisådär så finns det andra saker med Kredit365 som är desto bättre. Två fördelar kontra flera andra konkurrenter inom snabblån är att du kan låna utan UC och med en betalningsanmärkning. Det ökar möjligheten för fler att beviljas ett lån. Tänk dock på att aldrig låna om du inte har råd att betala tillbaka skulden.

Kredit365 kan även locka med snabba utbetalningstider. I flera fall kan du få pengarna utbetalda samma dag eller nästa bankdag. Det skulle dock varit önskvärt med direktutbetalning eftersom det trots allt rör sig om ett snabblån. Låntagarna är då ofta ute efter snabba pengar på en gång och alla har inte lust att vänta i flera timmar eller till nästa bankdag.

Vid eventuella frågor och funderingar går det alltid bra att kontakta kundtjänsten. Kredit365:s kundtjänst håller hög kvalitet med flera kontaktvägar att välja mellan och långa öppettider. Det går till och med att komma i kontakt med kundtjänsten under såväl helger som helgdagar.

Sammantaget är Kredit365 en helt okej långivare även om kostnaden för lånet är något högt. Utöver den kostnaden finns det dock mycket man kan locka med, exempelvis möjligheten att låna med betalningsanmärkning och en bra kundtjänst.

Kredit365

Vanliga frågor om Kredit365

Nej, det går inte att låna mer än 5 000 kronor hos Kredit365. Vill du låna mer än så får du vända dig till en annan långivare.

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos Kredit365. Det enda du betalar är för själva lånet.

Pengarna betalas bara ut under öppettiderna men du kan ansöka om ett lån dygnet runt.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på 30 dagar (1 avbetalning) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 260%). Aviavgift 45 kr, uppläggningsavgift 350 kr. Totalt belopp att betala 5 555 kr.

 

Kredit365
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 5 000 kr

Ränta från 39%