Aros Finans

Ränta*
2.9 - 24 %
Uppläggningsavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 18 år
Åldersgräns
24 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 150 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 175 311 kr på 144 avbetalningar = 1 457 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,91%. Eff. ränta 6,18% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 495 kr).

Aros Finans är en ny låneförmedlare på den svenska marknaden som hjälper privatpersoner att hitta lån som passar deras individuella förutsättningar. Aros Finans är ett danskt bolag som finns både på den svenska och norska marknaden.

Aros Finans är en del av Axo Finans och Response Finance ApS som funnits sedan 2011. Dess huvudkontor är beläget i Århus, Danmark. De står under tillsyn av den svenska Finansinspektionen som säkerställer att deras verksamhet är laglig. Företaget har en kundtjänst som är öppen varje dag mellan klockan 09.00 fram till klockan 16.00.

Aros Finans huvudsakliga uppgift är inte att själva låna ut pengar utan att, genom lånejämförelse, hjälpa privatpersoner hitta det mest fördelaktiga lånet. Tillsammans med jämförelsetjänsten Axo Finans samarbetar de idag med 17 olika banker och långivare. Bland dessa finns Santander Bank, Norwegian Bank, Frogtail och Wasa Kredit. Låneförmedlingen är gratis och genom en enda ansökan kan du som kund få jämförelsedata från flertalet banker. Denna ansökan är inte bindande förrän du valt ett av alternativen och skrivit under lånekontraktet. På så sätt kan du enkelt jämföra lån utan några förbindelser.

Precis som i stort sett alla kreditföretag idag är deras verksamhet onlinebaserad. Detta gör att även ansökningsprocessen sker digitalt. Ansöker du på en vardag lovar Aros Finans ett lånebesked samma dag. Totalt kan du låna upp till 600 000 kronor med en längsta amorteringstid på 18 år. Aros Finans kan erbjuda en individuell ränta satt mellan 2,95 % - 24 % och en effektiv ränta satt från 3,7 % upp till 26,9 %. Du som potentiell låntagare har möjlighet att påverka vilken ränta du får genom att uppvisa en god kreditvärdighet och hög inkomstdeklaration.

Aros Finans är fortfarande en mindre deltagare på den svenska kreditmarknaden men står sig bra i jämförelse med andra låneförmedlare. Detta tack vare sitt samarbete med Axo Finans och alla dess banker. Det är enkelt för dig som kund att dels få kontakt med kundtjänsten som har generösa öppettider, dels ansöka och jämföra lån via deras hemsida. I takt med att Aros Finans växer kan vi få mer information om företaget och dess affärsidé. Det är möjligt att Aros Finans inte stannar vid att vara endast en lånemäklare i framtiden.

Kundtjänst

kontakt@arosfinans.com
support@arosfinans.com
Måndag - Fredag 09.00 - 16.00

Adress

Aros Finans
Ryesgade 9,
3. sal DK-8000 Århus C.
CVR: 33579829

Är Aros Finans rätt för dig?

  • Låna upp till 600 000 kronor
  • Jämför räntor på lånen gratis
  • Ansök på en vardag och få svar direkt
  • Individuellt satt ränta
Aros Finans

Grundkrav

  • Du som ansöker måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du som ansöker behöver vara minst 24 år gammal
  • Du måste ha en deklarerad inkomst på minst 120 000 kronor per år
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
Aros Finans

Du har pengarna på kontot inom 1 – 3 bankdagar

Jämförelseprocessen över lån genomförs på Aros Finans hemsida där du fyller i en digital ansökan.

Aros Finans

Låna från 5 000 kr utan krångel

Att ansöka om lån hos Aros Finans är både snabbt och enkelt. Det enda du behöver se till är att du har möjlighet att legitimera dig via Bank-ID innan du sätter igång med ansökan. Använd dig av dragmarkören för att bestämma vilken lånesumma du vill ha samt hur lång amorteringstid du önskar. Därefter trycker du på fortsätt, fyller i dina personuppgifter och bifogar eventuella bilagor och klickar på “sänd”.

Svårare än så är det inte. Redan samma dag har du chans att få lånebesked från Aros Finans som då presenterar ett antal alternativ för dig. Du väljer det alternativ du anser har bäst ränta, signerar det med ditt Bank-ID och inväntar utbetalningen av pengarna.

Aros Finans

Jämför flera olika banker gratis

Du som önskar hitta den bästa räntan på lånet använder med fördel Aros Finans. Det enda krav som finns är att du är minst 24 år gammal, folkbokförd i Sverige, har en deklarerad inkomst på över 120 000 kronor per år samt inga skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Utifrån din kreditvärdighet sätts en individuell ränta mellan 2,95 % – 24 %. Den effektiva räntan landar mellan 3,7 % och 26,9 % men då är uppläggningsavgiften (495 kronor) inkluderad. Med endast en kreditupplysning får du möjlighet att jämföra flera olika långivare gratis för att hitta den som ger dig bäst individuell ränta. När du funnit ditt alternativ och signerat detta kan du förvänta dig att få pengarna utbetalda till ditt konto inom 1 – 3 bankdagar.

Aros Finans

Många fördelar med Aros Finans

Det slutliga omdömet blir övervägande positivt för Aros Finans. Trots att det är en mindre aktör har den möjlighet att, tillsammans med Axo Finans, jämföra upp till 17 olika banker och långivare på en och samma gång. Dessutom är det gratis för dig som kund. Ytterligare fördelar är att räntan sätts individuellt, något som blir allt vanligare idag. Till grund ligger din kreditvärdighet som sammanfattar din personliga ekonomi utifrån inkomster och skulder. En hög kreditvärdighet ger dig troligtvis en fördelaktig ränta. Höga villkor för att kunna ansöka om lån vittnar om att Aros Finans tar sin roll som kreditförmedlare mycket seriöst.

Givetvis finns det också några mindre bra aspekter med Aros Finans. Medan höga villkor kan vara ett mått på seriositet försvårar det för dem som inte har lika hög kreditvärdighet. En minsta deklarerad inkomst på 120 000 kronor kan anses vara högt för den som har en svår ekonomisk situation. Aros Finans är med andra ord inte förstahandsvalet för den som eventuellt saknar fast inkomst. Förutom detta kunde hemsidan vara något rikare på information om företaget och dess verksamhet. Det kan vara av stor vikt när en potentiell kund står och väljer mellan två olika lånemäklare. Bortsett från detta får Aros Finans högt betyg som låneförmedlare.

Aros Finans

Vanliga frågor om Aros Finans

Nej, tyvärr. Det är inte möjligt att ansöka om lån om du för närvarande har betalningsanmärkningar som visas i kreditupplysningen.

Det lättaste sättet att nå dem är att mejla dem. Använd antingen adressen för support eller kontakt till kundtjänsten. Har du ett klagomål använder du klage@arosfinans.com.

Aros använder oss av Upplysningscentralen, UC. De tar alltid endast en kreditupplysning som de sedan använder när de prövar din ansökan!

Räkneexempel lån:

Låna 150 000 kronor med en amorteringstid på 12 år (144 delbetalningar). Betala totalt 175 311 kronor. Rörlig exempelränta på 5,91%, effektiv ränta på 6,18%. Startavgift: 495 kronor samt avi avgift 0 kronor per månad. Total månadskostnad: 1 457 kronor.

Aros Finans
Betyg (3/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.9%