Hela denna sida är en annons

Företagslån

Uppdaterad 2019-04-17

Om Krea

Ränta
Individuell
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
5 000 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

Kundtjänst

Tel: 08-551 082 62
Mån-Fre: 09:00-18:00
Lör-Sön: Stängt
kundservice@krea.se

Adress

Cfind Technology AB
Sankt Eriksplan 2
113 20 Stockholm
Org.nr: 559173-2895

Visa erbjudande

Är Krea rätt för dig?

  • Digital låneprocess

  • Jämför 16 långivare samtidigt

  • Enkel ansökningsprocess

  • Smidig legitimering via BankID

Grundkrav

  • Inneha ett AB, HB eller EF

  • Omsättning på allra minst 50 000 kronor, ibland 600 000 kronor

  • Inte inneha något skuldsaldo hos Kronofogden

Du har pengarna på kontot när du godkänt lånet!

Hela låneprocessen genomförs på Kreas hemsida, är helt digital och tar cirka 2 minuter att göra.

Ansök nu

Låna upp till 5 000 000 i företagslån

Ansökningsprocessen är mycket enkel och allt genomförs på Kreas hemsida. Se till att ha ditt BankID redo samt eventuella siffror från bokföringen till hands. På hemsidan fyller du i hur mycket du vill låna samt dina personuppgifter. Du behöver också ange ditt huvudskäl till att du vill låna pengar. I rullistan kan du välja allt från att anställa personal och skuldlösning till inköp av lager eller ökat kassaflöde. Du får också ange vilken önskad lånetid du vill ha. Därefter kommer du att behöva legitimera dig genom BankID och sedan är låneansökan iväg. Du kommer inom ett dygn få tillbaka olika alternativ som matchar din önskan vad gäller lån, du går sedan igenom alternativen i lugn och ro och bestämmer dig för vilket som blir mest fördelaktigt.

Villkoren för lån - att din verksamhet är
aktiv

Villkoren för att få låna via Kreas samarbetspartners är att du har ett bolag som är registrerat, aktivt och som uppnår det krav på omsättning som bankerna ställer. Dessa krav varierar från bank till bank och det anges inga specifika krav på Kreas hemsida om detta. Krea nöjer sig med att konstatera att verksamheten bör ha mellan 50 000 och 600 000 kronor i omsättning. Den mindre summan syftar på nystartade företag som vill ansöka och som då måste ha varit igång i minst 6 månader och uppnått den omsättningen. Vad gäller skulder accepterar flera banker att det finns en skuld på företagets skattekonto, hur mycket framgår ej. Det är däremot inte tillåtet med skuld hos Kronofogden. Med en aktiv verksamhet med goda siffror bör ett lån med bra ränta och villkor kunna ingås via Cfind utan problem.

Krea låneförmedling hjälper företag öka sitt kapital

Sammanfattningsvis kan vi säga att Krea är en relativt ny låneförmedlare på den svenska marknaden. Med start 2018 har verksamheten än så länge 16 banker som samarbetspartners och kan hjälpa till att jämföra lån på upp till 5 000 000 kronor. Med en helt digital ansökningsprocess där allt sker via hemsidan levererar de en snabb och enkel lösning för att ta lån. En lösning som står i stark kontrast till de vanliga traditionella bankernas långdragna låneprocesser. Bakom Krea står grundarna till Advisa, så det är kompetenta och branschkunniga personer som driver Krea. Nyligen bytte verksamheten namn från Cfind till Krea vilket kan vara värt att lägga på minnet.

Det positiva med Krea är att de håller vad de lovar, de erbjuder en snabb lånelösning för företag som är i behov av ytterligare kapital. De kan också presentera upp till 16 olika lånealternativ från sina samarbetspartners som du kan välja mellan. Det som kan uppfattas som nackdelar hos Krea är att de inte redogör för någon av sina samarbetspartners räntor eller månadskostnader. Dessvärre går det inte att hitta ett enda representativt exempel på vad det skulle kunna kosta att låna upp till 2 miljoner kronor. Vi hade önskat en ökad tydlighet vad gäller förväntade räntekostnader och gärna haft fler representativa exempel. Att Krea däremot är en seriös verksamhet med goda samarbetspartners råder det ingen tvekan om.

Vanliga frågor

Krea accepterar i nuläget Aktiebolag, Handelsbolag och Enskild Firma. Ytterligare bolagsformer anges ej men vid frågor rekommenderar vi att kontakta kundtjänst.

Ja, det finns grundkrav och dessa beror på bankerna. Kraven varierar från 50 000 kronor upp till 600 000 kronor.

Detta beror på vilken långivare du väljer och deras rutiner för utbetalning. Oftast sker betalningen samma dag men en mer generell uppskattning för de 16 bankerna hos Krea är 1 – 3 bankdagar.

Räkneexempel lån

Är du företagare har du möjlighet att låna upp till 5 000 000 kronor hos någon av de banker som Krea samarbetar med. Räntan och månadskostnaden avgörs då av långivaren som utgår från ditt bolags kreditvärdighet.