Frogtail

Ränta*
19.5 - 39 %
Uppläggningsavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 20 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 28 873 kr på 36 avbetalningar = 802 kr/mån. Nom. bunden ränta 26%. Eff. ränta 29,3% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Frogtail grundades 2006 och är en del av Folkefinans med verksamhet i både Sverige och Norge. Företaget är ett kreditbolag som riktar sig till privatpersoner som behöver ett extra kapitaltillskott. Frogtail beviljar lån utan säkerhet från 1 000 kronor upp till 40 000 kronor.

Hos Frogtail kan du som är över 18 år ansöka om lån utan att behöva berätta vad pengarna ska gå till. Ett tryggt sätt att öka sin kapitalstyrka och ändå behålla sin integritet. Frogtails lånespann är betydligt lägre än flertalet andra långivares, men är mer än tillräckligt vid ovälkomna utgifter så som reparationer på bilen eller ett dyrt tandläkarbesök.

Frogtail har satsat på att vara så tillgängliga som möjligt för sina kunder. Därför är all låneansökan digital och kan genomföras via dator, surfplatta eller mobil. Hemsidan är, som hos många andra lånesajter, utrustad med en lånekalkylator där du själv kan ställa in summan och återbetalningstiden. Då får du på förhand en bild av den förväntade månadskostnaden. Detta är ett mycket framgångsrikt sätt att erbjuda lån. Du får direkt den ekonomiska information du behöver för att ta ett beslut om du vill gå vidare med en ansökan eller inte.

Frogtail använder sig av personlig räntesättning vilket innebär att det är deras samlade bedömning av din kreditvärdighet som ligger till grund för din ränta. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre ränta får du på lånet. Allt fler kreditföretag använder sig idag av personlig räntesättning vilket har visat sig framgångsrikt på flera plan. Det öppnar upp för fler personer att kunna ta lån och betalningsanmärkningar behöver inte längre vara ett hinder. Eftersom kreditgivaren granskar dina förutsättningar snarare än att gå efter distinkta ramar ökar chanserna att kunna teckna ett lån.

Med 12 års erfarenhet av kreditbranschen är företaget Frogtail en seriös aktör på den svenska marknaden. För dig som söker lån upp till 40 000 kronor är detta kreditbolag ett bra alternativ.

Kundtjänst:

Telefon 0770 - 99 20 00
Mån-fre 08.00-18.00
Lör-sön 10.00 - 15.00

E-post: info@frogtail.se

Adress

Folkefinans AS Norge filial Sverige (Frogtail)
Götgatan 78
Box 4285
102 66 Stockholm

Är Frogtail rätt för dig?

  • Etablerat kreditbolag med mångårig erfarenhet
  • Låna upp till 40 000 kronor utan säkerhet
  • Personlig ränta utifrån dina förutsättningar
  • Digital ansökan direkt på hemsidan
Frogtail

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Ha en taxerad inkomst
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Vara folkbokförd i Sverige
Frogtail

Pengarna betalas ut inom 0-1 bankdagar

Helgfria vardagar kan direktutbetalning göras samma dag om lån beviljats före klockan 13.00. Annars inkommer pengarna nästkommande bankdag. Utbetalningar genomförda fredagar efter 13.00 finns på bankkontot nästkommande vardag.

Frogtail

Få information om din personliga ränta

Du som vill ansöka om lån hos Frogtail kan enkelt göra detta via lånekalkylatorn på deras hemsida. När du angett hur mycket du vill låna loggar du in via Trustlys säkra tjänst och får därefter ett lånebesked efter att kreditprövning har genomförts.

I lånebeskedet får du all information du behöver angående din personliga ränta och vilken månadskostnad lånet hamnar på. Startavgiften inklusive andra administrativa avgifter är också medräknade. Så snart du har godkänt lånet kan Frogtail betala ut pengarna till ditt angivna bankkonto.

Beroende på när på dagen godkännandet inkommer kan lånet betalas ut samma dag eller nästkommande vardag.

Frogtail

Frogtail är ett bra alternativ för lån mellan 20 000 – 40 000 kronor

Frogtail erbjuder en enkel finansieringslösning till dig som är i behov av ett extra tillskott. Du ansöker digitalt via Frogtail hemsida och får en lånelösning presenterad inom kort. Räntan som sätts är individuell och baseras på Frogtails samlade bedömning av din kreditvärdighet. Detta är en fördel med Frogtail, då de öppnar upp möjligheter för dem med lägre inkomst eller betalningsanmärkningar att bli beviljade lån.

I jämförelse med andra långivare på marknaden kan Frogtails lån anses relativt dyra. Speciellt om summan som lånas är liten och har en lång återbetalningstid. Utifrån ett kostnadsperspektiv blir det därför mer fördelaktigt att nyttja Frogtails erbjudanden om högre summor, från 20 000 – 40 000 kronor. Även om också dessa kan uppfattas som generellt dyrare i jämförelse med exempelvis ett traditionellt banklån.

Frogtail

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kronor upplagt på tre år (36 delbetalningar) med bunden exempelränta på 26% och en effektiv ränta på 29,3%. Totalbeloppet att betala blir därmed 28 873 kronor med en månadskostnad på 802 kronor inklusive ränta och avgifter. Inga aviavgifter eller uppläggningsavgift.

Frogtail

Vanliga frågor om Frogtail

Det är inte möjligt att ange räntan för ett lån på förhand. Vid en ansökan genomförs en kreditprövning och utifrån den samlade bilden av dina förutsättningar sätts din ränta. Räntan är personlig och gäller endast det lånet med dig som låntagare.

Frogtail gör en individuell bedömning av din taxerade inkomst men för detaljerad information, var god kontakta kundtjänst.

Sedan 2017 använder sig Frogtail av kreditfirman Bisnode för att genomföra kreditprövningar. Detta innebär att kreditprövningen inte registreras i UC:s register och kommer därmed inte synas i framtiden.

Betyg (3/5)

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 19.5%