Expresskredit

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 21 430 kr på 12 avbetalningar = 1 787 kr/mån. Nom. bunden ränta 39,80%. Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr).

Hos Expresskredit kan du teckna en kontokredit på upp till 30 000 kr med direktutbetalning till flera svenska banker. Varumärket Expresskredit har funnits sedan 2008 och ägs av GF Money Consumer Finance AB.

Långivaren erbjuder en flexibel kontokredit där du som låntagare har goda möjligheter att själv påverka lånets löptid och därmed den totala kostnaden. Du betalar dessutom bara för den delen av krediten du väljer att utnyttja.

Som låntagare av en högkostnadskredit är det viktigt att tänka på säkerheten. Därför erbjuder Expresskredit möjligheten att teckna ett utgiftsskydd. Det är en försäkring som täcker dina fasta utgifter om du skulle gå bort, bli allvarligt sjuk eller arbetslös och därmed få svårt att betala tillbaka din skuld.

Den långa erfarenheten av smålån och det faktum att man står under Finansinspektionens tillsyn gör att du kan känna dig trygg när du lånar pengar hos Expresskredit. Långivaren har dessutom en mycket hög kundnöjdhet på 92 procent hos omdömessajten Trustpilot.

Kundtjänst

Tel 018 71 00 03
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@expresskredit.se

Adress

GF Money Consumer Finance AB
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Är Expresskredit rätt för dig?

 • Krävs ingen UC
 • Möjlighet att teckna utgiftsskydd
 • Flexibel återbetalning
 • Utbetalning direkt
Är Expresskredit rätt för dig?

Grundkrav

 • Vara mellan 18-72 år
 • Folkbokförd i Sverige i minst 5 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Deklarerad inkomst i minst 2 år
Grundkrav hos Expresskredit

Utbetalning direkt eller inom en bankdag

Expresskredit betalar ut lånet direkt till dig som har stöd för direktutbetalning. Annars har du pengarna på kontot inom en bankdag.

Låna upp till 30 000 kr med flexibel återbetalning

Behöver du teckna ett lån på upp till 30 000 kr kan ett lån från Expresskredit vara något för dig. Du ansöker om lånet direkt från startsidan där du fyller i önskat lånebelopp. Klicka dig sedan vidare och fyll i övrig information som efterfrågas av dig och signera din ansökan.

Direkt efter att du skickat in din ansökan får du ett förhandsbesked. Därefter hanterar långivaren din ansökan och du får ditt slutgiltiga lånebesked.

Expresskredit erbjuder ett lån utan kreditupplysning hos UC. I stället görs upplysningen hos Creditsafe i samband med att du skickar in din ansökan.

Ränta och övriga avgifter vid lån hos Expresskredit

När du ansöker om en kontokredit hos Expresskredit får du räkna med en hel del kostnader. Utöver en hög årsränta på 39,8% tillkommer både startavgift, aviavgift och uttagsavgift. Dessa avgifter bidrar till att höja totalkostnaden för ditt lån – extra dyrt blir det för dig som planerar att betala tillbaka lånet över en lång löptid.

Eftersom det rör sig om en kontokredit är återbetalningstiden flexibel. Du kan själv välja att betala tillbaka minimibeloppet (det hittar du på Mina sidor) eller göra större inbetalningar om du hellre vill det.

Expresskredit kan locka med direktutbetalning till flera banker. Om du har en bank som inte stödjer direktutbetalning från långivaren får du dina pengar inom en bankdag.

För att beviljas ett lån behöver du bland annat ha fyllt 18 år, ha en stadigvarande inkomst sedan flera år tillbaka, varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år och inte ha någon betalningsanmärkning.

Ränta och avgifter Expresskredit

Flexibel kredit med höga avgifter

Expresskredit är en långivare som passar dig som är ute efter ett flexibelt lån där du själv har stora möjligheter att påverka återbetalningstiden. Eftersom det rör sig om en kontokredit så betalar du också bara för den delen av krediten du faktiskt väljer att utnyttja.

Vad som däremot är mindre bra med Expresskredit är kostnaderna som tillkommer till lånet. Räntan på 39,8% procent når nästan upp till det lagstadgade räntetaket, därtill tillkommer både startavgift, aviavgift och uttagsavgift som höjer totalkostnaden för lånet. Har du inte helt koll på alla avgifter växer sig lånet snabbt väldigt dyrt.

En positiv sak som är värt att lyfta fram är långivarens kundtjänst. Det är framför allt öppettiderna som levererar då man håller öppet under såväl vardagar som helger. Det finns även flera kontaktvägar tillgängliga så det är bara att välja den som passar dig.

Flexibel kontokredit

Vanliga frågor om Expresskredit

Ja, när du har möjlighet att höja din kreditgräns kommer Expresskredit meddela dig. I samband med att du ansöker om att höja krediten kommer långivaren ta en ny kreditupplysning på dig och ett nytt kreditavtal kommer upprättas.

I vissa fall kan du behöva styrka uppgifter du angett i din ansökan. Det kan exempelvis vara

 • Lönespecifikation
 • Kontoutdrag
 • ID-handlingar

Utgiftsskyddet är en försäkring som täcker dina fasta kostnader, såsom hyra, mat osv, i händelse av arbetslöshet, dödsfall eller sjukdom. Försäkringen ger en ersättning på max 8 000 kr/mån i upp till 12 månader.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 12 månader (12 delbetalningar) med räntan 39,80% (effektiv ränta på 58,91%). Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar ca 1 787 kr/mån. Aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr.

Räkneexempel Expresskredit
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%