Zmarta logo

Insplanet går i graven efter 20 år

År 1999 grundades försäkringsjämförelsesajten Insplanet. Nu, drygt 20 år senare, går tjänsten i graven. I stället ska Insplanet fusioneras in i Zmarta-varumärket.

För drygt 4 år sedan köpte Zmarta försäkringsjämförelsetjänsten Insplanet för 175 miljoner kronor. Sedan dess har tjänsten legat som ett eget varumärke inom Zmarta-gruppen.

Med start idag, tisdagen den 6 december, kommer kunder som besöker Insplanet i stället hänvisas till Zmartas egna sajt. Zmartas vd, Catharina Skommevik, säger i en intervju med Breakit att Insplanet haft en stark utveckling men att Zmarta är ett starkare varumärke vilket är varför man beslutat sig för att fusionera in tjänsten i Zmarta-varumärket.

Den nya förändringen kommer inte påverka erbjudandet ut mot marknaden, och det kommer inte heller påverka antalet anställda. Däremot får de anställda arbeta bredare med Zmartas olika erbjudanden.

Förutom att nu erbjuda jämförelse av försäkringar erbjuder Zmarta även möjligheten att låna pengar. Bolaget erbjuder jämförelse av såväl privatlån som samlingslån och bolån.

Delar av det utbud Zmarta erbjuder i dagsläget

  • Privatlån
  • Bolån
  • Samlingslån
  • Billån
  • Bolån
  • Elavtal
  • Försäkringar

Flera förvärv de senaste åren

Zmarta förvärvade Insplanet år 2018, samma år köpte man även elprisjämförelsesajten Elskling, samt låneförmedlaren Freedom Finance. I dagsläget finns dock inga planer på att göra några förändringar av de varumärkena.

Zmarta Group är sedan 2016 ett dotterbolag till tyska Bauer Media Group.

En av Sveriges största låneförmedlare

Zmarta har kommit att bli en ledande aktör av olika jämförelsetjänster. Men det är som låneförmedlare varumärket är allra mest känt. Idag är Zmarta en ledande aktör på den svenska lånemarknaden och samarbetar med över 30 långivare och banker.

Genom att ta hjälp av Zmarta när du lånar pengar får du flera olika låneerbjudanden med bara en kreditupplysning. Du kan därefter själv välja den långivare som är bäst och billigast för dig. Med hjälp av Zmarta behöver du aldrig betala mer än absolut nödvändigt när du lånar pengar.