Lån utan UC. Jämför långivare hos Expressens låneguide

Everydayplus

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
25 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 7 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 10 092 kr på 12 avbetalningar = i snitt 841 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 63,86% (aviavgift 39 kr, uppl. avgift 395 kr, uttagsavgift 50 kr).

Everydayplus är ett varumärke som drivs av OPR Finance AB vilket är ett svenskt kreditinstitut med tillstånd från Finansinspektionen. OPR Finance AB ägs i sin tur av OPR Finance Oy, ett finansieringsbolag från Helsingfors. Sedan starten har man hjälpt över 500 000 kunder med olika finansieringslösningar, både privatpersoner och företag.

OPR Finance produktportfölj består av alltifrån konsumentkreditlösningar till betallösningar och företagsfinansiering. Just Everydayplus är en digital och flexibel kredit avsedd för privatpersoner. Det fungerar precis som ett kreditkort bara det att du inte behöver något fysiskt kreditkort. På så vis är en kredit från Everydayplus utmärkt om du behöver en extra buffert. Du kan låna upp till 25 000 kronor som du sedan gör uttag ifrån. Du betalar dock bara för pengarna du gör uttag på. På så vis kan du styra hur mycket ditt lån ska få kosta dig. Du kan dessutom sprida ut dina uttag under en längre period för att på så vis få ned dina månadskostnader och göra det lättare att hantera lånet.

Everydayplus riktar sig mot personer som är ute efter en tydlig prissättning och vill ha en snabb kredit. Man värdesätter även tillgänglighet och har satsat mycket på sin kundservice. Kunderna kan komma i kontakt med Everydayplus under såväl vardagar som helger och öppettiderna är generösa. Dessutom finns det många kontaktvägar att välja mellan. Långivaren är tillgänglig via telefon, chatt, e-post, Facebook och Instagram. Det är bara att välja den kontaktväg som passar dig bäst.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel 08 225 115
Mån-Fre 08:00-19:00
Lör-Sön 10:00-14:00
kundservice@everydayplus.se

Adress

OPR Finance AB
Kungsbroplan 1
112 27 Stockholm
Org nr: 556707-7044

Är Everydayplus rätt för dig?

 • Du betalar bara för utnyttjad kredit
 • Bra kundtjänst
 • Använd pengarna till vad du vill
 • Delbetala i egen takt
Everydayplus

Grundkrav

 • Du måste vara minst 20 år
 • En deklarerad inkomst om minst 120 000 kr/år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha svenskt bankkonto, e-postadress och mobilnummer
 • Ha BankID
Everydayplus

Utbetalning inom 15 min till Nordea

Pengarna betalas ut inom 15 minuter för dig med konto hos Nordea. För övriga kunder sker utbetalning oftast senare samma dag.

Låna upp till 25 000 kronor på ett par minuter

Everydayplus erbjuder en så kallad kontokredit på upp till 25 000 kronor. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan och får svar på din ansökan direkt på skärmen. Själva ansökningsprocessen är mycket enkel och du hittar första steget direkt på startsidan. Fyll bara i önskat lånebelopp, klicka dig vidare och fyll i övrig information. Signera sedan din ansökan med BankID.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du är tillräckligt kreditvärdig. Upplysningen tas hos Bisnode vilket är bra för dig som letar efter ett lån utan UC.

Flertalet övriga avgifter som höjer totalkostnaden för lånet

I och med att Everydayplus erbjuder en kontokredit betalar du bara ränta på den del av lånet du faktiskt använder. Dessvärre är räntan mycket hög och det tillkommer en rad övriga kostnader till lånet. Räntan är på 39 procent vilket är nära det räntetak som finns på 40 procent. Utöver det tillkommer både startavgift, administrationsavgift och uttagsavgift. Sammantaget kan lånet bli mycket dyrt om det inte vill sig väl.

Utbetalningstiden går dock mycket fort och du får pengarna inom några minuter om du har ditt konto hos Nordea. Hos övriga banker sker utbetalning före kl 18 om du begärde uttag senast 13:30. Begär du uttag efter det får du vänta till nästkommande bankdag innan du får pengarna.

För att överhuvudtaget få ansöka om ett lån måste du bland annat ha fyllt 20 år, ha en stadigvarande inkomst, inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Exakt vilka krav du måste uppfylla hittar du högre upp på sidan.

Everydayplus

Kontokredit med enkel ansökan och bra kundtjänst

Sammanfattningsvis kan man säga att Everydayplus är en helt ok aktör inom kontokrediter. Styrkorna ligger framför allt i enkelheten och det faktum att kundtjänsten har långa öppettider. Det gör det enkelt att komma i kontakt med långivaren om du skulle behöva det. Att man dessutom bara betalar för den kredit man använder är bra eftersom du då inte riskerar låna mer pengar än du faktiskt behöver.

Vad gäller svagheterna måste vi nämna kostnaderna som riskerar att bli väldigt höga med en hög ränta och många övriga avgifter som tillkommer. Dessutom borde utbetalningstiderna kunna gå fortare. I dagsläget kan man bara erbjuda riktigt bra utbetalningstider till kunder hos Nordea.

Vanliga frågor om Everydayplus

Ja, om Everydayplus gör bedömningen att du har den kreditförmåga som krävs finns det möjlighet att höja kreditgränsen. Detta kan dock inte göras förrän efter du haft din nuvarande kontokredit i minst 6 månader.

För att göra ett uttag loggar du in på Everydayplus Online eller skickar ett sms med uttagsbelopp (t.ex. UTTAG 1000) till 0765 196 255. Minsta uttagsbelopp är 1 000 kronor.

För att ta reda på din nuvarande kredit loggar du in på Everydayplus Online. Hittar du den inte kan du alltid kontakta kundtjänsten för vidare hjälp.

Räkneexempel lån:

Låna 7 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 63,86%). Totalt belopp att betala 10 092 kr, vilket motsvarar ca 841 kr/mån. Aviavgift 39 kr, uppläggningsavgift 395 kr, uttagsavgift 50 kr.

Everydayplus
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 25 000 kr

Ränta från 39%