Hela denna sida är en annons

Företagslån

Uppdaterad 2019-02-11

Om Capcito Företagslån

Ränta*
0.8 - 4 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
300 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 24 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: Låna 50 000 kr i 12 månader. 5 900 kr i total räntekostnad (snitt 493 kr/månad), totalt att betala 55,900 kr.

Kundtjänst

Tel: 010-157 80 00
Mån-Fre: 08:00-18:00
Lör-Sön: Stängt
info@capcito.com

Adress

Capcito Finance AB
BOX 7527
103 92 Stockholm
Org.nr: 559001-5185

Visa erbjudande

Är Capcito Företagslån rätt för dig?

  • Få ett lånelöfte direkt, snabbt och smidigt utan säkerhet

  • Rättvist och aktuellt: ditt erbjudande baseras på försäljningen just nu, inte gamla bokslut

  • Fast månadskostnad och inga dolda avgifter

  • Signera tryggt och säkert med BankID

Grundkrav

  • Du ska vara minst 18 år

  • Kunna koppla ditt bokföringsprogram till Capcito (tex Visma, Fortnox)

  • Ditt bolag ska ha omsättning

  • Ditt företag ska vara “tillräckligt” kreditvärdigt

  • Ha tillgång till BankID

Pengarna betalas ut direkt efter godkänd ansökan

Skickar du in låneansökan en vardag betalas pengarna ut så fort den blivit godkänd. Banktider kan dock medföra att det kan ta upp till en arbetsdag för pengarna att landa på kontot.

Ansök nu

Ansök om företagslån upp till 300 000 kr

Ett företag går inte alltid som på räls och det är inte helt ovanligt att det uppstår situationer som gör att man behöver låna pengar. Det kan handla om allt från sena betalningar från kunder, till utlägg som måste göras. För att kunna finansiera dessa ekonomiska motgångar kan man behöva ta ett företagslån. Hos Capcito Företagslån ansöker du tryggt och enkelt om lån på upp till 300 000 kronor – perfekt för dig som vill göra investeringar, finansiera företagets tillväxt, eller som helt enkelt behöver komma på fötter igen. Låneprocessen sker snabbt, smidigt och kostnadsfritt online. På så vis slipper du krångliga processer och fysiska möten som tar upp onödig tid.

Capcito tar ingen kreditupplysning via Upplysningscentralen (istället används Creditsafe) när du ansöker om företagskredit. De grundar de sin kreditbedömning på hur det går för ditt företag idag, snarare än gamla bokslut. Detta gör bedömningen mer aktuell och rättvis. Det det enda du behöver göra är att koppla ditt bokföringsprogram till Capcito så att de kan analysera ditt företags försäljning. Lånelöftet är inte bindande och svar får du inom 30 sekunder. Därefter kan du ansöka om företagslån direkt på hemsidan med BankID och du väljer själv hur stor företagskredit du vill ha. Om din ansökan skickas in en vardag betalas pengarna ut direkt. På grund av banktider kan det dock ta upp till 24 timmar (en arbetsdag) innan pengarna finns på ditt företagskonto.

Fast månadskostnad, inga dolda avgifter

Hos Capcito Företagslån kan du låna utan säkerhet, det enda du behöver är personlig borgen. Du slipper dessutom oroa dig för dolda avgifter, såsom start- och fakturaavgifter, eller krångliga avtal. För att låneansökan ska bli godkänd krävs det att företaget har en giltig bolagsform. Hos Capcito fungerar alla bolagstyper – enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag. Företaget behöver även ha en omsättning och vara tillräckligt kreditvärdigt.

Krediten är i form av ett annuitetslån vilket innebär att du betalar ränta och amortering till en fast kostnad varje månad, där räntan betalas på den aktuella skulden. Räntesatsen, som är individuell, ligger mellan 0,8% – 4% och grundar sig bland annat på bolagets skick, omsättning, lönsamhet, skulder, hur länge bolaget har varit aktivt, samt betalningsanmärkningar. Du bestämmer själv hur lång låneperiod du vill ha, minst 3 mån och max 24 mån, och du kan när som helst välja att betala av skulden. Den totala räntekostnaden blir dock högre ju längre lånetiden är. Återbetalningen går smidig och sker automatiskt via autogiro varje månad.

Snabb lånelösning och flexibel avbetalning

Att Capcito har valt att fokusera på snabba och smidiga lånelösningar för företag, utan dolda avgifter och bindningstider, är positivt för företagare eftersom de slipper långa väntetider, komplicerade låneprocesser och dyra lån. Till skillnad från traditionella banker har du pengarna på kontot inom några timmar vilket är perfekt för dig som snabbt vill ha tillgång till nytt kapital.

Eftersom Capcito grundar sin kreditbedömning på bokföring i realtid snarare än gammal företagshistorik blir låneutrymmet mer rättvist och aktuellt än hos många andra långivare. Hos andra långivare på marknaden kan det vara problematiskt för företag att ta mindre företagslån då de grundar sin bedömning på kreditprövningen, oavsett storlek på lånet. Hos Capcito blir det med andra ord lättare för ditt företag att låna mer pengar.

Långivaren är mycket tydliga med att det inte förekommer någon bindningstid på kontokrediten och att avbetalningstiden är flexibel. Du betalar bara ränta på din aktuella skuld, vilket innebär att du inte betalar mer än vad du behöver. Capcitos ränta kan dock ses som hög i förhållande till räntor på banklån, men det man inte får glömma bort är att banklånet är på ett fast belopp och att man då betalar ränta på hela lånet. Med andra ord blir Capcitos företagslån oftast billigare i slutändan trots en högre nominell räntesats.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Capcito Företagslån

För att ta ett företagslån hos Capcito krävs personlig borgen, detta för att långivaren ska vara säker på att återbetalning av lånet kommer att ske. Som låntagare kan du ha en eller flera borgensmän vilka behöver ha en ordnad ekonomi och vara fria från betalningsanmärkningar. Om det skulle visa sig att ditt företag inte kan betala tillbaka skulden blir borgensmannen privat återbetalningsskyldig.

Företaget ska även kunna koppla sitt bokföringsprogram mot Capcito och för att din låneansökan ska beviljas behöver företaget ha en omsättning och vara tillräckligt kreditvärdigt. Du behöver även vara 18 år och ha tillgång till BankID.

När du är inloggad på hemsidan kan du, i toppmenyn under “Återbetalning”, ta reda på hur stor din totala skuld är samt få information om hur du betalar tillbaka lånet. Du betalar smidigt tillbaka företagslånet till Capcito Finance ABs bankgiro och du väljer själv hur snabbt du vill betala av skulden.

Räkneexempel lån:

Låna 50 000 kr i 12 månader. 5 900 kr i total räntekostnad (snitt 493 kr/månad), totalt att betala 55 900 kr.

Ansök nu