Big Bank

Ränta*
5.00 - 23.50 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
250 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 85 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 145 164 kr på 120 avbetalningar = 1 210 kr/mån. Nom bunden ränta 10,95%. Eff. ränta 12,61% (aviavgift 40 kr, uppl. avgift 0 kr).

Big Bank Sverige öppnade som en filial till den estniska banken Big Bank AS. Den svenska verksamheten grundades så sent som 2012 och erbjuder idag både lån- och sparprodukter till över 10 000 kunder. Big Bank erbjuder bland annat ett privatlån på upp till 250 000 kronor till en fast ränta.

Det som skiljer Big Bank från många andra privatlån är det faktum att man accepterar upp till hela 5 betalningsanmärkningar. De allra flesta konkurrenterna accepterar inte ens 1. Detta möjliggör för fler att beviljas ett lån, men det innebär samtidigt inte att Big Bank lånar ut pengar till vem som helst. Ett krav är att ingen av betalningsanmärkningarna får vara nyare än 6 månader och dessutom måste låntagaren klara av en kreditprövning hos UC. Det finns ytterligare en hel del krav du som låntagare behöver uppfylla, mer om det kan du läsa längre ned i recensionen.

Med sitt privatlån och sina andra produkter har Big Bank som mål att förbättra sina kunders liv med sina smidiga finansiella produkter. Samtidigt strävar man alltid efter att vara den mest rekommenderade aktören oavsett vilken produkt det gäller.

Precis som alla banker och långivare som verkar i Sverige står Big Bank under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer gällande god kreditgivningssed. Som låntagare kan du därför känna dig trygg när du väljer Big Bank.

Kundtjänst

Tel 08 550 482 00
Mån-Fre 08:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@bigbank.se

Adress

Big Bank Sverige
Box 49086
100 28 Stockholm
Org nr: 516406-0872

Är Big Bank rätt för dig?

  • Lån trots anmärkning
  • Låna utan säkerhet
  • Individuell ränta
  • Fast ränta under hela löptiden
Big Bank

Grundkrav

  • Vara minst 20 år gammal
  • Ha en inkomst på minst 115 000 kr/år
  • Inte fler än 5 betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige i minst 5 år
  • Lånet får inte användas till köp av bostad

Pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar

Big Bank betalar ut lånet så fort du har skrivit under dina lånehandlingar. Normalt har du pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar.

Ansök om lån på mellan 10 000 – 250 000 kr

Big Bank erbjuder idag privatlån på mellan 10 000 – 250 000 kronor som du kan ansöka om direkt på deras hemsida. Fyll bara i det belopp du önskar låna, vilken återbetalningstid du vill ha och övriga personuppgifter som efterfrågas av dig. Signera sedan din ansökan och invänta svar.

Inom kort kommer Big Bank återkomma till dig och meddela om du beviljats lånet eller inte, därefter är det upp till dig att bestämma dig för om du vill acceptera erbjudandet. Väljer du att göra det kommer pengarna betalas ut till ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Det som skiljer Big Banks privatlån från många andra konkurrenter är det faktum att man accepterar upp till 5 betalningsanmärkningar. De flesta långivarna inom privatlån accepterar inte en enda anmärkning. Det möjliggör för fler att beviljas ett lån. Men för att säkerställa att Big Bank inte beviljar lån till någon som inte kan hantera kostnaden gör man alltid en omfattande kreditupplysning hos UC. På så vis kan man säkerställa om du har ekonomin som krävs för att klara av lånet eller inte.

Big Bank

Ränta, avgifter och villkor med Big Banks privatlån

Big Bank tillämpar en individuell räntesättning där din betalningsförmåga avgör vilken ränta du får. Fördelen med detta är att du med bra kreditvärdighet kan beviljas ett billigt lån, medan du som utgör en större risk får betala något högre ränta. Räntan är alltid fast under hela löptiden så du behöver inte vara orolig över att den ska höjas, det ger dig ökad trygghet att veta vad lånet kommer kosta dig varje månad.

Utöver räntan tillkommer även en aviavgift varje månad på 40 kronor vilket gör totalkostnaden något högre. Det är något som kan vara bra att ha i åtanke innan du tecknar lånet.

För att kunna beviljas ett lån hos Big Bank måste du bland annat ha fyllt 20 år, du ska vara folkbokförd i Sverige och ha en stadigvarande inkomst. Exakt vilka krav du som låntagare behöver uppfylla hittar du högre upp på sidan.

Bra privatlån som passar många

I det stora hela är Big Banks privatlån mycket bra och passar många typer av människor. Oavsett om du är i behov av ett stort lånebelopp eller inte så kan Big Bank hjälpa dig. Att man dessutom accepterar så pass många betalningsanmärkningar gör även det att man kan locka till sig fler kunder. Tänk dock på att ingen av anmärkningen får vara nyare än 6 månader för att du ska beviljas ett lån.

Vad gäller kostnaden finns det goda möjligheter till låg ränta eftersom den sätts individuell baserat på din kreditvärdighet. Vi tycker även om att räntan är fast eftersom det ger dig som låntagare en extra trygghet att veta vad lånet kommer kosta dig varje månad. Var dock beredd på att det även tillkommer en aviavgift varje månad på 40 kronor som höjer totalkostnaden för lånet något. Särskilt påtagligt kan det bli om du tecknar ett lån med en lång återbetalningstid.

Det finns egentligen inte några negativa saker att säga om Big Banks produkt. Möjligtvis kunde kundtjänsten utvecklas något med helgöppet och fler kontaktvägar, men i övrigt finns det inte mycket att anmärka på.

Big Bank

Vanliga frågor om Big Bank

Ja, så länge du har varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år kan du låna pengar hos Big Bank.

Big Bank har krav på att alla avbetalningar ska ske via autogiro.

När du tecknar ett lån har du ångerrätt i 14 dagar som börjar gälla från den dagen du signerade dina lånehandlingar.

Räkneexempel lån:

Låna 85 000 kr i 10 år (120 delbetalningar) med en bunden ränta på 10,95% (effektiv ränta blir då 12,61%). (uppläggningsavgift 0 kr och aviavgift 40 kr/mån). Månadskostnad 1 210 kr. Totalt att betala 145 164 kr.

Big Bank
Betyg (4/5)

Låna upp till 250 000 kr

Ränta från 5.00%