Easycard

Betyg 3/5
Max kredit:
30 000 kr
Effektiv ränta:
19.95%
Årsavgift:
290 kr
Räntefri period:
56 dagar
Inkomstkrav:
Åldersgräns:
20 år
Reseförsäkring:
Ja
Bonus:
Nej
Cashback:
Nej
Korttyp:
MasterCard
Kreditbelopp: 15 000 kr. Ränta 19,95% Återbetalningstid 1 år. Månadskostnad: 1 499 kr. Totalkostnad: 16 911 kr.

Med Easycard kreditkort omfattas du inte av något bonusprogram. Däremot har du möjlighet att koppla ditt kreditkort till appen Meniga Rewards för att ta del av både rabatter och cashback när du handlar med kortet. Utöver det ingår dock inga andra förmåner med kreditkortet.

Inte heller försäkringspaketet är särskilt tilltaget. Den enda försäkringen som ingår är en reseförsäkring men då Easycard kreditkortet bara har en max kredit på 30 000 kronor är det inte säkert att hela resan kan betalas med kreditkortet. Tur är väl då att du bara behöver boka resan till 50 procent med kreditkortet för att omfattas av försäkringen. Försäkringen i sig är ganska omfattande vilket bidrar till ökad trygghet för dig som kortinnehavare.

Detta sammantaget gör att Easycard lämpar sig allra bäst till dig som behöver en extra buffert. Vill du ha bonusar och försäkringar finns det andra kreditkort som är bättre.

För att vara ett så pass undermåligt kreditkort är Easycard dessutom ganska dyrt. Räntan är jämförelsebar med andra kreditkort och därmed ganska bra, men utöver det tillkommer både valutapåslag, uttagsavgift och årsavgift. Uttagsavgiften är klart mycket högre än hos många andra konkurrenter, Även valutapåslaget är relativt högt och så även årsavgiften med tanke på hur pass få förmåner kortet innehåller.

Som tur är kan du hålla nere kostnaderna genom att betala fakturan inom den räntefria perioden på 56 dagar. Så pass många räntefria dagar får anses vara mycket bra.

Vill du komma i kontakt med Easycard kan du göra det genom att skicka ett meddelande eller ringa telefontjänsten. Öppettiderna är precis som hos många andra kreditkort vardagar under vanliga kontorstider. Mer generella frågor kan du även ta del av på Collector Banks frågor och svar-sida.

Kundtjänst

Telefonnummer: 010 161 00 60
Spärra kort: 010 161 00 60
Mån - Fre 08:00 - 17:00
Lör - Sön Stängt

Adress

Collector Bank
Lill Bommens Torg 11
411 04 Göteborg
Org nr: 556597-0513

Easycard är inte längre tillgängligt

Easycard är dessvärre inte tillgängligt längre. I stället kan vi tipsa om Collectors systerkort Easyliving.

Testa Easyliving

 • Easyliving

  3.5/5

  100 000 kr

  Max kredit
  Effektiv ränta

  17.25%

  Räntefri period

  56 dagar

  Årsavgift

  195 kr

  Annonslänk
  Beställ kort
  Räkneexempel: 20 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 22 064 kr på 12 avbetalningar = 1 955kr/mån. Nom. rörlig ränta 17,25%. Eff ränta 17,25%. Aviavgift 0 kr vid autogiro, årsavgift 195 kr, uppl. avgift 0 kr.
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv ränta

  17.25%

  Räntefri period

  56 dagar

  Årsavgift

  195 kr

  3.5/5

  Reseförsäkring ingår
  Rabatter via Meniga Rewards
  Allrisk- och leveransförsäkring
  Annonslänk
  Beställ kort
  Räkneexempel: 20 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 22 064 kr på 12 avbetalningar = 1 955kr/mån. Nom. rörlig ränta 17,25%. Eff ränta 17,25%. Aviavgift 0 kr vid autogiro, årsavgift 195 kr, uppl. avgift 0 kr.
 • Är Easycard rätt för dig?

  • Upp till 56 dagars räntefri kredit
  • Kompletterande reseförsäkring
  • Få tillgång till rabatter via Meniga Rewards

  Grundkrav

  • Minst 20 år gammal
  • Ingen betalningsanmärkning
  • Stadigvarande inkomst

  Ingen bonus med Easycard kreditkort

  Med ett Easycard kreditkort tjänar du inte in någon bonus när du använder kortet. I stället för bonus har Collector Bank som ger ut kreditkortet valt att satsa på att erbjuda ett kreditkort för dig som behöver en extra buffert. För den som ändå vill ta del av en bonus kan du koppla ditt Easycard till appen Meniga Rewards. Läs mer om appen och hur det fungerar i kommande avsnitt.

