Brocc

Betyg 4/5
Ränta*
3.25 - 18.99 %
Startavgift
0 %
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
0.5 - 10 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*OBS: 23 kr/mån i förmedlingsavgift. Räkneexempel: 90 000 kr i 4 år , eff. ränta 5,90%. Kostnad 2 103 kr/mån, totalt 100 947 kr.

Brocc är en digital finansiell plattform som erbjuder lån och investeringsmöjligheter. Brocc är ett P2P bolag (peer to peer) vilket betyder att det är ett låneinstitut som överför medel från den som vill låna ut pengar till den som vill låna pengar utan inblandning från mellanhänder.

Privatpersoner kan enkelt låna pengar genom de personer som valt att investera och därmed låna ut pengar. Brocc är alltså en nyare typ av lånetjänst där låneinstitutet är länken mellan långivare och låntagare istället för banken.

Lånesajten Brocc grundades år 2014 med namnet Sparlån men bytte namn till Brocc 2016. Företaget är svenskägt och har som ambition att vara en smart, enkel och trygg lösning för den som vill låna pengar med rättvisa villkor. Brocc har tillstånd av Finansinspektionen att förmedla betalningar och krediter och har den svenska marknaden i fokus. Brocc var faktiskt det första låneföretaget inom P2P som blev godkända av Finansinspektionen och är ett betydligt billigare alternativ till snabblån för dig som har god ekonomi i övrigt.

Det som skiljer Brocc från andra låneinstitut är att man också erbjuder en tjänst för direktinvestering genom lån till svenska privatpersoner som alla genomgått en noggrann kreditprövning. Genom att investera med Brocc finns möjlighet till utbetalningar varje månad genom räntor, och det finns inga dolda avgifter varken när du lånar eller investerar med Brocc. Den som vill ta ett lån kan välja en summa mellan 10 000 – 350 000 kronor med en individuell fast ränta som sträcker sig på ett spann mellan 4,30 % - 18,99 %.

Kundtjänst

Tel 08-50 12 15 80
Öppettider vardagar 09:00-16:00
E-post: help@brocc.se
Chatt finns på Broccs hemsida.

Adress

Brocc AB
Sturegatan 18
11436 Stockholm
Org nr: 556983-3204

Är Brocc rätt för dig?

  • Fast ränta som gynnar låntagaren
  • Bra villkor utan mellanhänder
  • Möjlighet till investering
  • Enkel, digital ansökan
/

Grundkrav

  • Måste vara minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden
  • Minst tre år som folkbokförd i Sverige
  • Inkomstkrav på 150 000 kronor/år från näringsliv, fast tjänst eller pension
/

Utbetalning inom 24 timmar

Pengarna betalas ut till bankkonto nästa bankdag, oftast inom 24 timmar.

/

Smidig och enkel ansökningsprocess

Hos Brocc kan du låna mellan 10 000 – 350 000 kronor genom att gå in på hemsidan under fliken “låna”, där du först anger hur stor summa du vill låna och sedan väljer en rimlig avbetalningsplan för att få upp vad din faktiska månadskostnad kommer bli. Som huvudsökande fyller du sedan i mobiltelefon, e-post och personnummer.

Efter det kan du även ange din boendeform, sysselsättning, civilstånd och om du har barn för att Brocc ska kunna få en bredare bild av din ekonomiska situation. Sist fyller du i varför du behöver ansöka om ett lån och om du har en medsökande. En medsökande kan vara till exempel en make eller maka och att ha en sådan kan öka dina chanser till kredit och lägre ränta.

När du godkänt villkoren och tryckt på “skicka in ansökan” så gör Brocc en kreditprövning. Om din återbetalningsförmåga är god beviljas krediten och du kan signera ett skuldebrev med hjälp av ditt BankID.

Det är enkelt att låna hos Brocc eftersom ansökan sker digitalt och du i regel får svar inom 24 timmar. Brocc gör också en noggrann kreditupplysning hos UC innan lån kan beviljas vilket styrker tesen om att de är ett pålitligt och tryggt alternativ.

/

Snabbt besked och låneskydd

Med Brocc får du som sagt besked om din ansökan godkänts inom 24 timmar. Räntan sätts individuellt från 3,25 % – 18,99 % och bestäms efter att en kreditprövning via UC (Upplysningscentralen). Lånetiden löper från 6 månader – 10 år beroende på lånets storlek. En förmedlingsavgift på 23 kronor i månaden är inkluderad i ditt totala månadsbelopp och motsvarar 0,53 % av den effektiva räntan.

Är det första gången du lånar tillkommer en låneskyddsförsäkring de första tre månaderna. Efter det betalar du en viss procent som ingår i den totala månadskostnaden.

Eftersom det är pengar från en investerande privatperson som kommer in på ditt konto så går betalningen snabbt efter godkänd ansökan. Du som vill ta ett lån måste dock uppfylla vissa krav – du måste ha fyllt 20 år, ha bott i Sverige i minst tre år och inte ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden.

/

Ny lånelösning med fördelaktig ränta

Brocc är ett smidigt digitalt lånealternativ utan traditionella mellanhänder, och Brocc passar dig som vill ta ett mellanstort lån upp till 350 000 kronor. Räntan är fördelaktig och du kan använda lånet till exempelvis renoveringar, samlingslån eller kontantinsats. Framförallt är ansökningsprocessen snabb och du får svar inom 24 timmar.

Intressant är även att du kan investera genom Brocc där dina pengar läggs in i lån med olika löptider. Ditt kapital kommer spridas ut på minst 40 olika lån och varje månad får du avkastning i form av ränta och avbetalningar. Du behöver inte satsa mer än 10 000 kronor och öppnar enkelt ett konto genom fliken “investera”.

Bland de mindre bra sakerna finns det faktum att du som låntagare måste uppfylla de relativt höga kraven på en god ekonomi, samt de stränga reglerna kring betalningsanmärkningar. Telefontiderna är begränsade till kontorstider även om det finns en tillgänglig chatt. Med tanke på låneformen kunde räntorna dessutom vara ännu lite lägre, och som investerare kan du naturligtvis även förlora pengar om låntagaren inte skulle betala sitt lån.

/

Vanliga frågor om Brocc

Ja, det går även att få lånehandlingar hemskickade per post.

Olika faktorer som ålder, inkomst, civilstånd och anställningsform spelar in när det kommer till räntan. Om du har en medsökande eller ej räknas också in.

Genomsnittet är sju år men det är fullt möjligt att få tillbaka summan efter fyra år. Vill du ha pengarna snabbare kan du sälja låneportföljen för en kostnad av 2 % till andra investerare.

Räkneexempel lån:

Låna 60 000 kronor upplagt på fem år (60 månader) med exempelräntan 4,45 % (effektiv ränta på 6,21 %). Totalt belopp att betala blir då 69 671 kronor, vilket motsvarar 1 161 kronor i månaden. Förmedlingsavgiften blir 14 kronor per månad och är inkluderad i den effektiva räntan.

/
Betyg (4/5)

Låna upp till 350 000 kr

Ränta från 3.25%