Comboloan Bolån

Ränta*
1.35 - 7.9 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
150 000 kr
Högsta lånebelopp
10 000 000 kr
Min-/max låneperiod
30 - 40 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Nej

*Räkneexempel lån: 600 000 kr i 30 år. Totalt att återbetala 727 252 kr på 360 avbetalningar = 2 372 kr/mån. Nom. rörlig ränta 1,41%. Eff. ränta 1,42% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Comboloan drog igång sin verksamhet redan år 2000 och är därmed en av landets allra mest erfarna låneförmedlare. Hjärtat i verksamheten är deras bolån, vilket även är den lånetyp vi recenserar i den här texten, men utöver det förmedlare Comboloan även privatlån.

Comboloan står sedan länge under Finansinspektionens tillsyn vilket gör att du kan känna dig trygg när du lånar av dem. Det som skiljer Comboloan från många andra aktörer inom bolån är att man välkomnar alla människor oavsett hur deras ekonomi har sett ut tidgare. Det gör det möjligt att exempelvis teckna bolån med betalningsanmärkning och oberoende av anställningsform. Detta medför visserligen högre räntekostnader men samtidigt ges fler möjligheten att köpa sig sin drömbostad.

Den tjänst Comboloan erbjuder håller hög kvalitet så låt dig inte skrämmas bort av den kanske inte lika upplyftande sajten. Det finns en del mer att ansöka vad gäller användarvänlighet och tydlighet, men kanske sker en förändring i framtiden.

Antalet anslutna banker är inte allt för många hos Comboloan, men det beror också på att man framför allt riktar sig till personer som har svårt att beviljas lån på annat håll. Det finns helt enkelt inte jättemånga banker som exempelvis beviljar bostadslån med anmärkning. Vad som dock är mycket bra är att man bara tar en kreditupplysning hos UC även fast du kan få flera olika låneerbjudanden.

Kundtjänst

E-post: info@comboloan.se
Tel: 0703-42 76 90
Kontaktformulär på sajten

Adress

Saknar info på sajten

Är Comboloan rätt för dig?

  • Bolån med betalningsanmärkning
  • Bara en UC
  • Accepterar olika anställningsformer
Comboloan Bolån

Grundkrav

  • Vara minst 18 år
  • Årsinkomst om minst 120 000 kronor
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige
Comboloan Bolån

Utbetalning sker i samband med tillträdet

Ditt bolån betalas ut samtidigt som du får tillträde till bostaden och signerar alla lånehandlingar.

Låna mellan 150 000 – 10 000 000 kr vid köp av din drömbostad

Vill du ansöka om ett bolån via Comboloans tjänst gör du det direkt på deras hemsida. Högst upp på sajten hittar du en knapp som heter Bolån. Klicka där följt av knappen Köpa Bostad så kommer du till ansökan. Väl där är det väldigt självförklarande hur du ansöker om ett lån.

Där får du uppskatta bostadens värde, storlek med mera innan du skickar in din ansökan och får ett lånebesked. Eftersom Comboloan måste kontakta sina samarbetspartners kan det ta ett tag innan du får besked på din låneansökan. Vanligtvis tar det dock inte längre tid än ett dygn.

Tips! Utöver bolån kan du även ansöka om privatlån via Comboloans låneförmedlingstjänst.

Högre ränta är att vänta hos Comboloan

Comboloan är inte en låneförmedlare som erbjuder några riktigt låga bolåneräntor. De räntor du som kund får är ofta något högre än hos konkurrenterna eftersom Comboloan riktar sig till personer med sämre kreditvärdighet. Det är exempelvis möjligt att teckna ett bolån med betalningsanmärkning.

Men förutom något högre räntenivåer är det inte mycket som skiljer Comboloans bolån från konkurrenterna. Lånebeloppen som erbjuds är i paritet med många andra aktörer, och så även löptiden.

Även grundkraven är inte särskilt anmärkningsvärda. Du behöver bland annat vara minst 18 år, bosatt i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden för att beviljas ett lån hos Comboloan.

Precis som hos alla andra bolåneaktörer betalas lånet ut i samband med att du får tillträde till din bostad och skriver på sista lånehandlingarna.

Comboloan Bolån

Bolån med hög beviljandegrad

Comboloan skiljer sig åt från många andra aktörer på så vis att man erbjuder bolån även till personer med betalningsanmärkning och olika typer av anställningsformer. Det gör det möjligt för fler att beviljas ett bolån för att köpa sig sin drömbostad. Detta kommer dock till ett pris i form av högre räntor. Du som har bra ekonomi bör därför ansöka om ett bolån hos någon annan aktör med lägre räntor. I övrigt är dock villkor och krav jämbördiga med andra konkurrenter och ingenting sticker ut i mängden.

Det finns dock något Comboloan behöver jobba med. Det har dock inte något med själva bolånet att göra, utan hemsidan. Den är mycket svårnavigerad och saknar nödvändig information. Bara det gör att man kan förlora en del potentiella kunder som i stället vänder sig till andra låneförmedlare och banker. När det kommer till hemsidan finns mycket att göra för att kunna mäta sig med andra aktörer.

Comboloan bör även arbeta med sin kundtjänst. Även där saknas nödvändig information, exempelvis hur supporten håller öppet.

Vanliga frågor om Comboloan

Ja, det går bra att teckna ett bolån med medsökande. Är ni två personer som står på lånet ökar möjligheterna till låg ränta.

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda Comboloans tjänst. Comboloan tar i stället betalat av långivarna vars lån man förmedlar.

Ja, det går bra att flytta ditt befintliga bolån till en annan aktör med hjälp av Comboloan. Utbetalningstiden för det nya bolån går vanligtvis något fortare än när du tecknar ett nytt bolån vid köp av bostad.

Räkneexempel lån:

Låna 600 000 kr upplagt på 30 år med rörlig exempelränta på 1,41% (effektiv ränta på 1,42%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 727 252 kr, vilket motsvarar 2 372 kr/mån.

Comboloan Bolån
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 10 000 000 kr

Ränta från 1.35%