  Rabatter och cashback med Meniga Rewards

  Med Easycard har du möjlighet att koppla ditt kreditkort till Meniga Rewards och ta del av rabatter, erbjudanden och cashback.

  Meniga Rewards är en app där du får erbjudanden och rabatter baserat på var du använder ditt kreditkort. Väljer du att utnyttja någon erbjudanden kan du även få cashback utbetalt till ditt kreditkonto.

  Så kommer du igång

  • Ladda ned Meniga Rewards där appar finns.
  • Koppla ditt kreditkort till tjänsten.
  • Ta del av erbjudanden och börja handla.

  Reseförsäkring ingår när du bokar resa med ditt Easycard

  Trots att Easycard inte är ett utpräglat resekort ingår en kompletterande reseförsäkring för dig och dina familjemedlemmar när du bokar en resa till minst 50 procent med ditt Easycard. Därmed kan du känna dig trygg på din resa om något oförutsett skulle inträffa.

  I den kompletterande reseförsäkringen ingår följande skydd (högsta ersättningsbelopp)

  • Avbeställningsskydd (15 000 kr/försäkrad eller 45 000 kr/kort)
  • Bagageförsening (5 000 kr/försäkrad eller 10 000 kr/kort)
  • Personförsening in- och utresa (700 kr/försäkrad eller 2 800 kr/kort)
  • Olycksfallsförsäkring (400 000 kr/försäkrad)
  • Självriskskydd hem- och bilförsäkring 10 000 kr/kort)

  Inga övriga försäkringar ingår i Easycard kreditkort

  Utöver reseförsäkringen ingår inga övriga försäkringar eller andra skydd för dig som skaffar ett Easycard kreditkort. Värdesätter du fler skydd än bara en reseförsäkring kan vi rekommendera Easyliving. Kreditkortet är ett systerkort till Easycard som även det ges ut av Collector Bank. Där ingår en rad andra försäkringar för dig som värdesätter det.

  Förmånlig ränta med Easycard

  Precis som med alla kreditkort tillkommer en kreditränta när du väljer att delbetala din faktura. Hur hög den är skiljer sig dock mellan olika kort. Med Easycard kreditkort får du en relativt förmånlig årsränta på 19,95%. Du kan dock undkomma den genom att betala tillbaka fakturan inom den 56 dagar långa räntefria perioden, vilket kan vara uppskattat många gånger.

  • Nominell ränta: 19,95%
  • Effektiv ränta: 22,52%
  • Räntefri period: 56 dagar

  Övriga avgifter med Easycard

  • Årsavgift: 190 kr
  • Fakturaavgift: 19 kr
  • Uttagsavgift Sverige: 4% minst 50 kr
  • Uttagsavgift utomlands: 4% minst 50 kr
  • Valutapåslag: 2%

  Så bra är Easycards kundtjänst

  Easycards kundtjänst kommer du enkelt i kontakt med via en telefontjänst eller genom att skicka meddelanden via appen eller på Mina sidor. Svar på meddelanden får du oftast inom 24 timmar.

  Supporten håller öppet vardagar under vanliga kontorstider. Det är med andra ord inga större skillnader mellan Easycards kundtjänst och andra kreditkorts supporttjänster.

  Även om den vanliga supporten inte håller öppet dygnet runt kan du alltid spärra ditt kort när du vill. Numret till spärrtjänsten hittar du högre upp på sidan. Du kan även spärra kortet via Mina sidor och appen.

  Vanliga frågor om Remember Flex

  Om du inte har den högsta kreditgränsen än kan du höja den via Mina sidor eller via appen. I samband med en höjning görs alltid en ny kreditprövning för att säkerställa att du klarar av en högre kredit.

  Ja, du kan anmäla dig till e-faktura. Det gör du själv via din internetbank.

  Ja, du kan beställa ett extrakort kopplat till ditt Easycard kreditkort. Den som ska ha extrakortet måste ha fyllt 18 år och vara skriven på samma adress. Tänk dock på att du som kortinnehavare är ansvarig för all användning av extrakortet.

  Räkneexempel:

  Vid utnyttjad kredit om 15 000 kr. Nom ränta 19,95%. Återbetalningstid 12 mån. Totalt belopp att betala 16 621 kr. Månadskostnad 1 499 kr.