Euroloan

Betyg 3/5
Ränta*
12.95 - 56.95 %
Startavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Max låneperiod
5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 20 000 kr i 18 månader. Eff. ränta 30,91 %. Kostnad 1 366 kr/mån. Totalt 44 588 kr.

Euroloan är ett svenskt finansbolag som har sina rötter i Finland. Det var nämligen här, år 2007, som verksamheten startades upp. Euroloan är ännu en relativt liten aktör, de har sedan starten förmedlat runt 700 000 lån, vilket är färre än de flesta större banker har antal kunder. Euroloan kan dock skryta med att de har övervägande nöjda kunder och har en balansomslutning som ligger på hela 50 miljoner euro.

Huvudsyftet hos Euroloan är att erbjuda sina kunder bättre lån och smidiga finanslösningar med mer fördelaktiga räntor tillsammans med modern teknologi. Lägsta och högsta lånebelopp är i linje med bankens storlek, det vill säga relativt låga. Med en inriktning på att strömlinjeforma verksamheten och utforma den utifrån de nya möjligheter som internet erbjuder banker är de en renodlad internetbank.

Hos Euroloan kan du ansöka om en onlinekredit på mellan 2 000 och 50 000 kronor. En onlinekredit är en slags buffert, en summa pengar som du lånar och sedan kan använda när du vill och i valfritt syfte. Krediten kommer kopplas till ditt valda bankkonto och du kan därefter föra över pengar till ett annat konto för användning, när du vill. Med andra ord behöver du inte utnyttja hela det lånade beloppet direkt och kan sedan återbetala krediten i egen takt. Du betalar dessutom endast för den summa du använt.

Mycket hos Euroloan kan jämföras med sms-långivare. Deras räntor är till exempel i nivå med sms-låneföretagens, det vill säga mycket högre än de som en genomsnittlig låntagare får hos traditionella banker. Att de också nischar sig till att kunna betala ut sina lån snabbt för även det tankarna till sms-lån.

En positiv aspekt när det kommer till Euroloan är att de har ett långsiktigt framtidstänk, detta syns bland annat i deras miljöengagemang. På hemsidan kan du läsa mer om de olika miljöprojekt som Euroloan är involverade i och stödjer. De donerar regelbundet pengar till olika natur- och miljöorganisationer.

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Kundtjänst

Telefon: 0771-200 160 

Mån - fre 7:00-17:00
Lör - sön stängt
E-post: kundtjanst@euroloan.seAdress

ELCF Sweden AB

Box 20 052

104 60 Stockholm – Sverige
Org. nr: 556866–8387

Är Euroloan rätt för dig?

  • Förhållandevis snabb lånhantering
  • Lånebesked direkt
  • Betalningsanmärkningar accepteras
  • Lång lånehorisont

Grundkrav

  • Du får inte ha några obetalda skulder
  • Du ska inneha ett BankID
  • Du måste vara minst 18 år
  • Du behöver ha ett svenskt personnummer

Onlinekrediten kan överföras direkt

Så fort din kreditansökan är godkänt kan du begära att pengarna ska skickas till ditt bankkonto. Det är därefter de tider som din bank jobbar efter som avgör hur snabbt du har pengarna på kontot. Det kan ta upp till två bankdagar beroende på bank

Ansök med hjälp av ditt BankID

Det allra första du behöver göra när du ansöker om lån på Euroloans hemsida är att legitimera dig med BankID och därefter fyller du i dina uppgifter. Nästa steg är sedan att acceptera dina kreditvillkor (som är individuella och beror på din kreditnivå) – här får du besked om hur stor din kredit är, det vill säga hur mycket pengar du kan ta ut. Därefter kan du göra ett uttag till ditt bankkonto.

Du behöver inte ta ut hela ditt tillgängliga kreditbelopp, och kan göra flera uttag. Beviljas du till exempel en onlinekredit på 35 000 kronor, kan du välja att endast använda 10 000 kronor av dessa i dagsläget och de övriga 25 000 kronorna vid ett annat tillfälle. Dock kostar varje uttag 49 kronor.

