Hela denna sida är en annons

Företagslån

Uppdaterad 2018-12-18

Om Toborrow Företagslån

Ränta*
Individuell
Startavgift
2 - 4 %
Lägsta lånebelopp
100 000 kr
Högsta lånebelopp
5 000 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Nej

*Låneexempel: Låna 100 000 i 1 år. Exempelränta 6,5 %. Betala tillbaka 8 838 per månad. Totalt 106 056 kr.

Kundtjänst

Tel: +46 8 520 017 30 eller via chatten på hemsidan.
Öppet alla vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

Adress

Toborrow AB
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm

Visa erbjudande

Är Toborrow rätt för dig?

  • Ansökningsprocessen är snabb och enkel

  • Du slipper banker eller andra mellanhänder

  • Låg uppstartsavgift

  • Möjlighet att själv investera och få avkastning

Grundkrav

  • Du behöver ha ett registrerat aktiebolag

  • Du ska omsätta minst en miljon kronor

  • Du måste ha minst ett bokslut

  • Du måste bli godkänd på kreditupplysningen

Pengarna betalas ut så snart du accepterar ett låneavtal

Du och långivaren ingår ett avtal elektroniskt, skuldebrev undertecknas online. Efter detta betalas pengarna ut.

Ansök nu

Låna upp till 5 miljoner kronor snabbt och enkelt

En kostnadsfri ansökan fyller du i direkt på Toborrow Företagslåns hemsida, som är sparsamt designad och lättnavigerad. De första stegen är att fylla i det önskade lånebeloppet och hur lång löptid lånet ska ha, du kan här välja att låna upp till 5 000 000 kronor. Du får sedan fylla i detaljer om ditt företag, likt organisationsnummer, telefonnummer och mejl samt ditt personnummer.

Nästa steg är att välja om du vill identifiera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Efter detta gör Toborrow Företagslån en kreditupplysning på ditt personnummer och ditt företag. Blir du godkänd startar en budgivning där långivarna får tävla om att ge dig bästa erbjudandet. Du väljer sedan vem du vill ingå ett avtal med.

Låntagaren bestämmer räntan

Ett lån via Toborrow Företagslån är möjligt tack vare en budgivning där investerare ger dig och ditt företag ett erbjudande som matchar din ansökan. När du uppnått hela din önskade lånesumma, tack vare att flera investerare har lagt ett bud, kommer de senaste buden konkurrera ut de med högst ränta. Du får alltså automatiskt den lägsta räntan som kan erbjudas.

När du ingår ett låneavtal kommer både skuldebrev samt pant eller borgen som extra skydd för långivaren, medräknas. Skulle du som låntagare inte kunna betala tillbaka lånet kan både inkasso och Kronofogden bli inblandad. Du har även rätt att betala tillbaka hela lånet i förtid om du skulle önska detta, helt utan extra avgifter. Toborrow Företagslån tar en avgift i samband med att du ingår ett avtal, denna avgift bestäms i avseende med din löptid.

En unik möjlighet som företag

Toborrow Företagslån är en unik möjlighet för dig som har ett litet eller medelstort företag. Här kan du ta ett lån för att utveckla din rörelse helt utan inblandning från banker eller andra mellanhänder då du lånar från privatpersoner. Denna peer to peer-modell gynnar även investerare som sätter in pengar hos Toborrow Företagslån då de har chans till god avkastning. Det vi gillar med Toborrow Företagslån är alltså att de skapar dubbla möjligheter, både för företag som vill växa och investerare som vill agera långivare. Att det går att låna upp till 5 000 000 kronor är också ett stort plus.

Det som kan upplevas som både positivt och negativt med Toborrow Företagslån är att de har höga ansökningskrav på sina låntagare. För det första måste företaget omsätta minst en miljon kronor om året samt ha ett registrerat aktiebolag. För det andra får företaget inte vara skuldsatt hos Kronofogden. Med tanke på att maxbeloppet som du kan låna till företaget är 5 miljoner kronor är det dock förståeligt att de har så höga krav. Det är också ett sätt att skydda de investerare som lånar ut pengar och locka dessa till bättre avkastning.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Toborrow

Nej, att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt. Det är först när du ingår ett avtal som du betalar en startavgift.

Du har två dagar på dig att acceptera ett låneerbjudande från det att det lämnats av långivaren. Tiden går ut klockan 00.00.

Du som låntagare betalar ränta och amortering en gång i kvartalet. Dessa inbetalningar kan variera beroende på om långivaren valt amortering eller inte.

Räkneexempel lån:

Låna 500 000 kronor upplagt på 2 år med exempelräntan 6,5 %. Betala tillbaka 22 981 kronor i månaden. Totalt belopp att betala 551 544 kronor.

Ansök nu