Comboloan - jämför bolån, privatlån och samlingslån

Ränta*
2.95 - 26.08 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
50 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 250 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 341 400 kr på 120 avbetalningar = 2 845 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,55%. Eff. ränta 6,70% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Comboloan startades i början på 2000-talet och har precis nylanserats med nytt fräscht innehåll. Företaget är en lånförmedlingstjänst där privatpersoner kan jämföra samt förhandla privatlån. Comboloan är till skillnad från de flesta konkurrenter helt fristående. Det innebär att de inte använder sig av andra jämförelsesajter, eller liknande företag, för att hitta de bästa räntorna och lånen för sina medlemmar.

Comboloan är godkända av Finansinspektionen (Fi) att erbjuda bostadskreditförmedling och framhåller på sin sajt att det är där deras huvudfokus och hjärta ligger. Sajten är unik i det hänseendet att huvudfokus ligger på bolån och där den största delen av verksamheten är inriktad på att jämföra bolån och förhandla bolåneräntor även om denna recension avser låneförmedlarens privatlån. De meddelar också att de i framtiden kan komma att lägga till fler privatekonomiska tjänster.
Comboloan är också noga med att poängtera att de inte bedömer folk utifrån någon slags moralisk värdering, utan hit är alla välkomna med sina låneförfrågningar. Det innebär att oavsett om du har fast anställning eller ej, samt om du har betalningsanmärkningar eller ej, så är du välkommen att jämföra och förhandla lån genom sajten. Så länge du uppfyller grundkraven är dörren öppen.

Sajten ger först ett intryck av att vara inbjudande, tydlig och stilren. Men allt eftersom man klickar runt blir man aningens förvirrad av det något röriga upplägget och det är tydligt att sajten lämpar sig bäst för de som är inloggade. Eftersom Comboloan just nu har en nysatsning är vi övertygade om att detta blir tydligare snart.

I dagsläget har Comboloan färre anslutna banker än sina konkurrenter. Men det kan dels förklaras med att företaget fortfarande är relativt ungt, samt att det är fristående. Trots att det är lite mindre än andra har det högsta kreditvärdighet hos UC.

Kundtjänst

E-post: info@comboloan.se
Tel: 0703-42 76 90
Kontaktformulär på sajten

Adress

Saknar uppgift

Grundkrav

  • Lägsta ålder är 18 år
  • Minst 120 000 kronor i årsinkomst (flera anställningsformer är godkända)
  • Inget pågående ärende eller skuldsanering hos Kronofogden
  • Folkbokförd och skriven i Sverige
Comboloan

Är Comboloan rätt för dig?

  • Du får svar inom 24 timmar
  • Betalningsanmärkningar är okej
  • Bolån utan fast anställning
  • Flera låneerbjudanden på endast en kreditupplysning från UC
  • Comboloan riktar sig till dem som har svårt att få lån hos andra aktörer
Comboloan

Pengarna på ditt konto inom fem dagar

Utbetalningen sker normalt inom 3-5 bankdagar efter att ditt signerade avtal har inkommit till den långivare du valt att gå vidare med.

Comboloan

Enkelt att komma igång

När du kommer till sajten är det första du ser en sökruta där du knappar in summan du tänkt låna och klickar på “sök”. Genom detta får du upp en lista på aktuella bolån och deras räntor. Det är tydligt uppspaltat och genom att bocka i “visa räntan i kronor” får du även veta vad din lånesumma kostar i ränta per månad.

Du behöver inte logga in för att ta del av detta. Tänk dock på att räntan är en exempelränta. Många långivare sätter en individuell ränta utifrån din kreditprövning.

Tips! Letar du efter ditt drömboende? Missa inte att Comboloan även erbjuder bolån.

Comboloan

Jämföra och förhandla lån

Efter att du skickat in din ansökan om lån görs en kreditupplysning via UC. Detta är inte valbart hos Comboloan, men när den första kreditupplysningen är gjord behövs inga fler. Det innebär att du inom de närmsta 24 timmarna kan få en lång rad låneförslag men endast behöver genomgå kreditupplysning en gång. Bra för din egen kredit samt väldigt smidigt! Därefter får du jämföra och ta ställning till vilket privatlån som passar dig bäst.

Comboloan har en ränta på mellan 2,95 – 26.08 %. Det är långt ifrån det lägsta räntespannet men det beror på att man även beviljas lån till personer med sämre kreditvärdighet. Det finns trots allt goda chanser till en bra ränta under förutsättning att din kreditvärdighet är bra. Samtidigt får man se det som positivt att det höga räntespannet möjliggör för fler personer att låna pengar.

När du väl är redo att slå till på ett lån räcker det med att legitimera sig med BankID och signera avtalet för att saken ska vara klar. Pengarna betalas ut inom 3-5 bankdagar.

Comboloan regler och villkor

Comboloan har några generella och klassiska villkor som att låntagare måste vara myndiga (18 år) och vara svenska medborgare skrivna i Sverige. Dessutom krävs en årsinkomst om minst 120 000 kronor.

Att använda Comboloans tjänst är helt kostnadsfritt även fast du får ta emot så många olika erbjudanden.

Comboloan

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Comboloan

Sammanfattar vi Comboloan får vi en ganska hygglig bild av en smart hemsida med mycket information för läsaren att ta del av. Intressanta inslag som forum och en ordlista på 200 ord ger läsaren en chans att förstå ekonomiska termer bättre. Vi uppskattar verkligen att man vänder sig till “alla” här, och inte ser skillnad på var du är född eller om du har en fin arbetstitel. Comboloan ger även de som fått en betalningsanmärkning en andra chans, vilket känns som ett bra initiativ.

Något vi gärna hade sett är dock en bättre strukturerad hemsida. Sådant som är placerat på förstasidan kan inte nås från andra sidor och man fastnar ofta på “du behöver vara inloggad för att ta del av det här”. Vid ett par tillfällen slussas man även till en annan hemsida med liknande adress som ser både nyare och fräschare ut men som inte går att besöka genom att skriva in adressen i sökfältet. Det känns helt enkelt som att Comboloan är mitt i en nysatsning och redigerar sin sajt. Vi är övertygade om att den kommer vara mer lättnavigerad snart.

Trots detta känns Comboloan i övrigt som en solid uppstickare. Man känner en familjär känsla när man läser de personliga texterna, snarare än en känsla av en avlägsen bank. Vi uppskattar skarpt att de är fristående och känner att de går sin egen väg. Bravo Comboloan!

Vanliga frågor om Comboloan

Comboloan skiljer sig framförallt på punkten att de är fristående. Det vill säga att de inte använder andra jämförelsesajter för att få fram sina siffror åt sina kunder. Utöver detta är de också väldigt öppna för människor med olika bakgrund, arbetssituationer och ekonomiska förutsättningar.

Enkelt svarat: nej! Man är noga på sajten med att förklara att man inte värderar folk utifrån var de jobbar eller hur deras ekonomiska situation ser ut. Därför är reglerna snarare satta till en minsta tillåtna årslön (120 000 kronor) och att man får ha betalningsanmärkningar men inte vara under pågående utredning eller skuldsanering hos Kronofogden.

Nej. Comboloan vänder sig till privatpersoner och fokuserar på privatekonomiska tjänster och information.

Räkneexempel lån:

Låna 250 000 kronor upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med nominell rörlig ränta på 6,55 % och en uppläggningsavgift och aviavgift på 0 kronor. Det ger en effektiv ränta på 6,70 % vilket ger ett totalt belopp att betala 341 400 kronor, vilket motsvarar 2 845 kr/mån.

 

Comboloan
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 2.95%