Utbetalningen av krediten sker direkt till valfritt bankkonto. överföringen av pengarna sker med betalleverantören Trustly, men du behöver legitimera dig, och signera med BankID. Antagligen är detta tänkt att ge Euroloan möjlighet att godkänna ditt lån så snabbt som möjligt genom att kunna börja granska din kreditvärdighet redan medan du ansöker om lånet.

Direktöverföringar kan göras 7 dagar i veckan, 24 timmar om dagen. Detta inkluderar helger och det funkar med de flesta stora banker, exempelvis Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea och Sparbanken. För övriga banker så sker utbetalningen samma bankdag om lånet går accepteras helgfri vardag innan 13:00. Accepteras lånet efter 13:00 en helgfri vardag så sker utbetalningen nästkommande bankdag.

En smidig låneform med individuell ränta

Den maximala kreditgränsen som du kan få när du vill ansöka om en onlinekredit hos Euroloan är 50 000 kronor och du kan låna pengarna i max fem år. Räntan som sätts på din onlinekredit är individuell och beror på din personliga kreditvärdighet, men startar från 12,95 %. När du ansöker om en onlinekredit kommer en kreditupplysning från UC att göras på dig, det är via denna som bland annat din återbetalningsförmåga kommer att granskas. För att kunna ansöka om en onlinekredit hos Euroloan ska du kunna uppfylla följande kriterier; du ska vara minst 18 år, du ska ha ett elektroniskt BankID och du ska ha ett svenskt personnummer.

Skulle du ångra dig efter att din onlinekredit har blivit krediterad, har du 14 dagars ångerrätt. Om du vill utöva din ångerrätt måste du senast 30 dagar efter att ha meddelat din bank, återbetala hela beloppet plus tillhörande ränta och eventuella övriga utgifter.

Onlinekredit på ditt bankkonto när du behöver den

Euroloan har profilerat sig på att erbjuda en onlinekredit, vilket i många fall är ett smidigt alternativ till ett banklån. Detta innebär att du krediteras en summa pengar som kommer ligga på ditt bankkonto och du kan sedan utnyttja dessa hur du vill, genom att föra över hela eller delar av summan till andra konton eller genom att ta ut kontanter. Detta är ett bra alternativ för bland annat oväntade utgifter. Till skillnad från ett lån betalar du med en onlinekredit endast ränta på de pengar du använder, vilket är tilltalande för många.

Det finns många positiva aspekter med aktören. Att göra en ansökan om en onlinekredit hos Euroloan är enkelt men ett av kraven är att du måste ha ett BankID, detta eftersom Euroloan endast erbjuder ansökningar via webben. Så länge din ekonomiska situation är bra kan du dessutom bli beviljad en onlinekredit även med betalningsanmärkningar hos Euroloan.

Det som kan anses som mindre bra hos Euroloan är att det inte går att kontakta kundservicen på helger och att du som kund måste ha ett BankID som legitimation och för att kunna genomföra en ansökning, något som kanske inte är uppskattat hos den äldre kundskaran.

Vanliga frågor om Euroloan

Euroloan tillämpar individuell räntesättning.

Den nominella räntan ligger på ett spann mellan 12,95 % – 56,95 %. Den effektiva räntan är mellan 15,04 % –104,98 %. Som mest kan kostnaderna för lånet uppgå till knappa 105 % av det lånade beloppet varje år.

Du får pengarna inom två bankdagar från att du skrivit på avtalet.

Räkneexempel onlinekredit:

Nominell ränta är på mellan 12,95 – 56,95 %. Den effektiva räntan för en kredit på 20 000 kronor med en löptid på 18 månader blir 30,91 %, om du utnyttjar hela beloppet. I den effektiva räntan ingår en startavgift på 495 kr, en uttagsavgift på 49 kr samt aviseringsavgift om 49 kr/avi. Sammanlagt betalar du 24 585 kronor och i snitt 1 366 kronor per månad. Då ränta är individuell varierar årsräntan mellan 15,04 – 104,98 %. Beroende på hur stor krediten är, landar återbetalningstiden någonstans mellan 18 och 60 månader.

Betyg (3/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 12.95%